проблем с управлението на климатроника
-
- потребител
- Регистриран: 07 ное 2014, 21:51
- Модел на автомобила: mondeo hachback 2011
- Status: Извън линия
проблем с управлението на климатроника
здравейте,надявам се да ми помогнете 
карам форд мондео 2001г. преди известо време претърпях ПТП, преди това не съм имал проблем с управлението на топло и студено.удърът беше челен ,засегнати бяха радиаторите ,но по двигателя нищо нямаше.напълних си на ново системата с фреон и сега много трудно и бавно обръща от студено към топло и обратно.пускам климатроника на студено,то духа топло,а майстора казва ,че климатика работи добре ,тръбите са му ледени,проблема бил по клапите.
може ли проблема да се оправи,чрез компютър или е някакъв друг проблема?
благодаря предварително!

карам форд мондео 2001г. преди известо време претърпях ПТП, преди това не съм имал проблем с управлението на топло и студено.удърът беше челен ,засегнати бяха радиаторите ,но по двигателя нищо нямаше.напълних си на ново системата с фреон и сега много трудно и бавно обръща от студено към топло и обратно.пускам климатроника на студено,то духа топло,а майстора казва ,че климатика работи добре ,тръбите са му ледени,проблема бил по клапите.
може ли проблема да се оправи,чрез компютър или е някакъв друг проблема?
благодаря предварително!
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Re: проблем с управлението на климатроника
В купето има моторче което обръща топло и студено. Мести клапа, и често създава проблеми.
-
- потребител
Появи ми се И друг проблем на мондео 2001,като си пусна парното веднага ми зацепва И климатроника без да ми отчита че е пуснат копчето AC не свети, перките на радиатора постоянно вЪртят И колата е вечно студена,дава ми разход 11 нафта кЪде може да е проблема
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Вероятно под парно имаш в предвид ВЕНТИЛАТОРА?!
Ако въздушния поток е насочен към предния прозорец се пуска климатика за да суши.
Ако въздушния поток е насочен към предния прозорец се пуска климатика за да суши.
-
- потребител
Не,не е пасочена струята към прозореца,знам я тази особеност.
Под парно ДА имам предвид вентилатора,но ми тръгва винаги компресора и 2те перки на радиатора въртят,изгася ли дисплея с копчето ОФФ I spira kompresora I perkite
Под парно ДА имам предвид вентилатора,но ми тръгва винаги компресора и 2те перки на радиатора въртят,изгася ли дисплея с копчето ОФФ I spira kompresora I perkite