Радиаторчето за парното на Fiesta MK3 ?
- fbcrew
- потребител 
- Регистриран: 17 ное 2007, 11:49
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.3 mi 1993г.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Радиаторчето за парното на Fiesta MK3 ?
Здравейте! Честита Баба Марта!
От преди 2 месеца имам проблем с парното, и цяла зима карах почти без него . Четох във форума и понеже колата не загряваше смених термостата. Проблема със загряването се оправи и вече е в нормата, но все нямам парно (много много слабо). Говорих с един майстор и той ми каза, че най-вероятно ми се запушило радиаторчето на парното ( предполагам това, което е на входа на купето, за да затопля въздуха, които влиза от вън в колата). Въпроса ми е къде се намира ( горе долу имам предположения), дали се сваля от към таблото или от към двигателя ?
 . Четох във форума и понеже колата не загряваше смених термостата. Проблема със загряването се оправи и вече е в нормата, но все нямам парно (много много слабо). Говорих с един майстор и той ми каза, че най-вероятно ми се запушило радиаторчето на парното ( предполагам това, което е на входа на купето, за да затопля въздуха, които влиза от вън в колата). Въпроса ми е къде се намира ( горе долу имам предположения), дали се сваля от към таблото или от към двигателя ?
Благодаря предварително!

От преди 2 месеца имам проблем с парното, и цяла зима карах почти без него
 . Четох във форума и понеже колата не загряваше смених термостата. Проблема със загряването се оправи и вече е в нормата, но все нямам парно (много много слабо). Говорих с един майстор и той ми каза, че най-вероятно ми се запушило радиаторчето на парното ( предполагам това, което е на входа на купето, за да затопля въздуха, които влиза от вън в колата). Въпроса ми е къде се намира ( горе долу имам предположения), дали се сваля от към таблото или от към двигателя ?
 . Четох във форума и понеже колата не загряваше смених термостата. Проблема със загряването се оправи и вече е в нормата, но все нямам парно (много много слабо). Говорих с един майстор и той ми каза, че най-вероятно ми се запушило радиаторчето на парното ( предполагам това, което е на входа на купето, за да затопля въздуха, които влиза от вън в колата). Въпроса ми е къде се намира ( горе долу имам предположения), дали се сваля от към таблото или от към двигателя ?Благодаря предварително!
- licho
- потребител 
- Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
 Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати
Re: Радиаторчето за парното на Fiesta MK3 ?
честита и на тебfbcrew написа:Здравейте! Честита Баба Марта!
От преди 2 месеца имам проблем с парното, и цяла зима карах почти без него. Четох във форума и понеже колата не загряваше смених термостата. Проблема със загряването се оправи и вече е в нормата, но все нямам парно (много много слабо). Говорих с един майстор и той ми каза, че най-вероятно ми се запушило радиаторчето на парното ( предполагам това, което е на входа на купето, за да затопля въздуха, които влиза от вън в колата). Въпроса ми е къде се намира ( горе долу имам предположения), дали се сваля от към таблото или от към двигателя ?
Благодаря предварително!
http://tco.data.bg/p/files/download/726398/1595-03.pdf
на 9-а страница heater matrix. напиши после дали си успял да го промиеш. и как свалено или не.
то е вързано към охладителната система.
успех
 Човек това звучи гордо, но всичко може да се очаква от него!
 Човек това звучи гордо, но всичко може да се очаква от него!- fbcrew
- потребител 
- Контакти:
МЕРСИ !!!  

Уж имам и търсих в хайенса и рипер менула, ама не намерих понеже не знаех как се казва на английски 

Уж имам и търсих в хайенса и рипер менула, ама не намерих понеже не знаех как се казва на английски

- fbcrew
- потребител 
- Контакти:
Здравейте,
Понеже фиестата има климатик, долу където е радиаторчето е малко по различно от книжката както е обеснено. Има една черна кутия (малко по-голяма от тази в книжката), в която има две радиаторчета и серпентина. Първото е за парното, което се вади много лесно. Махат се двете скоби и се изваждат маркучите. После радиаторчето излиза все едно се вади от някакъв слот. Продухах го, бая мърсотия и буклуци излязоха и после го върнах. ОБАЧЕ проблема с парното си остава. Радиаторчето седи студено пак. Някакви идей от какво може да е?
П.С.
Смених термостата преди месец и сега колата загравя и си е в нормата ама парно няма.

Понеже фиестата има климатик, долу където е радиаторчето е малко по различно от книжката както е обеснено. Има една черна кутия (малко по-голяма от тази в книжката), в която има две радиаторчета и серпентина. Първото е за парното, което се вади много лесно. Махат се двете скоби и се изваждат маркучите. После радиаторчето излиза все едно се вади от някакъв слот. Продухах го, бая мърсотия и буклуци излязоха и после го върнах. ОБАЧЕ проблема с парното си остава. Радиаторчето седи студено пак. Някакви идей от какво може да е?
П.С.
Смених термостата преди месец и сега колата загравя и си е в нормата ама парно няма.

- licho
- потребител 
- Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
 Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати
а ти като извади радиаторчето не изтече ли антифриз. в смисъл източи ли антифриза на колата. в упътването пише че трябва да го източиш.fbcrew написа:Здравейте,
П.С.
ако го извади без да го източиш и не протече нищо, да не би да са запушени тръбите към него.
аз си го представям че е вързано към системата за охлаждане. не съм сигурен обаче.
 Човек това звучи гордо, но всичко може да се очаква от него!
 Човек това звучи гордо, но всичко може да се очаква от него!- fbcrew
- потребител 
- Контакти:
Да първо източих системата от пробката на радиатора. После го свалих и продухах. След това промих системата няколко пъти. И сега вече нямам никакво парно  . Да не би да трябва да се обезвъздушава системата ? Четох, че тя автоматично се обезвъздушавала.
 . Да не би да трябва да се обезвъздушава системата ? Четох, че тя автоматично се обезвъздушавала.

. Да не би да трябва да се обезвъздушава системата ? Четох, че тя автоматично се обезвъздушавала.
 . Да не би да трябва да се обезвъздушава системата ? Четох, че тя автоматично се обезвъздушавала.- 
				kiko_m1
- потребител 
- Регистриран: 03 фев 2009, 21:47
- Модел на автомобила: Ford fiesta mk3 1.4 avtomatik 90g.
Колега смени си термостата нормално е да нияма   парно наи вероятно не ти се отвариа термостата .

Най-добрият "ФОРД" е продаденият.
						- paci
- Модератор 
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
 Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня
Парното е на малкия кръг!kiko_m1 написа:Колега смени си термостата нормално е да нияма парно наи вероятно не ти се отвариа термостата .
- fbcrew
- потребител 
- Контакти:
Ми ако си чел добре какво съм писал, ще видиш че съм го сменил. И че има ефект, че колата загряваkiko_m1 написа:Колега смени си термостата нормално е да нияма парно наи вероятно не ти се отвариа термостата .