Разход Форд Мондео и Рено Лагуна

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
vhari
потребител
потребител
Регистриран: 21 окт 2005, 10:46
Модел на автомобила: ГОРНА ОРЯХОВИЦА
Status: Извън линия

Разход Форд Мондео и Рено Лагуна

Мнение от vhari » 27 окт 2005, 15:06

Здравейте пичове!!! :D Ще избирам нова кола и за сега съм се спрял на Форд Мондео и Рено Лагуна /стига с малките колички, поне за малко/. До сега карах Фолксваген Голф 2 и нямам опит с Форд, но ми допада като дизайн, други впечатления нямам!!! Много ме кефи дизайна на Форд Мондео, и за това моля всички фенове и собственици на Мондео да ми помогнат с малко данни.
Колеги, дайте малко инфо за разхода на гориво бензин/дизел на моделите на Мондео, кажете има ли много проблеми с ремонти и поддръжка, обслужване и т.н. Какъв е по-добре да си взема бензинов или дизелов, кои се чупят повече? Предварително благодаря на всички!!! :)

Потребителски аватар
kiro1969
потребител
потребител
Регистриран: 10 окт 2005, 00:29
Модел на автомобила: FORD MONDEO 2.0 16V GHIA WAGON 1998
Контакти:

Мнение от kiro1969 » 27 окт 2005, 22:00

ЗДРАСТИ VHARI!ПРЕДИ МОНДЕОТО 5 ГОДИНИ ДЖИДКАХ РЕНО 11 1.4 TSE,72к.с. АБЕ БЕШЕ НАПРАВО ТОРПИЛА.НО МНОГО НЕЖНА КОЛА БЕ!!!УЖАС,ВСЕ НЕЩO ИМА ДА И СЕ ПРАВИ.СЕГА ОТ 4 МЕСЕЦА КАРАМ МОНДЕО НА 7 ГОДИНИ И ЗАСЕГА СЪМ НАПРАВО ОЧАРОВАН.ГОЛЯМА КОЛА,ФУЛ ЕКСТРИ/ДЖИА!!!/ 2.0 16V!!!САМОЛЕТ Е!НА КИЛОМЕТРАЖА ПИШЕ 260 И СЪМ СИГУРЕН ЧЕ МОЖЕ ДА ГО "НАПЪЛНИ" ЦЕЛИЯ.ГОРИ МИ,КОЛКОТО МИ ПИШЕ В СЕРВИЗНАТА КНИЖКА:6.8 ИЗВЪНГР./11.8 ГРАДСКО!!!А Я КУПИХ БЕЗ ДОРИ ДА СЪМ Я ПРОБВАЛ,ЕЙ ТАКА НА ДОВЕРИЕ.ЗА 5800!!! :!: ТАКА ЧЕ,КУПИ СИ КОЛА НА МАЛКО ГОДИНИ И ЩЕ СИ ДОВОЛЕН.А КОЛКОТО ДАЛИ БЕНЗИН ИЛИ ДИЗЕЛ-ТИ СИ ПРЕЦЕНИ КОЕ ТИ Е ПО ДЖОБА.АЗ СЪМ ЗА БЕНЗИНА....В КРАЙНА СМЕТКА ФОРД МОНДЕО ИМА И В САЩ-НО СЕ КАЗВА ФОРД КОНТУР.КУПИ СИ ФОРД ДА СИ ГОРД!!! :idea:

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител
Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
Модел на автомобила: голяма печка :)

Мнение от demiro » 28 окт 2005, 00:06

:idea:
Прикачени файлове
spetsifikacii_ford_mondeo_258.xls
(202.5 KБ) Свален 1152 пъти
Изображение

Потребителски аватар
Brock
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
Контакти:

Мнение от Brock » 28 окт 2005, 10:20

demiro написа::idea:
Е това ако кажеш откъде го изкопа - много е полезно!

Колеги - пускайте подобна информация, ако ви се намира - полезна е за всички ни - нека да направиме базата данни по-пълна!

:twisted:

vhari
потребител
потребител
Регистриран: 21 окт 2005, 10:46
Модел на автомобила: ГОРНА ОРЯХОВИЦА

Мнение от vhari » 29 окт 2005, 02:30

:wink: E super ste!!! Thanks za infoto!!! А какав мотор 6те ми препора4ате - дизел или бензин - тарсиа икономи4но каране, но малко ме е страх от проблемите които саздава дизела - през зимата не пали под -10/-15 градуса, сипват вода в нафтата и после става ло6о, а пък и като доиде време за ремонт :? :cry: :? е по-зле от бензина. Кажете за Мондеото как стоят нештата...

