Духалки
-
- потребител
- Регистриран: 31 яну 2005, 09:27
- Модел на автомобила: Mondeo MKI 1.6 16V
- Status: Извън линия
Духалки
Колеги помогнете. От 2-3 дни почти не ми работят духалките в купето. Чува се някакъв идиотски джангър някъде отпред и почти не духат. Покрай тези дъждове вътре става мазало щото прозорците са постоянно запотени и ще се пребия някъде - нищо не виждам.
Мисля си дали не се е запушило нещо - поленов филтър, тръби, знам ли и аз какво. Някой имал ли е подобен проблем.
Мисля си дали не се е запушило нещо - поленов филтър, тръби, знам ли и аз какво. Някой имал ли е подобен проблем.
- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
Лоша работа,аз лично не съм патил,но едно приятелче с мондео ми разказва,че вътре в провода на парното има клапи вързани със система от кукички,които регулират потока на въздуха в определена от теб посока.И при него се беше извадила някоя от тези кукички и беше блокирало да духа само на предното стъкло,явно късмет щото при теб сигурно е блокирало на друго положение.Между другото потенето на стъклата в това влажно време е общ проблем,независимо от новият ми филтър на купето и това че ми работят тези клапи,а съм спрял за 5минути и не виждам после нищо,пускам климатика или парното та чак след 5-7 минути като тръгна се оправя работата.
Та мисълта ми е, че проблема е механичен и е в кукичките на клапите за въздуха в купето.
Дано съм ти бил от полза поне малко,със здраве!
Та мисълта ми е, че проблема е механичен и е в кукичките на клапите за въздуха в купето.
Дано съм ти бил от полза поне малко,със здраве!
- greek
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2005, 19:05
- Модел на автомобила: Mondeo 1993 2.0 combi 136HP-АГУ
А като врътнеш вентилатора в позиция въздуха да циркулира в купето -пак ли е така?
При мен в позиция надясно когато вкарва въздух отвън,се чува някакъв приглушен шум и почти нищо не влиза и подозирам че има някакъв боклук в някоя тръба щото от време на време пък се оправя
та може би трябва чистене ама как точно става тва не знам 
При мен в позиция надясно когато вкарва въздух отвън,се чува някакъв приглушен шум и почти нищо не влиза и подозирам че има някакъв боклук в някоя тръба щото от време на време пък се оправя

- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
На вакум се движели тия пишки дет разпределят въздуха,ето един руснак пише за същия проблем. Значи разглабяш панела с трите врътки и гледаш дали отива вакум към тази за разпределението на въздуха,ако всичко е на ред гледаш в двигателния отсег вакумна тръба която отива в салона да не се е извадила,ето ти и линк:
http://mondeoclub.ru/phpBB2/viewtopic.p ... b8eda7c79f
http://mondeoclub.ru/phpBB2/viewtopic.p ... b8eda7c79f
-
- потребител
- Регистриран: 30 май 2005, 09:10
- Модел на автомобила: Форд Фокус 1,6 2000г.
И при мен го има същия проблем само в посока на вентилатора когато искам да вкарва външният въздух.Приглушен шум и никакъв въздух в купето.Когато превключа на циркулация само в купето направо ще ми издуха перчема.
Явно е често срещан праблем и незнам дали да се доверя на Мото Пфое?Какво мислити вие?
Явно е често срещан праблем и незнам дали да се доверя на Мото Пфое?Какво мислити вие?
-
- потребител
- Регистриран: 26 юли 2006, 15:11
- Модел на автомобила: притежавал Ескорт 1.8TD ENDURA-DE, 66kW, '98г, хечбек, Ghia
Ще използвам тази тема да си прокарам и моя въпрос:
Тия дни забелязах, че при мен въздушен поток май има само когато копчето е завъртяно на позиция отпред на таблото. Като го сложа да духа към стъклото или в краката май въздухът отива в безната... Какво може да му е и как мога да го "тествам"? Или може би е най-добре да си го занеса на майстор да го гледа?
Тия дни забелязах, че при мен въздушен поток май има само когато копчето е завъртяно на позиция отпред на таблото. Като го сложа да духа към стъклото или в краката май въздухът отива в безната... Какво може да му е и как мога да го "тествам"? Или може би е най-добре да си го занеса на майстор да го гледа?
- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
Значи това със скапаните духалки - обикновенно просто се е скапал мотора. На ул."Дунав" имаше един майстор /ама къде беше....???нещо не мога да се сетя/ който ми оправи същия проблем на сиерата за около 15 лв /преди 4 г./ и до колкото змнам още си е ок!
За колегата преди който е поствал преди мен - виж дали някоя от тръбите в таблото не се е разкачила из дупките!
За колегата преди който е поствал преди мен - виж дали някоя от тръбите в таблото не се е разкачила из дупките!
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
valboy написа:Питай paci, той май се беше усмърдял нещо!

http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 12&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ей го смърдящият Paci..