Съвместимост на компресорите на климатика
-
- потребител
- Регистриран: 18 дек 2011, 18:52
- Модел на автомобила: ескорт
- Status: Извън линия
Съвместимост на компресорите на климатика
Здравейте, колеги, въпросът ми е дали компресора на климатика на Екосрт и Мондео са еднакви?
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: Съвместимост на компресорите на климатика
Намери номера на компресора и по него ще се види. На 90%, според мен няма да стане. Но не знам за кой Ескорт и за кое Мондео питаш.
sent from my "Dynatac 8000X"
sent from my "Dynatac 8000X"

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- mi6o
- потребител
- Регистриран: 11 авг 2007, 10:20
- Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )
Re: Съвместимост на компресорите на климатика
Здравей колега. Аз също мисля,че не са еднакви. В ибей има много полезна търсачка за съвместимост за дадена част и според нея не са еднакви-компресора от Мондео става само на Мондео 96-00 г. - http://www.ebay.co.uk/itm/ford-mondeo-m ... 4ac5f09827. В първата тема,колегата madboy ми даде линк на сайт в който се търси по номер на част,но не успях да се справя нещо. Имах Ескорт 98 г. сега имам Мондео 99 г. и двата са с 1.8 ТД Ендура ДЕ двигател-мисля,че захващането на самия компресор към блока е различно,както и захващането на маркучите-на Ескорт-а ''гледаха'' към стартера,а на Мондео-то на горе към ГНП-то. На снимката се виждат отворите за маркучите на компресор за Мондео,които са от горе,а на Ескорт-а се падат от зад на корпуса,срещу шайбата.
Поздрави
Поздрави