Проблем със парното

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
ipo_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 ное 2007, 22:36
Модел на автомобила: Focus
Контакти:
Status: Извън линия

Проблем със парното

Мнение от ipo_bg » 06 яну 2010, 15:18

Здравейте,

Може ли някой да ми помогне?

Карам Форд Фокус 1999 г., 1.4 бензин (без климатик).
Онзин ден (в големия студ) не бях карал колата 5 дни. Като запалих врътката за парното (тази където определя на къде да духа - краката, стъклата и т.н.) беше на позиция да духа в лицето. При опита ми да я преместя на стъклата, беше заяла. След като напънах малко за съжаление се чу пук и врътката започна да си се върти съвсем свободно, а въздуха излизаше само от отворите, които са за лицето. Най-вероятно се е откачило жилото (ако изобщо е с жило) на клапата, която определя на къде да върви потока от въздух.
Някой може ли да помогне как да корегирам проблема?!?! Много е кофти да се кара зимата, без д аможем да настроиш струята на парното към стъклата. налага се да затворя всички отвори и да пусна на макс, за да може да "избие" към стъклата :)

Единственото близко по моя проблем, което намерих във форума е да сваля касетофона (RDS 5000 EON) и от там да оправя проблема. В тази връзка, днес се опитах да сваля касетофона, но не успях. Някой може ли да каже и как точно се демонтира? след като вкарам 4-те пластини на къде трябва да натисна преди да издърпам касетофона?

Много ви благодаря предварително! Надявам се, че някой ще ми помогне със съвет възможно най-скоро, т.к. със запотени стъкла може да стане голяма беля ;)

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Re: Проблем със парното

Мнение от debug » 06 яну 2010, 17:21

http://www.megaupload.com/?d=OR1BQ17S
http://www.megaupload.com/?d=OHLB78J9

Ето ти съответните части от ръководството.
Вместо "специалните" инструменти за сваляне на музиката, можеш да използваш два огънати електрода за електрожен или друг подходящ тел. Ако не си знаеш кода на музиката, си запиши серийният номер (М...... нещо си), за да можеш да си сметнеш кода в последствие.
Изображение

Изображение

ipo_bg
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от ipo_bg » 06 яну 2010, 18:24

Здравей,

Блгодаря много!Линка на ръковоството за сваляне ми изписва, че временно нямам достъп до него. Но поне видях схемата за парното и в събота ще разглобявам :)

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 06 яну 2010, 18:30

ipo_bg написа:Здравей,

Блгодаря много!Линка на ръковоството за сваляне ми изписва, че временно нямам достъп до него. Но поне видях схемата за парното и в събота ще разглобявам :)
Ръгаш теловете, разтваряш навън и дърпаш. Лесно е.
Изображение

Изображение

ipo_bg
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от ipo_bg » 09 яну 2010, 20:01

Здравей отново,

На успявам да сваля касетофона, много странно. Ръгам теловете, натискам на ван, но не се получава :(

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител

Мнение от debug » 09 яну 2010, 22:13

Достатъчно навътре ли ги вкарваш? Това е начинът, трябва да стане...
Изображение

Изображение

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”