Проблем със задна скорост и решението
-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
- Status: Извън линия
Проблем със задна скорост и решението
Преди Коледа, без никакви признаци преди това, при опит да включа задна скорост-не стана. При автомобила от профила ми задната е срещу пета предавка и се включва с повдигане на пръстен под топката. Просто лоста изобщо не можеше да "влезе" на мястото за задна-все едно,че опира в нещо. Проверих предпазния механизъм на скоростния лост-няма проблеми. Всички останали предавки се включват безпроблемно, карах така 4-5 дни, като внимавах как спирам, за да мога да тръгна напред или си водех някой да ми помага да бутам назад. Тогава, ща не ща- в сервиз, специализиран за скоростни кутии. Майстора веднага разбра какво е, оставих колата и за по-малко от ден беше готова. Оказа са ,че така наречения "редач" на скоростите има една предпазна метална пластина, с особен профил, която служи за предпазване от неволно включване на задна при опит да се превключи от пета на четвърта предавка. Тази пластина се избутва, когато от неутрална се включва пета или задна и една пружинка я връща. Тази пружинка се беше счупила и пластината беше останала в положение, затваряйки улея на редача, който е за задна скорост. С нова пружина проблема е решен. Майстора ми обясни, че и при други модели на Форд било по същия начин. За по-голяма яснота прилагам снимки.
- stoy@n
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
- Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003 - Status: Извън линия
Re: Проблем със задна скорост и решението
Адмирации за подробното описание колега!
Аз като се задълбая в нещо
и се сещам за снимки като съм сглобил вече всичко 

Аз като се задълбая в нещо