пак в КАТ
- jojo
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
- Модел на автомобила: sierra
- Status: Извън линия
пак в КАТ
ХОРА я кажете като отида в кат,с колата която съм купил ще трябва ли задължително да смяням номерата при положение че съм с новите и не искам да ги сменям.И за кола на стойност 1300лв ще ми излезе към 80лв,щото някой ме хвърлиха на
* и викат около 200лв.споделете истината
- jojo
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
- Модел на автомобила: sierra
- Status: Извън линия
мерси.сега ще опиша какво аз разбрах при покупка на автомобил и разправията после.1 подписвам си договор за покупко продажба на стойност около 40лв,като доколкото знам трябва и оценка от застраховател която струва също към 10лв .Аз знам че човека от който ще си копуваш колата трябва да и направил задължително прегледа(не ми се вярва но ми го каза орган на реда) и ГО.2ро отивам на редичката близо до КАТ на светофара на Драган Цанков за кат щото до стига почти опашката като минах вчера по обед.след като успееш да влезеш попълваш нещо като молба декларация и отиваш на канала (казаха че били заядливи)гледат си номерата на дв.(не сменям номера),сменям си талончето на мое име.и на излизане след известно времее джоба ще ти е олекнал с 80-90лв.Прехвърляш си ГО на твое име безплатно от фирмата застраховател. До 30 дни в даначното мисля че не плаща.и сме готови с глупавите такси за увеличаване на някоя лична сметка като сме обеднели с около 100-150лв.Проверете за допуснати грешки от моя страна и моля КОРИГИРАЙТЕ.
Ае за данъчното срока е два месеца!
Няма лихви (върху какво ще начислят)??! Има няква глоба! Лихва има ако не си платиш данъка- данъка го дължиш след като си регистрираш автомобила.Чл. 54. (1) (Изм., ДВ, бр. 103 от 1999 г.; предишен текст на чл. 54, изм., бр. 109 от 2001 г.; изм. и доп., бр. 112 от 2003 г., бр. 106 от 2004 г.; изм., бр. 100 от 2005 г.) Собствениците на превозни средства декларират пред общината по постоянния им адрес, съответно седалище, притежаваните от тях превозни средства в двумесечен срок от придобиването им. За превозните средства, които не са регистрирани за движение в страната, двумесечният срок започва да тече от датата на регистрацията им за движение. При придобиване на превозно средство по наследство декларацията се подава в срока по чл. 32.
Чл. 127. (1) (Предишен текст на чл. 127, ДВ, бр. 109 от 2001 г.; изм., бр. 119 от 2002 г.) При неспазване на разпоредби по този закон извън случаите по чл. 123, 124 и 125 на виновните лица се налага глоба в размер от 20 до 200 лв., а на юридическите лица и едноличните търговци - имуществена санкция в размер от 100 до 500 лв.