_Масло_Motul_за_скорости_MTX-75_
- _Elf_
- потребител
- Регистриран: 23 юли 2007, 10:02
- Модел на автомобила: Мондео'96 MK1 1.8
- Контакти:
- Status: Извън линия
_Масло_Motul_за_скорости_MTX-75_
Здравейте,
Наскоро си смених маслото на скоростите с Motul Motylgear SAE 75W-90, което отговаря на стандарти: API GL4 и GL5/MIL-L-2105D: цък.
Тъй като съм доволен от продуктите им /двигателно масло/, не взех масло от Мото Пфое, но прибързах и не проверих за съвместимост с Форд:
от Microcat: WSD-M2C-200C и Autodata: ESD-M2C-186A.
Новото масло е бяло/прозрачно на цвят и може да си внушавам, но май на студено тези дни докато загрее първа и втора влизат по-трудно...
Въпросът ми е дали някой е правил такава смяна или дали имате информация за съвместимостта, че да не стане някоя беля...
Мерси и поздрави!
Наскоро си смених маслото на скоростите с Motul Motylgear SAE 75W-90, което отговаря на стандарти: API GL4 и GL5/MIL-L-2105D: цък.
Тъй като съм доволен от продуктите им /двигателно масло/, не взех масло от Мото Пфое, но прибързах и не проверих за съвместимост с Форд:
от Microcat: WSD-M2C-200C и Autodata: ESD-M2C-186A.
Новото масло е бяло/прозрачно на цвят и може да си внушавам, но май на студено тези дни докато загрее първа и втора влизат по-трудно...
Въпросът ми е дали някой е правил такава смяна или дали имате информация за съвместимостта, че да не стане някоя беля...
Мерси и поздрави!

- isoiso
- потребител
- Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г
Re: _Масло_Motul_за_скорости_MTX-75_
Гледай сега на моето Мондео (най-вероятно и на твоето) маслото е ATF и няма нищо общо с това дето си го сложил 

- _Elf_
- потребител
- Регистриран: 23 юли 2007, 10:02
- Модел на автомобила: Мондео'96 MK1 1.8
- Контакти:
Re: _Масло_Motul_за_скорости_MTX-75_
Мда, мерси, четох темата, както и тази за автоматичните скорости, но за жалост прибързах
и явно съм пропуснал, че е ATF, та ще се получи една по-скъпа смяна, дано да не се 'потурчи' нещо дотогава... 
Поздрави!

Поздрави!