Гласувайте за нас в .: BGtop.net :.

Скърцане 5-врата Мондео

Екстериор и интериор.

Модератор: jordj

Правила на форума
===============
Неспазването на ПРАВИЛАТА във форума може да доведе до заключване и/или изтриване на теми и мнения. Полезно е да прочетете и КАК ДА ЗАДАВАМЕ ВЪПРОСИ, ТАКА ЧЕ ДА ПОЛУЧИМ ОТГОВОР

Скърцане 5-врата Мондео

Мнениеот Biso77 на Съб 24 Юли, 2010 23:38

Карам Мондео Хетчбег-96г, ,което иначе е с рядко запазен интериор,но има много неприятен,скърцащ шум от към пластмасите на 5-тата врата или от кората,който понякога се чува доста по-силно от мотора.Та се чудя да разглобявам и да слагам уплътнения или да напръскам със силиконов спрей??
Моля, ако някой има решение на проблема да сподели.
Biso77
потребител
потребител

Модел на автомобила: Ford Mondeo МК 1-1.8 16v

Re: Скърцане 5-врата Мондео

Мнениеот TED на Пон 26 Юли, 2010 12:43

Под ред на номерата. Как са ти амортисьорите на петата врата? Огледай гумените тампони на които ляга като е затворена.

При мен скърцането се появи като ми заминаха амортисьорчетата (не държаха вратата горе), тогава видях и че нитовете с които са захванати тампоните са се отпуснали. След смяна на амортисьорчетата (44 лв. комплекта) и слагане на подложки под тампоните шумът изчезна.
"Здравият разум е колекция от предрасъдъци, събрана до 18-годишна възраст."
А. Айнщайн

Ford Mondeo 1.8 16V MK1 '94
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '07
Аватар
TED
потребител
потребител

Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 '94
Ford Cougar 2.5 '00
Ford Mustang GT '07

Мнениеот Biso77 на Пон 26 Юли, 2010 12:52

TED написа:Под ред на номерата. Как са ти амортисьорите на петата врата? Огледай гумените тампони на които ляга като е затворена.

При мен скърцането се появи като ми заминаха амортисьорчетата (не държаха вратата горе), тогава видях и че нитовете с които са захванати тампоните са се отпуснали. След смяна на амортисьорчетата (44 лв. комплекта) и слагане на подложки под тампоните шумът изчезна.

Не съм се сещал да ги погледна,защото задържат вратата горе,но ще направя и това.
Моите съмнения са за пластмасата която е отвътрешната част на вратата.....
Biso77
потребител
потребител

Мнениеот tropper на Пет 30 Юли, 2010 10:28

Пробвай да навиеш слой изолирбанд на куката за заключване на багажника.

Механизмът на бравата има покритие от пластмаса, но с времето то се изтърква и скърцането метал-метал е ужасяващо - буквално имаш чувството, че колата се разглабя. С този "тунинг" си оправям проблема при мен за около 2 месеца. Тогава изолирбандът се разкъсва. После ново парче изолирбанд - и така :)
късото съединение прави силата
LPG: Изображение / 1.07 заради гумите :)
Аватар
tropper
потребител
потребител

Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek

Мнениеот Biso77 на Пет 30 Юли, 2010 12:23

tropper написа:Пробвай да навиеш слой изолирбанд на куката за заключване на багажника.

Механизмът на бравата има покритие от пластмаса, но с времето то се изтърква и скърцането метал-метал е ужасяващо - буквално имаш чувството, че колата се разглабя. С този "тунинг" си оправям проблема при мен за около 2 месеца. Тогава изолирбандът се разкъсва. После ново парче изолирбанд - и така :)

Thanks.Още довечера ще опитам ,че ме чака път.
Biso77
потребител
потребител

Назад към КУПЕ