Имам ли фабрична аларма и какъв трябва да ми е оригиналният

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
Потребителски аватар
iChi
потребител
потребител
Регистриран: 17 апр 2013, 19:36
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK3 2.0 TDDi Ghia
Status: Извън линия

Имам ли фабрична аларма и какъв трябва да ми е оригиналният

Мнение от iChi » 13 юни 2013, 13:36

Здравейте колеги. Когато купих моето Мондео ми дадоха само този ключ :
Изображение

С ключа имам и дистанционно, което ми заключва и отключва колата. Първоначално го помислих за аларма, която е с изключен звук, защото и не пищеше. Закарах колата при един алармаджия и му показах една кутия, която помислих за алармата, намираща се под волана, непосредствено до бушоните. Той я погледна и каза, че това е само модул за централно заключване.

Да приемем, че наистина е само модул, спях с мисленето за алармата, но сега ме интригува какъв би трябвало да бъде оригиналният ми ключ? Дали може да бъде този с 3-те бутона и да мога директно от ключа да управлявам отключването и заключването на автомобила. Иначе опитах процедурата с програмирането и стигам до момента след въртенето на ключа, в който се чува звука за програмирането.

Задавам тези въпроси защото ми предстои смяна на ключа, защото моят е супер износен, но дали ще успея да програмирам имобилайзерът без оригиналния ключ? Мисля да си поръчам един такъв ключ :
Изображение

и една такава глава и евентуално да си намеря ключа с трите бутона :
Изображение

Какво бихте ми препоръчали вие ?

Потребителски аватар
kimi666
потребител
потребител
Регистриран: 29 фев 2012, 17:14
Модел на автомобила: ford focus 1.8 i, ghia , kombi 99г. GI Romano

Re: Имам ли фабрична аларма и какъв трябва да ми е оригиналният

Мнение от kimi666 » 13 юни 2013, 20:13

Здравей колега. Мисля, че това мондео трябва да е с ключа с трите бутона. Качи снимка на дистанционното с което отключваш и заключваш. Ако имаш фабрична аларма трябва да имаш и стикери на страничните стъкла на които пише ( аларма форд ) или нещо подобно. Иначе може да ти направят такъв с трите бутона с чип. Ще ти излезе около 100 лв.

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Мнение от urgan » 16 юни 2013, 13:30

Ключа трябва да ти е този
Изображение
Интересно обаче как са ти го направили да работи с различно от това дистанционно :roll: Намери си такъв 2ра употреба и някой ключар ще ти го обучи. Аз също имам такъв като твоя ключ с едно синьо на него и мисля че това ми е мастър ключа но не съм сигурен.
Изображение

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 16 юни 2013, 16:37

Дали имаш фабрична аларма се разбира най-лесно като свалиш кората на колонката между вратите (където коланите влизат в колоната). Хваната е на щипки.Ако си с фабрична аларма, там трябва да са обемните датчици.На Мондео 1 и 2 са слагани няколко вида аларми, централни, имат няколко вида ключове, но обемните датчици на всички фабрични аларми са в колонките.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”