Карти на България за Ford Mondeo MK3

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
Sudenti
потребител
потребител
Регистриран: 21 апр 2012, 13:57
Модел на автомобила: Mustang
Status: Извън линия

Карти на България за Ford Mondeo MK3

Мнение от Sudenti » 16 мар 2014, 01:04

Здравейте,

Питането ми е следното - има ли български карти за оригиналната навигация на Ford Mondeo MK3?
Търсих доста, но за съжаление безуспешно.
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Re: Карти на България за Ford Mondeo MK3

Мнение от synthez 3D » 16 мар 2014, 07:55

За съжаление няма. Даже и за сегашните навигации на Форд все още няма подробна карта на България. Да не говорим, че единственото място от което може да се купи е МП. Цената е доста солена, и няма никакъв вариант да се копира. Освен това Европа е разделена на две части по много странен начин ( България е заедно с Русия :shock: , а не с европейските държави) и ако искаш да пътуваш по целия континент трябва да си купиш не една, а две карти. Това всичкото се отнася за съвременните навигации, които се продават сега на новите автомобили. За предишните варианти като твоя изобщо няма карта на България.
Изображение

Потребителски аватар
Major_Koenig
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 дек 2008, 23:52
Модел на автомобила: Focus 1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS); Ghia; Facelift; 2002
Mondeo Duratec HE 2.0 PFI (145PS);Titanium pre Facelift; Tango (Metallic)
Контакти:

Мнение от Major_Koenig » 16 мар 2014, 08:03

След известна борба за установяване на самоличността на навигационният софтуер нещата се оказа много тегави в тази насока.
От Форд вмомента възлагат на ТомТом да има пишат навигационен софтуер за всички мултимедиийни навигации и затова покритието и разпределението на България е меко казано смешно. Извода до който се стигна, е че единственият вариант, за читава карта на вградени навигации с мултимедия е преправяне на друга карта. Иначе картата може да закупиш и от блаупункт, но на все така приятната цена от 5-6 стотака за едно голямо нищо :shock:
Изображение

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 16 мар 2014, 08:37

Започвай да учиш руски и да ровиш по тамошните форуми. Може да се смени и софтуер, и карти, и све.
Но не мога да ти пратя линкове, защото само са ми минавали темите пред очите без да се зачитам в детайлите. Колата ми е от преди ерата на вградените навигации и тия материали ми бяха безинтересни.
Оригиналната карта за нашата част от света, дори да я намериш, е с последен ъпдейт някъде от преди 5-6 години.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 16 мар 2014, 11:22

NAVTEQ имат прилична карта на България, особенно картите им за Гармин са най-актуални, картите им за други навигации са по-стари и въпреки това са най-подробни. Tom Tom (TeleAtlas), меко казано са пропуснали България от картите си.
Не знам вградените навигации какъв софтуер и карти използват, но са се застраховали много ефективно срещу хакери. Дори и на Гармин им видяха сметката, но не съм чувал за хакване на заводска навигация.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
Major_Koenig
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 дек 2008, 23:52
Модел на автомобила: Focus 1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS); Ghia; Facelift; 2002
Mondeo Duratec HE 2.0 PFI (145PS);Titanium pre Facelift; Tango (Metallic)
Контакти:

Мнение от Major_Koenig » 16 мар 2014, 11:56

Наско кой ще ти се занимава със заводските навигации при положение, че те имат милион и безброй подвидове все със собствена си файлова система поради незнам си какви изисквания на автомобилният производител :? Аз си играх с една блаупункт мултимедия на фокус 2 фейслифт и в крайна сметка успях да разбера, че софтуера е най-малко използвания :lol: TravelPoin FX, а масово се ползвал DX и за него успях да намеря някакво подобие на карта при братушките, но пък тя е несъвместимо с FX.
http://www.bluespot.co.uk/shop-online.a ... n-software
Изображение

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”