Направа на резервен ключ, Мондео МК1
-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2007, 16:14
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V Ghia, 1996, комби автомат
- Контакти:
- Status: Извън линия
Направа на резервен ключ, Мондео МК1
Привет колеги,
Успях да си загубя единият единият ключ от колата. Остана ми резервният - мастер ключа, с червеното белегче. Въпросът ми е как да си извадя пак резервен - колата има имобилайзер и очевидно ключа трябва да има чип и да се обучи. Обучението го разбрах как става, но има ли заготовки с чип да се продават от които да се направи точният ключ?
Поздрави!
Успях да си загубя единият единият ключ от колата. Остана ми резервният - мастер ключа, с червеното белегче. Въпросът ми е как да си извадя пак резервен - колата има имобилайзер и очевидно ключа трябва да има чип и да се обучи. Обучението го разбрах как става, но има ли заготовки с чип да се продават от които да се направи точният ключ?
Поздрави!
У нас обаче КАТ служи за да те преебе, а не за да оправи движението.
М. Карбовски
М. Карбовски
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Re: Направа на резервен ключ, Мондео МК1
Аз бях питал един ключар за какво иде реч. Та обикновен ключ който може да пали с чип 60 лв, като оригиналния ми ключ който си има всичките там функции 300 лв с обучението. Трябва да питаш на място където решиш да го правиш. Щом имаш мастър ключа можеш да си го обучиш сам, но непомня къде беше темата, уж било лесно.
- foxy
- потребител
- Регистриран: 25 юни 2008, 21:17
- Модел на автомобила: Ford Ka'97, ENDURA EFI 1.3i
С тия ключове е голяма боза......в МП ми искаха 209лв. При ключарите цената е 20-50лв по-ниска. Виж в ebay.co.uk дали няма празни ключове с чипове. Аз от там си поръчах - струваше 10$. Master кey - червения може да обучи всеки ключ - има много теми в нета. По-голям проблем имаш, когато няма мастър кий...
Компютърна поддръжка, VOIP и сервиз за компютри и друга техника
-
- потребител
- Контакти:
Вярно е боза
Гледам че подобен ключ засега няма в продажба, но има заготовки и употребявани ключове.
Въпрос: ако си купя заготовка и употребяван ключ, мога ли да преместя транспондера от употребявания ключ в заготовката? Двете струват към 10 паунда, което прави към 22лв - евтинийка.

Въпрос: ако си купя заготовка и употребяван ключ, мога ли да преместя транспондера от употребявания ключ в заготовката? Двете струват към 10 паунда, което прави към 22лв - евтинийка.
М. Карбовски
М. Карбовски
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Ключа ми е с трите многофункционални бутона, а самия пирон беше се позахабил - от Мото Пфое една заготовка срещу 14 лева, 25 лв. на ключар за изрязването и преместих дистанционното с чипа на новия пирон. Отделно намерих такъв ключ с дистанционно срещу 30 лв. и смятам само да му прехвърля дистанционното на стария пирон и да препрограмират чипа.
- foxy
- потребител
Номера на ЕКУто на употребяваният ключ трябва да отговря на номера на твойто ЕКУ. Само тогава може мастър кия да препрограмира другия ключ. Ако има дори и една буква разлика в кода, ключа ще отключва, ще дава на контакт, но няма да пали и при опит да изкараш ключа от таблото имобилайзера автоматично ще го заключи вътре - ще ти трябва спешно ключар.bai_Petko написа:Вярно е бозаГледам че подобен ключ засега няма в продажба, но има заготовки и употребявани ключове.
П.С. Гледай чипа да е еднакъв цвят с твоя - има някаква разлика между сините и червените, мися, че беше за годините на производство.
Това е различно - ти си направил само пирон, а на колегата му трябва чип-а. При те само трябва да се настрои алармата мисля...не съм запозната с тия ключове с трите бутона - предполагам, че един бутон е за централното, другия за вкл. на алармата и третия за изкл. на алармата, но ти имаш доста по-малък проблем за решаване...Ключа ми е с трите многофункционални бутона, а самия пирон беше се позахабил - от Мото Пфое една заготовка срещу 14 лева, 25 лв. на ключар за изрязването и преместих дистанционното с чипа на новия пирон. Отделно намерих такъв ключ с дистанционно срещу 30 лв. и смятам само да му прехвърля дистанционното на стария пирон и да препрограмират чипа.
-
- потребител
- Контакти:
Ти ми разби надеждите направо, в ебея не казват номера на ЕКУ-то, а особено за моя автоматик ще е невероятно съвпадение да отговарят.
М. Карбовски
М. Карбовски
- foxy
- потребител
Не е нарочно, повярвай ми....затова са толкова скъпи тия ключове нашите. Наскоро чух за някаква джиджавка, която лъжела за различния код на чипа и се прикрепвала към ЕКУ-то, но цената и била подобна като тази на ключовете в МП. Надяваам се все пак си се обадил/а в МП да видиш какво ти предлагат те, тъй като твоя случай е малко по-различен от моя - аз нямах мастър кия (този червения).bai_Petko написа:Ти ми разби надеждите направо, в ебея не казват номера на ЕКУ-то, а особено за моя автоматик ще е невероятно съвпадение да отговарят.
Успех и дано се справиш с този доста неприятен проблем...

-
- потребител
- Контакти:
Малко се зарових в тия ключове и транспондери. Оказа се че може да се купи нов ключ с транспондер, но продават два вида - с транспондер 4C или 4D. За Мондео са и двата, въпросът ми е някой знае ли какъв вид е моят транспондер - как да разбера? 4С ставал за Мондео МК1 1994 произведено. Моето е произведено 12.1995.
М. Карбовски
М. Карбовски