Откачена предна броня на Мондео мк 1-моля помогнете !
-
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2008, 13:31
- Модел на автомобила: MONDEO
- Status: Извън линия
Откачена предна броня на Мондео мк 1-моля помогнете !
Откачи ми се предната броня от единият край/пустия тротоар/
.Само ,че нещо не иска да влиза отново в щипката....явно има някоя тънкост на слагане.Бихте ли ми помогнали !
Благодаря предварително !

Благодаря предварително !
-
- потребител
- Регистриран: 02 авг 2007, 22:41
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8/115 АГУ/хетчбек 1994
Re: Откачена предна броня на Мондео мк 1-моля помогнете !
Колега , бронята на мондео МК 1 няма щипки .Отстрани на колата има една ролка , а на бронята от вътрешната страна на бронята има нещо като жлеб и ролката се плъзга в него.
За да се намести трябва да се отвият гайките на които се държи да се издърпа ,да се намести и да се набута отново.Хубаво е да я свалиш и огледаш защото всичко е от пластмаса и можеби има нещо счупено.
Дотук всичко изглежда лесно - има само един проблем две от гайките са на такова място от- пред , че нямат стигане. Голямо псуване пада .
Успех в начинанието.
За да се намести трябва да се отвият гайките на които се държи да се издърпа ,да се намести и да се набута отново.Хубаво е да я свалиш и огледаш защото всичко е от пластмаса и можеби има нещо счупено.
Дотук всичко изглежда лесно - има само един проблем две от гайките са на такова място от- пред , че нямат стигане. Голямо псуване пада .
Успех в начинанието.
- _Elf_
- потребител
- Регистриран: 23 юли 2007, 10:02
- Модел на автомобила: Мондео'96 MK1 1.8
- Контакти:
Здравейте, колеги!
Наскоро сменях предната броня с тайванска и мога да споделя неприятното изживяване...
GalinBelos е прав, бронята се държи на 4-и винта, а отстрани има ролка, в която влиза жлеба на бронята...
Нагледно:
Проблемът идва, когато колата има климатик, тогава 'почти' нямате достъп до долния винт вдясно, който с много зор и т.н. успяхме да завием...
За горния винт направо си затворих очите, ако някой е успял да го пребори, да сподели...
Гореспоменатата нова броня е 'кривак' по 'дефолт' и 2 от винтовете само като ги погалихме и превъртяха, та си поиграхме с телоподаващо, че не ми се мисли иначе как ще се свалят, ако се наложи, дано не...
Поздрави и успех!
Наскоро сменях предната броня с тайванска и мога да споделя неприятното изживяване...
GalinBelos е прав, бронята се държи на 4-и винта, а отстрани има ролка, в която влиза жлеба на бронята...
Нагледно:
Проблемът идва, когато колата има климатик, тогава 'почти' нямате достъп до долния винт вдясно, който с много зор и т.н. успяхме да завием...
За горния винт направо си затворих очите, ако някой е успял да го пребори, да сподели...
Гореспоменатата нова броня е 'кривак' по 'дефолт' и 2 от винтовете само като ги погалихме и превъртяха, та си поиграхме с телоподаващо, че не ми се мисли иначе как ще се свалят, ако се наложи, дано не...
Поздрави и успех!

-
- потребител
- Регистриран: 02 авг 2007, 22:41
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8/115 АГУ/хетчбек 1994
Аз ги завих и четирете
Майката му е глух ключ и финни ръце.