Питане свързано с МАФ (дебитомера)
- b2d
- потребител
- Регистриран: 25 мар 2007, 19:19
- Модел на автомобила: Мондео 2.0 / 2002
- Status: Извън линия
Питане свързано с МАФ (дебитомера)
Като ходих в Мото-Пфое ми казаха, че май не ми работил дебитомера... Е питам аз, ако не работи какво може ли да доведе до някакви лоши последсвия или това е от джаджите в колата, които са (екстри) Интересуваме също, че изчетох темата ама нещо явно съм пропуснал Контактният спрей, който е използван за почистване каква марка е и от къде е взет (Също си мисля, че е добра идея не всеки път да питаме, а да си казват създателите на дадена такава тема то е ясно, че ще има интерес след като е изписано толкова значи може и още един ред със: Спрея е...... Взет е от..... и струва..... нали?) Така ще е много по-удобно на всички. Другото което е ако се укаже, че не работи и след прочистването му с контактният ми предлагат втора за около 50лв. оригинален ест. само, че на принципа, ако работи го взимаш, ако не го връщаш и толкова. Мерси предварително!
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
- Status: Извън линия
Спрея е WD 40 и цената е от 5-10 лв. според разфасовката и продавача.
MAF-а е съществена част от системата на инжекциона и благодарение на него компа получава инфо за количеството въздух, което постъпва в двигателя. Затова на Български му казваме дебитомер.
Преди да го чистиш с каквото и да е го провери с мултимер дали е здрав (дали има какво да чистиш) да не е прекъснал или да е повреден физически (счупен).
В зависимост от резултата на горното или чистиш или купуваш друг. Нов или ІІ-ра ръка решаваш ти.
Успех!
MAF-а е съществена част от системата на инжекциона и благодарение на него компа получава инфо за количеството въздух, което постъпва в двигателя. Затова на Български му казваме дебитомер.
Преди да го чистиш с каквото и да е го провери с мултимер дали е здрав (дали има какво да чистиш) да не е прекъснал или да е повреден физически (счупен).
В зависимост от резултата на горното или чистиш или купуваш друг. Нов или ІІ-ра ръка решаваш ти.
Успех!