Не мога да отключа 5 врата на Форд Фокус МК1

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
Потребителски аватар
ICO39
потребител
потребител
Регистриран: 12 май 2005, 05:12
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 Tddi,2000 г MK1
Форд Фокус МК1 !,6 100 магарета бензин/газ
Status: Извън линия

Не мога да отключа 5 врата на Форд Фокус МК1

Мнение от ICO39 » 26 дек 2014, 21:45

Здравейте колеги,и Честита Коледа.Проблемът ми е следния:вратата на багажника на моят фокус не може да се отключи нито със ключа,нито с бутона който е в купето.Колата ми е Фокус МК1 ТДДИ 1999 година произведена.Свалих машинката за да видя какво мога да направя,според мене почти нищо,защото е капсулована и не видях начин как мога да я разглобя.Има ли начин да се ремонтира,или да търся по моргите,но там вече ще трябва да откл с друг ключ.
Изображение

Потребителски аватар
peterpetroff
потребител
потребител
Регистриран: 01 мар 2007, 21:41
Модел на автомобила: Ford Focus Trend, Zetec 1.6i 16V SW 1999

Re: Не мога да отключа 5 врата на Форд Фокус МК1

Мнение от peterpetroff » 26 дек 2014, 23:11

Честита Коледа, Колега! За коя машинка говориш? За самата ключалка или машинка на централното заключване на 5-та врата? Ако е за първото- (поне при мене е така) когато са заключени 4-те (2-те) пътнически врати багажника може да се отвори само с ключ (от бутона се отваря само когато са отключени вратите), но при всички положения багажника би трябвало да може да се отвори механично с ключа за запалването. Пробвай да пръснеш WD-40 в ключалката на багажника и пробвай с ключа, друг вариант е да ти е износен ключа- ако имаш резервен, пробвай с него. Ако смяташ че проблема е от машинката за централно залчване на багажника- не е необходимо да търсиш такава по моргите, тези машинки са универсални и вървят на цена 5-10лв като нови в който и да се сетиш магазин за авточасти на която и да е марка кола. И най лошото, за което се сещам е да е износена самата ключалка, което преполага смяната и и пренареждането при ключар сътветно за твоя ключ за палене. Друго възможно е самата брава (това, което фиксира и освобождава вратата на багажника в затворено…отворено положение) да се е повредило, износило или заяло, но ми се струва по-малко вероятно. Ако е последното: прбвай да стигнеш до бравата отвътре и отново смазване с WD-40.

Потребителски аватар
ICO39
потребител
потребител
Регистриран: 12 май 2005, 05:12
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 Tddi,2000 г MK1
Форд Фокус МК1 !,6 100 магарета бензин/газ

Re: Не мога да отключа 5 врата на Форд Фокус МК1

Мнение от ICO39 » 27 дек 2014, 11:53

peterpetroff написа:Честита Коледа, Колега! Друго възможно е самата брава (това, което фиксира и освобождава вратата на багажника в затворено…отворено положение) да се е повредило, износило или заяло, но ми се струва по-малко вероятно. Ако е последното: прбвай да стигнеш до бравата отвътре и отново смазване с WD-40.
Аз смъкнах целият механизъм,така като го гледам,сигурно има нещо прецакано в него,ключалката и електромагнита са в един корпус.Няма жила и други подобни.Предполагам че има някакво лостче което освобождава палеца което е счупено или откачено,защото нито ключа, нито елмеханизма освобождава блокиращия механизъм за да се отвори вратата.За съжаление немците са го направили занитено,или поне на мене така ми изглежда,как само намразих фирмата бош за втори път,и помпата за нафтата е тяхно творение.Ще се ходи на ключар,за съжаление в моя малък град не знам за кадърен.Ако има някой от Търново,моля да ми прати координати.Помня че на пазара в Търново имаше един който ми пренаряза резервен ключ за стария ми ескорт,но това беше много отдавна.
Изображение

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”