Нови правила от 01.11.2012 г. - ПРОЧЕТИ!

Добре Дошли във Форума на Сдружение "Клуб Форд България"!
СЪОБЩЕНИЯ
Отговори
Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Мнения: 7235
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Местоположение: West Park, Blood green
Контакти:
Status: Извън линия

Нови правила от 01.11.2012 г. - ПРОЧЕТИ!

Мнение от madboy » 29 окт 2012, 17:42

Общи условия за ползване на интернет страниците на Сдружение "Клуб Форд България" - цък

...извадка:
IV. Специални правила за ползване на раздел “Борса” - секции Купува и Продава във форумa на “Клуб Форд България”
1. Считано от 01.11.2012 г., потребители с по-малко от 30 мнения или регистрация по-малка от 30 дни преди пускането на обявата, НЕ могат да пускат теми в търговските раздели. Изключение правят платените обяви и обявите от клубни членове.
2. Считано от 01.11.2012 г., броят на едновременно активните обяви на потребител се ограничава на до 2 обяви във всеки от подразделите на секция ПРОДАВА. При констатиране на нарушение на това правило, всички обяви на потребителя ще бъдат изтривани. Изключение правят платените обяви и обявите от клубни членове.
В рамките на 30 дни, считано от 01.11.2012 г., всеки потребител трябва да си коригира обявите съгласно това изискване, след този срок обявите, на потребител с повече от две обяви, ще бъдат изтрити като се оставят само последните две активни обяви.
3. Заглавието на обявата трябва да насочва читателите за същината й.
В заглавието на темата пишете какво конкретно купувате/продавате - напр. "Волан за Ескорт 1996 г." Обява с неясно, непълно или подвеждащо заглавие ще бъде своевременно модерирана.
4. Забранено е пускането на обява с ГЛАВНИ букви и всякакъв вид препинателни знаци или символи различни от необходимите.
5. В обявата напишете възможно най-много за това, което продавате или купувате - ново или втора употреба, година на производство и състояние, точен модел, техническа спецификация, километри, точно за каква модификация на модел на Форд е.
6. Задължително е обявяването на конкретна/реална цена на продаваната стока или услуга. При обяви "Купувам" може да се посочи ориентировъчната цена, която купувачът е готов да плати.
7. Наличието на реална снимка във всяка обява за продажба е задължително (препоръчително повече, от различни ъгли, особено ако артикулите са няколко). Използвайте външни сървъри за съхранение на снимки. След това дайте линка за снимката във форума.
8. Задължително е посочване на точното местонахождение на стоката (освен ако в профила на потребителя е посочено местонахождение, което съвпада) и оставянето на коректни координати за връзка – телефон задължително, e-mail, Skype и др. по желание
9. Забраняват се публични коментари по обявената цена и стока/услуга, както и дискусии, пазарлъци и мнения по обявата!
Пазарлъците и коментарите следва да се извършват посредством лични съобщения. Ако не сте доволни от цената - пишете ЛС на търговеца, а не пишете в самата тема!
Постове от типа "Имаш ЛС" , “имаш ли тази част”, коментари, разисквания, доуточнения и всякакви други публикации също са забранени и ще бъдат изтривани.
10. Забранява се пускане на линк към своя обява от друг форум или сайт.
Обяви, при които е налице „линкване“ на снимки и/или цяла обява от друг форум (или интернет автоборса), ще бъдат изтривани.
11. "Вдигане" на темата е позволено, само ако са изминали минимум 7 дни от пускането на последното мнение в нея. Срокът се брои от деня следващ събитието, т.е напр. ако датата на първоначалния пост е 01.11.2012 г., то от 02.11 се броят 7 дни и “вдигане” е разрешено на 09.11.
Пускането на нова обява за същата стока, преди да са изминали 7 дни се счита за вдигане на предишната. Ако се налага добавяне на нова информация от автора (снимки, нова цена, ъпдейт на продадени части и други) - това става само с използване на редакция на първоначалния пост. Всяка обява може да се „вдига” („ъп“-ва) само от нейният автор. Коментарите и други хитринки с цел „ъп“-ване на темата са забранени и ще бъдат премахвани.
12.1 В под раздел „Автомобили” се публикуват обяви за продажба на автомобили с марка Форд и възраст не повече от 25 г. , като всяка обява задължително трябва да съдържа:
- Марка и модел;
- Година на производство, дата на първа регистрация;
- Характеристика на двигател (гориво, обем, мощност);
- Тип скоростна кутия;
- Допълнителни характеристики (оборудване, особености, модификации);
- Снимка/и;
- Цена;
- Данни за контакт със продавача (град, телефон);
12.2 В под раздел „Ретро” се публикуват обяви за продажба на автомобили Форд и/или резервни части (консумативи) за тях с възраст над 25 г. от датата на производство.
12.3 В под раздел „Авточасти” се публикуват обяви за продажба на авточасти, детайли и агрегати за автомобили Форд.
12.4 В под раздел „Мултимедия” се публикуват обяви за продажба на фабрични аудио, видео, навигационни системи, компоненти и аксесоари за тях, за автомобили Форд.
12.5 В под раздел „Аксесоари и консумативи” се публикуват обяви за продажба на фабрични аксесоари и консумативи за автомобили Форд.
12.6 В под раздел „Продавам /всичко различно от автомобили с марка Форд/” се публикуват обяви за продажба на вещи неотговарящи на другите подраздели на секция „ПРОДАВА”.

