Страница 1 от 1

Регистрация в КАТ преди или след АГУ?

Публикувано: 14 юни 2016, 14:06
от borisy
Колата още е с транзитни номера и смятам да й слагам газова. Ако първо регистрирам колата и после й сложа газова, трябва ли да ходя повторно в КАТ за промяна на талони и т.н.? Може би просто при следващия ГТП там нещо се оправя?

По-добре ли е първо да сложа АГУ, и после да я регистрирам?

Новини от КАТ - София - на територията на КАТ не се допускат хора, освен собствениците на автомобилите. Т.е. ако отидете с някой да ви помага с регистрацията - гонят го! Ако ви липсват документи - гонят ви от опашката. Т.е. не става ти да чакаш на опашката, а някой да ходи да плаща екотакси. Всичко трябва да е приготвено предварително.

Re: Регистрация в КАТ преди или след АГУ?

Публикувано: 14 юни 2016, 14:19
от Eastbourne
Като регистрираш кола и след това сложиш газ, трябва да ходиш отново да вадиш талоните, на които да пише бензин/газ.
Аз вече две години карам така, без да съм променял талона

Re: Регистрация в КАТ преди или след АГУ?

Публикувано: 14 юни 2016, 14:21
от borisy
Eastbourne написа:Като регистрираш кола и след това сложиш газ, трябва да ходиш отново да вадиш талоните, на които да пише бензин/газ.
Аз вече две години карам така, без да съм променял талона
Наистина ли "трябва"? Задължително ли е?

Re: Регистрация в КАТ преди или след АГУ?

Публикувано: 14 юни 2016, 17:42
от madboy

Re: Регистрация в КАТ преди или след АГУ?

Публикувано: 14 юни 2016, 20:21
от borisy
Благодаря!

Re: Регистрация в КАТ преди или след АГУ?

Публикувано: 16 юни 2016, 09:33
от ragnarl
След като сложиш агу, имаш 1 година (от датата в паспорта) да направиш "първоначален технически преглед на агу".
Има няколко оторизирани пункта където могат да го направят.
Струва 50лв (на мен ми свалиха цената без да се пазаря, явно като е чисто нова им е по-лесно.)
Не ги гледах какво правят, но сравняваха сериините номера от паспорта (който ми издадоха газаджиите) с тези на елементите.
Дават ти малко документи, слагат друга лепенка /!\, и чак при следващия годишен технически преглед (на автомобила) вписват че е газ/бензин защото "им излиза в системата".
Аз си направих преглед на автомобила, и после се сетих че ми остава 1 месец до прегледа на газовата, но в пункта ми обясниха че няма проблеми.
Не се прави нов талон. Не е голяма работа.
Просто гледат някой да не си е направил самоделна бомба в жигулата.

Можеш да видиш в тук къде са пунктовете.

Re: Регистрация в КАТ преди или след АГУ?

Публикувано: 02 юли 2016, 12:03
от toniboy
Да се включаи аз по темата . Като купих колата беше с монтирана вече газова и паспорт. За късмет беше и бургаски номера и трябваше само талоните да сменя на мое име , без да се сменят номерата и греда. В КАТ искаха сертификат за монтаж на газовото с вписани номера на бутилката , изпарителя и рег. номер на колата, нещо което го нямах . Имах само паспорт за газовото заверен два пъти. От там в пункта за ГТП на МПС те имат и сервиз за монтаж на газови представители са на романо /и газовото ми е такова/ минах технотест на газовата само , мисля 35 лв беше издадоха ми един сертификат на които са вписани всички серийни номера на частите по газовото и рег нмер на колата+ номер на шасито и рамата на мотора. Един вид документ ,че при тях е монтирано газовото . И пак в КАТ опашки чакане, като паказах този документ в талона ми вписаха вид гориво бензин/втечнен нефт газ- petrol/lpg. 40 лв беше.
Тка ,че след като колата е регистрирана вече , се минава само по гишетата за смяна на талоните и колата въобще не влиза в халето на каналите за идентификация на номера на мотор, валяци и подобни . Необходими документи задължително сертификат за монтаж на газовата ако е слагана при теб трябва да го имаш в документите на газовото един релефен лист цветен, розово синкав, или в друг цвят. + всички документи на колата малък,голям талон, валидна полица гражданска, и талоните за прегледа. Всичко излиза 40 лв и си взимаш малък и голям талон с вписано лпг. Между временно ми се наложи тази седмица пак да я пререгистрирам след кражба на преден номер , пуснах жалба и оттам в кат ,минах взех си заявление за пререгистарция и там след справка в системата на мвр ,че има жалба за кражба ме пратиха през каналите само за сверка на номерата по шаси и рамата и оттам по гишетата за смяна на талоните и накрая монтаж на нови номера. всичко 44 лв.