Потребителски аватар
kiro1969
потребител
потребител
Регистриран: 10 окт 2005, 00:29
Модел на автомобила: FORD MONDEO 2.0 16V GHIA WAGON 1998
Контакти:

Мнение от kiro1969 » 29 окт 2005, 07:04

vhari,вземи си бензиново Мондео,но 2.0 поне да знаеш че имаш кола!!! :idea:НЕЩО КАТО ТОВА!!!
Прикачени файлове
20.jpg
АБЕ АКО НА НЯКОЙ МУ ДОТРЯБВАМ СПЕШНО..............0899128996.И БЕЗ ТЪПОТИИ ТАМ!!!

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 29 окт 2005, 19:13

Ако търсиш икономичност, бензиновите двигатели са горе-долу еднакви, харчат около 10 градско. Затова си търси по-мощен мотор (мое мнение). За лагуната чух, че се трошала, може и да не е вярно, на външен вид ми харесва. За дизела не съм много запознат, карах ескорт 1.8 ТД, не е стрела, но не върви лошо ;)

Потребителски аватар
red
потребител
потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
Контакти:

Мнение от red » 31 окт 2005, 10:51

Лагуната изглежда добре, но и МК ІІ на мондео (след 1997 значи) е хубаво, има доста екстри, държи сравнително ниска цена за качествата си.
Аз карам `98 комби с 2.0 л/16 клапана има много приличен разход на бензин и има ограмното желание да лети по пътищата едва ли ни трябва да я спирам за да не прехвърля 140-150 :) ......
Доболен съм от колето карал съм го около 15 хил. и не ми е дало проблем (да спи зло под камък :) )
Двигателят е минал четвърт милион, но въпреки това не харчи масло (пълна синтетика 10-40 сега съм на 5-30)
Трябва да добавя, че има газ "фабричен" т.е. слагана още по времето когато и била в гаранция и се държи както трябва въпреки, че се усеща по мудна реакция (по-бавно качва обороти), но това се разбира като я покараш.
Аз доста потърсих, доста мондита рагледах и ми си струва, че двулитровият двигател е точен за това купе. За дизела - аз съм фен първата ми кола беше такава Renault 9, но беше нова (съответно никакъв проблем - палиш от половин оборот в снежни преспи и така до петата година 90 хил. км. - тогава замина марцина :( ), но знаеш, че напрактика при втората и трета ръка кола няма начин да провериш двигателя и шансът да си вземеш беля на главата е огромен....още повече, че при мондеото дизелът не е "чист"
За Лагуната не знам, ако ти е на сърце - сравни по най-елементарния начин - цената на частите, които СИГУРНО ще сменяш, включително и по ходовата част
До тази пролет карах едно Clio и се бях на редовен абонамент в сервиза за ходовата част.

Ако премаш съвет каквото и да си вземеш - вземи си комби. Така и така търкаляш голяма кола поне да пътуваш удобно.

Късмет!

P.S. Между другото аз моя монди го взех от другия край на БГ и то по интернет обява!

Потребителски аватар
zar
потребител
потребител
Регистриран: 26 фев 2006, 10:29
Модел на автомобила: MONDEO MKIII,O7' 2.0TDCI
Контакти:

Мнение от zar » 12 сеп 2006, 23:02

Да аз карам мондео 1.8 и разхода е следния:градско 10-11/100,извънградско ако не я напъвам 6-6,5 на климатик прави и 7,а смесено около 7.5.Иначе Мондеото прави почти френска возия и е по-здраво от Лагуната.Аз така говоря защото бях пред същата дилема преди 4години като взех Монди.Карал съм и френска кола ама не съм доволен защото са по-капризни и от разлигавени жени а и частите им са неоправдано скъпи(говоря за оригиналните).Така че Монди е добър избор но ако го продаваш след това цената им много пада.Не знам защо ама е факт а колата за мен е един от най-добрите Фордове заедно със Фокуса правени досега!Та няма логика да пада така цената.Абе щом слизаш от Голф ще направиш разликата:)

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител
Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
Модел на автомобила: голяма печка :)

Мнение от demiro » 13 сеп 2006, 08:34

zar написа:.....Абе щом слизаш от Голф ще направиш разликата:)
Колега темата е от преди една година и явно човека не се е спрял на Мондео,щото оттогава не е писал във форума :lol: :lol: То си остава за негова сметка де...... :lol: :lol: Сори за офтопа :!: :roll:
Изображение

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител
Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0

Мнение от venom4o » 20 дек 2006, 10:37

абе ако е зел бензинова лагуна не се е минал мн. Ама дизеловите са гола вода!

Потребителски аватар
megaCom
потребител
потребител
Регистриран: 15 яну 2007, 23:37
Модел на автомобила: focus 2.0tdci,transit 2.0tdi

Мнение от megaCom » 16 яну 2007, 16:24

kiro1969 написа:vhari,вземи си бензиново Мондео,но 2.0 поне да знаеш че имаш кола!!! :idea:НЕЩО КАТО ТОВА!!!

=D>:
Изображение

Заключена

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”