С какво да промия радиаторчето на парното?
- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
- Status: Извън линия
С какво да промия радиаторчето на парното?
С какво да промия радиаторчето на парното?позапушило се е и го свалих.. казаха ми оцет .. защото разяждал котления камък и т.н. Продухах го
-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 22:34
- Модел на автомобила: FORD SIERRA 1.8TD...Opel Vectra.-Skoda Favorit
с какво да промия
Като знам как се сваля,по добре вземиси ново зада няма сваляне слагане поняколко пъти
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Според мен оцета е по-силна киселина от млечната
От това следва, че ако имаш някъде някоя гарнитера, която си е тръгнала вероятността съвсем да се скапе е по-голяма. За млечната киселина също има такава вероятност, но поради по-слабата киселинност е по-малко вероятно.
Содата ако не се лъжа с вода (или без вода) е с основен характер. Вярно е че основа се неутрализира с киселина, но основите също скапват гарнитури. Все пак най-добре по въпроса да се изкаже някой, който е по-наясно с химията, защото аз съм я позабравил
Все пак съвет: Дори да пробваш метода подсказан от evg2 е добре да не стигаш големи киселинни концентрации.

Содата ако не се лъжа с вода (или без вода) е с основен характер. Вярно е че основа се неутрализира с киселина, но основите също скапват гарнитури. Все пак най-добре по въпроса да се изкаже някой, който е по-наясно с химията, защото аз съм я позабравил

Все пак съвет: Дори да пробваш метода подсказан от evg2 е добре да не стигаш големи киселинни концентрации.