Спрей за дезинфекция на климатика
- Itskin
- потребител
- Регистриран: 02 юли 2008, 14:46
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI '07
- Status: Извън линия
Спрей за дезинфекция на климатика
Здравейте колеги,
някой знае ли къде се продава спрей за дезинфекция на климатика, на принцип, пръска се в духалките и така се убиват бактерий и се освежава въздуха. Къде ли не бях, и МФ нямат.
Мерси предварително
някой знае ли къде се продава спрей за дезинфекция на климатика, на принцип, пръска се в духалките и така се убиват бактерий и се освежава въздуха. Къде ли не бях, и МФ нямат.
Мерси предварително
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Re: Спрей за дезинфекция на климатика
Не съм чувал за такъв спрей,но едва ли ще е много ефективен,след като основната причина за неприятната миризма идва от гъбичките,които се развиват върху изпарителя.Най-ефективния метод е с почистване на самия изпарител,което става със спрей,който прави пяна,за да може да достигне навсякъде.Не всички такива спрейове обаче са ефективни.Мога да споделя опит от употребата на спрея на Motip,който се продава почти във всеки по-голям магазин като Практикер или Мосю бриколаж и струва около 10-12 лв.Един път в годината(когато си сменяш филтъра) е напълно достатъчно да се обработи климатика и след това няма никакви миризми.
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 6904#46904" onclick="window.open(this.href);return false;Itskin написа:Здравейте колеги,
Мерси предварително
Кауфланд
- Itskin
- потребител
Здрасти,
напълно си прав, че това е по-ефективен начин.
Аз питам за нещо, което е по-лесно. Един познат ми показа спрея, за който питам и ефекта не е много лош. Проблемът е, че там от където го е купил вече не продават.
Поздрави
напълно си прав, че това е по-ефективен начин.
Аз питам за нещо, което е по-лесно. Един познат ми показа спрея, за който питам и ефекта не е много лош. Проблемът е, че там от където го е купил вече не продават.
Поздрави
- Itskin
- потребител
Колега,
къде точно се намира изпарителя за който говориш?
Мерси много
къде точно се намира изпарителя за който говориш?
Мерси много
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Взе ми го от устата колега - тъкмо това искам и аз да попитам. Днес четейки тази тема реших че не е лошо и аз да си продухам "изпарителя" минах през Кауфлант и срещу скромната сума от 6,99 вече съм притежател на такъв спрей. Но сега възниква въпроса - къде да го използвам? Отварях сайтове, и тук търсих теми за изпарител но повечето са за газови уредби, та ще съм благодарен ако някой колега се отзове и сподели къде и как да използвам въпросния спрей на Форд Фокус 1.8 TDDI '00 хечбек като в инфото ми!?
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Губите си времето с тия спрейове.Имат ефект само като профилактична поддръжка.Разсмърди ли се климата на блато,никакви спрейове не го оправят.Само смяна на филтъра.Пробвали сме ги на служебните кочини...ако изобщо има ефект,е няколко дена,след което пак смърди.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- Doin
- потребител
Предполагам че си прав, особено за миризмата - наистина е на блато. Но филтъра ми е на два месеца.... та срамота е да го сменявам след като онзи ден го прегледах - като нов е, реших че е мокър и затова така мирише.
- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:

- Doin
- потребител
Колеги, дайте идея къде се намира изпарителя на климатика при дизеловия ми Фокус, пък аз обещавам да споделя тук резултата от манипулацията?
- Itskin
- потребител
Колеги,
чак не ми се вярва, все едно са направили колата около изпарителя, но предполагам този подход е като за смяне, не пръскане.
Поздрав
чак не ми се вярва, все едно са направили колата около изпарителя, но предполагам този подход е като за смяне, не пръскане.
Поздрав
- Doin
- потребител
По-точно и изчерпателно от това - здраве му кажи! Много благодаря на debug за нагледното обяснение! Толкоз сложно и трудно достъпно, че процедурата се обезмисля.
- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
На Фокус 2 изпарителя се намира при филтъра,т.е. отваряте капачката на филтъра,изваждате филтъра(не е много удобно,заради тясното място) и имате достъп директно до изпарителя.Напълвате го с пяна и чакате пяната да се изтече през дренажната тръба,след което си слагате нов филтър и сте щастливи.Пак казвам,че не всички спрейове са ефективни.Упоменатия от мен по-горе спрей на MOTIP работи перфектно(изпробвано е много пъти и на двете ни коли).
- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
Не се шашкайте...на повечето коли климатиците са забити на бЕлото куче в чЕрния.Не е само при Форд.
- Itskin
- потребител
Много благодаря,
ще пробвам да не разглобявам колата
ще пробвам да не разглобявам колата

- Itskin
- потребител
synthez 3D и колеги,
трябва ли да се свали педала на газта ( фокус 2) много малко ми се струва мястото.
Мерси
трябва ли да се свали педала на газта ( фокус 2) много малко ми се струва мястото.
Мерси
- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
Да,педала се сваля и после се слагат нови гайки със пластмасов пръстен против самоотвиване.Това е задължително,защото оригиналните гайки са сплескани(пак заради това да не се развиват) и при опит за повторното им използване в повечето случаи се разваля резбата на шпилката,а някой път може и да се счупи самата шпилка.Не е желателно да се откача буксата на педала,защото може да се получи съобщение за грешка,ако не се направи както трябва.Ако само се извади педала от трите шпилки и се остави да виси на кабела,има достатъчно място за работа.Хубаво е обаче да имате добър набор от инструменти,защото горната гайка на капака на филтъра е доста навътре и е на много неудобно място.
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Снимките са от процеса на ъпгрейд от климатик към климатроник на някакъв германец, но дават представа къде точно е проклетия изпарител. Безумно е разбира се да си разглобиш цялото табло само за да напръскаш със спрей. Аз бих пробвал с дълъг маркуч през централните духалки (те се вадят много лесно - само с дърпане) и се падат отгоре на тялото с топлообменниците на климатика и отоплението. Къде ще отиде после спрея и дали ще има ефект - не знам....Itskin написа:Колеги,
Поздрав