ГТП
-
aspasia
- потребител

- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
- Status: Извън линия
ГТП
Здравейте колеги искам да питам дали на някой му се случвал следният парадокс и как се процедира. На 23.03.2026 отидох в кварталният пункт на ГТП който е 200 метра от мен където живея ходя там от години закарах фокуса за годишен преглед мина тестовете дадоха ми документи платих им 50 евро и си тръгнах. На 22.04.2026 ми идва глоба от 50 евро че не съм минал технически преглед на същият автомобил който е беше в пункта месец назад викам си може да е грешка по късно като се прибрах влязох в сайта на ДАЙ да проверя по номера и там ми излезе също че не съм минал и си викам WTF отидох да взема талона от прегледа и за мое учудване данните на моят автомобил не са същите написани в талона вписани са данните на друг автомобил с различен регистрационен номер и VIN номер направо не повярвах че е възможно това да стане. Отидох в пункта почнаха да въртят и да кръстят ръце викам и дай да видим записите нали имате камери почнаха да ми обясняват че отивали в ДАЙ и нищо не могли да направят. Ако някой знае как се процедира при такива случаи да драсне един ред мислех си да препратя случая към нова телевизия ако успея да се сдобия с кадрите от прегледа защото тези си са за съд това които са ми дали е фалшив документ или както се казва не истински.
- ivchotr
- потребител

- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
Re: ГТП
Това е странно. Имало ли е друг Фокус наоколо да чака за преглед? И да са записали неговите данни вместо на твоя? Ако може да се вярва на оповестения ред за минаване през прегледа, всички данни от сензорите и въобще от уредите за проверка в пункта трябва да отиват директно към сървър на ДАИ, където програмата да дава оценка колата минава ли успешно прегледа или не. Преди, когато още не всички пунктове бяха привързани към ДАИ, се правеха номера да се пускат файлове, запазени от преглед на автомобил в топ кондиция. После този номер започна да не минава, защото системата има опции да следи в реално време кой автомобил е вързан за нея. И тук странното е, че системата те е пуснала по време на самия преглед, защото тя дава оценката дали всичко е в норми, на базата на данните от газанализатора, четеца на компа в колата и каквото там друго са и накичили.
Така че аз на твое място щях да отида в ДАИ и да ги питам как точно системата им е решила месец след провеждането на прегледа, че колата ти не е в норми и че по време на прегледа не е била твоята кола, ами някоя друга. Защото хората от пункта едва ли са стигнали толкова далеч да манипулират и записите от камерите в реално време, само за да ти дадат талон с Еко 3 категория и да ти вземат парите. Те парите така или иначе ще ти ги вземат дори и колата да не покрива нормите. По-вероятно ми се струва някакъв бъг в системата да е омешал данните на прегледа с тези на някоя друга, минаваща преглед другаде в същото време. Което вече си е повод за викане на телевизиите и да ги махат тези прегледи, че да си отдъхнем малко
Така че аз на твое място щях да отида в ДАИ и да ги питам как точно системата им е решила месец след провеждането на прегледа, че колата ти не е в норми и че по време на прегледа не е била твоята кола, ами някоя друга. Защото хората от пункта едва ли са стигнали толкова далеч да манипулират и записите от камерите в реално време, само за да ти дадат талон с Еко 3 категория и да ти вземат парите. Те парите така или иначе ще ти ги вземат дори и колата да не покрива нормите. По-вероятно ми се струва някакъв бъг в системата да е омешал данните на прегледа с тези на някоя друга, минаваща преглед другаде в същото време. Което вече си е повод за викане на телевизиите и да ги махат тези прегледи, че да си отдъхнем малко
Знам всички вицове за Форд 
-
aspasia
- потребител

- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Re: ГТП
Друг Фокус нямаше защото отидох малко преди 17,00 точно преди края на работното им време и аз това се надявам в ДАЙ да имат тези кадри от прегледа или да редактират или да го анулират. Цял месец си карах спокойно като съм си мислел че съм редовен и накрая излиза че хем си плащаш и пак си нередовен. Днес видях че ДАЙ имат офис на улица Гурко ще се разходя при първа възможност дано те да имат решение по казуса иначе какъв е смисъла от тези камери ако не са някаква пунта мара.