проблем с чистачките
- FordSierra1.6L
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2005, 22:11
- Модел на автомобила: Ford mondeo MK2 2.5 V6 "ST"
- Status: Извън линия
проблем с чистачките
Форд Сиера 84 година.Значи чистачките се задвижват с помоща на едни тръбички(железца незнма как точно се казват) и на дясната чистачка влизат рамото на самата чистачка в ябълка ....всмисъл се штракват като тик так копче и тази ябълка ми излиза и чистачките не работят....как да го оправя този проблем???
ПС:Дано някой разбере нещо от обеснението ми
ПС2:помагайте че като завали дъжд или сняг и съм умрял

ПС:Дано някой разбере нещо от обеснението ми

ПС2:помагайте че като завали дъжд или сняг и съм умрял

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Чети какво ти пише kEFi - "отиди в някоя морга". А ако можеш вземи целия механизъм с моторчето. Държи се мисля на 3 - винта. Ако сменяш механизма ще трябва да свалиш зегерките, които са отвътрешна страна на осите на чистачките, така че пак ще се наложи да свалиш механизма.
НЕ СТАВА С ГРУБА СИЛА, А С ЧАЛЪМ. Вече съм опитвал.

- FordSierra1.6L
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2005, 22:11
- Модел на автомобила: Ford mondeo MK2 2.5 V6 "ST"
тези две съединения ябълката влиза в рамота и не се затяга с нищо .....трябва цялата ли да сменя ???кое е това съединение???kEFi написа:Малко наизуст, ама вкарай въпросните ябълки една в друга и се опитай да постегнеш равномерно (за да останат подвижни, но да не излизат) или отиди в някоя морга и си вземи читаво съединение...
Успех!
А дали са еднакви от Скорпио механизмите всмизъл рамената на чистачките с ябълките ????благодаря ви многоnikolovvd написа:Чети какво ти пише kEFi - "отиди в някоя морга". А ако можеш вземи целия механизъм с моторчето. Държи се мисля на 3 - винта. Ако сменяш механизма ще трябва да свалиш зегерките, които са отвътрешна страна на осите на чистачките, така че пак ще се наложи да свалиш механизма.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
...Писах "наизуст" т.е. не съм виждал това, за което питаш. Предполагам, че щом има съединение - то може и да се пообработи. Ако не - в моргите има и сносни. Ако можеш - свалящ твойто и търсиш, другия вариянт - на място налагаш и пробваш. Резервен вариант - някой, който разбира да свърши тая работа...
-
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 17:17
- Модел на автомобила: ford sierra 2.3 D
Отиваш в Мото пфое и си купуваш ново рамо. При мен е по-нов модел, но предполагам подобна е и твоята конструкция. Значи женското легло на ставната връзка има пластнасова вложка която се изхабява (изяжда) с времето и трябва да смениш цялото рамо и после с някакев ключ подобен на гарга или тръбен да се стегнат здраво за да влезе ябълката в пластмасовото легло (ако имаш възможност да ги чукнеш с контра от долу е най-добре). Би могло да си разпробиеш двете рамена и да се движат около някаква втулка и щифт , но е толкова голяма разправия че за 20 лева не си заслужава разглобяване на цялата система, специални инструменти и т.н., но ако си нямаш работа и целта ти е да си търсиш занимание действай и успех.
Между другото ако го вземеш от морга може да е по-лошо и старо от твоето тъй като както споменах с времето пластмастмасовото легло се изяжда.
Между другото ако го вземеш от морга може да е по-лошо и старо от твоето тъй като както споменах с времето пластмастмасовото легло се изяжда.