Страница 1 от 1

Focus ST170 - мнения и информация

Публикувано: 20 яну 2020, 15:41
от Squiz
Здравейте! Заглеждам да си купя още една кола, и ми направи впечатление, че ST170 не е особено скъп, а ревютата от него са като цяло доста положителни.
Не можах обаче да намеря информация - кои са често срещаните проблеми? Трудни/скъпи ли са за ремонт? Частите, поне според сайтовете които погледнах не са особено скъпи, с изключение на съединителя. И като цяло - какво мога да очаквам от такъв автомобил? Има ли кой да го ремонтира в София?

Re: Focus ST170 - мнения и информация

Публикувано: 21 яну 2020, 18:21
от fordmaniac
Проблеми по мотора са VVT актюатора, вече на два го сменях, почва да тропа поради износване и неплътност. Модула за управляние на всмукателният колектор се прецаква на почти всички, но се прави или се издирва втора от тук или Англията. Ангренажа като на всички VVT си е особен за зацепване. Съединителят ако е късмет, се сменя без смяна на маховик. Ако се наложи и маховик, той изкарва поне два съединителя.
Газова се слага трудно и най-вече настройката, щото е с електронно управляема горивна помпа с два режима на налягане и времената на впръскване са малко шантави.
Друго не се сещам.
Поздрави