12.7 В под раздел „Гуми и Джанти” се публикуват обяви за продажба на гуми и джанти и аксесоари за тях с изключение за такива, които не са съвместими с автомобили Форд.

12.7.1 Въвежда се шаблон за обява в под раздел „Гуми и джанти“, който задължително трябва да се спазва, наред с горните правила. Всяка обява, която не отговаря на този шаблон, ще бъде изтривана или премествана без предупреждение.Особено важно е да спазвате начинът на изписване на заглавията на обявите си. Ето и самите изисквания:
Обявата за гуми трябва да бъде със следното заглавие:
брой; сезон; размер - широчина/височина/цолаж; марка, DOT
..бр. ..... .../.../... ..., DOT:…
Снимка/и.

Пример:
4 бр. Зимни гуми 205/45 R17 Continental, DOT:5212
Снимка/и.

Обявата за джанти трябва да бъде със следното заглавие:
брой; вид; размер - цолаж/междуболтово разстояние/ЕТ/широчина; марка (ако ви е известна)
..бр. ..... .../.../.../... ...
Снимка/и.

Пример:
4 бр. Лети джанти 17", 4х100, ЕТ 25, 7J - BBS
Снимка/и.

Обявата за джанти с гуми трябва да бъде със следното заглавие:
брой;вид джанти;размер-цолаж/междуболтово разстояние/ЕТ/широчина; вид гуми;размер-широчина/височина/цолаж;
..бр. .... .../.../.../... с .... .../.../...
Снимка/и.

Пример:
4 бр. лети джанти 17",4х100,ЕТ25,7J с Летни 205/45 R17 Fulda
Снимка/и

При наличност на повече джанти и/или гуми, които не могат да бъдат описани в заглавието, пускайте повече теми, но без да нарушавате правилото за броя на обявите.
В случай, че не можете да опишете всичко, опишете само един от видовете предлагани от вас джанти и/или гуми.
В текста на обявата за гуми, освен посочените вече в заглавието данни, задължително пишете марка и модел, DOT (седмица и година на производство), товарен и скоростен индекс на гумите, информация за степен и равномерност на износване, цена и начин за контакт.
В текста на обявата за джанти задължително пишете размера на централния отвор, състоянието на джантите, цена и начин за контакт.

13. Ако Вашата обява не е свързана директно с автомобили с марката ФОРД, пуснете я в подраздела „Продавам /всичко различно от автомобили с марка Форд/“.
14. Забранено е поставянето на линк към обява за продавана стока в подписите на участниците.
15. Потребителите, чиито обяви са дали резултата, който те търсят: продали са, купили са, или по какъвто и да е начин са си свършили работа, да добавят в заглавието или в темата този факт, за да бъде заключена. Невалидни, изтекли, неактуални и/или неактивни обяви се изтриват автоматично 365 календарни дни, след последната активност и/или при иницииране от страна на автора.
16. За публикуване на комерсиални обяви, моля свържете се с администрацията на клуба.За комерсиална продажба се смята продажбата по занятие с цел печалба, всяка неединична продажба на вещ, стока, услуга и др. и/или ако тя се извършва от юридическо лице.
16.1. За публикуване на комерсиална обява от търговец в съответния подраздел, съобразена с всички правила по-горе, се заплаща месечна цена от 10 лв.
16.2. За публикуване на закачена обява от потребител или на закачена комерсиална обява от търговец в съответния подраздел, съобразена с всички правила по-горе, се заплаща цена от 20 лв./месец.
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Отговори

Върни се в “КЛУБ ФОРД БЪЛГАРИЯ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта