Сила необходима за натискане на педалите ...

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
eddiesoft
потребител
потребител
Регистриран: 06 юли 2008, 10:17
Модел на автомобила: mondeo
Status: Извън линия

Сила необходима за натискане на педалите ...

Мнение от eddiesoft » 06 юли 2008, 10:25

Здравейте колеги, имам един малко нетипичен въпрос. Някой знае ли каква максимална сила (колко кг/см) е необходима за натискане на газта и спирачката на различните модели автоматик. Да поясня: от септември 2007 г съм инвалид след ПТП и имам проблем с краката. Правя си устройство, което с джойстик се управлява газта и спирачката. Оказа се че има интерес от хора с моите проблеми и ми трябва инфо, за да мога да сметна сервото което щте "натиска" педалите.
Предварително благодаря.

Потребителски аватар
tankovbg
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998

Re: Сила необходима за натискане на педалите ...

Мнение от tankovbg » 07 юли 2008, 15:32

Въпрос с повишена трудност. По добре го проектирай това усилие да е регулируемо и опитно да се установява оптималното. Но не е известно на какъв принцип го осъществяваш, за да се дадат идеи. Като пишеш серво да не би да е с хидравлика ?

eddiesoft
потребител
потребител
Регистриран: 06 юли 2008, 10:17
Модел на автомобила: mondeo

Мнение от eddiesoft » 08 юли 2008, 12:57

Ами силата на натиск се коригира с джойстика. мен лично ме интересува силата която трябва да се приложи на педала на спирачката за да е натиснат докрай - т.е. да блокират колелетата. За различните марки и модели предполагам , че е различно, но ме интересува сервизна инфомация кой за каквото има

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 09 юли 2008, 08:00

Газта е лесна, управляваш директно дросела и усилието е нищожно. Много от новите автомобили нямат жило на газта а педала управлява потенциометър, който чрез електронна схема управлява мотор който задвижва дросела.
Относно спирачките, не бих се доверил на електроника за толкова отговорна функция (все пак това не е електронна игра), помисли за механичен привод който се задейства с ръка.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”