Как да си направим спортна ръчна?
- 
				racer11
- потребител 
- Регистриран: 11 окт 2005, 16:26
- Модел на автомобила: ескорт '96 1.8 115 к.с.
- Status: Извън линия
Как да си направим спортна ръчна?
Това, което имам предвид е при вдигане на ръчната спирачка да не задържа. Задържането да става с натискане на бутона - т.е. да е обратно на стандартната ръчна, при която задържането е автоматично, а отпускането е с бутон.
Чудно ми е как може да стане и дали ще е сложно. А за резултата от такава ръчна - всеки го знае

Чудно ми е как може да стане и дали ще е сложно. А за резултата от такава ръчна - всеки го знае

- V_A_N_K_A_T_A
- потребител 
- Регистриран: 03 сеп 2005, 15:03
- Модел на автомобила: Alfa 156 2.0 20V Turbo;Ford Mondeo Turnier 1.8 16V 93'
- Контакти:
- 
				racer11
- потребител 
- Регистриран: 11 окт 2005, 16:26
- Модел на автомобила: ескорт '96 1.8 115 к.с.
така, това с държането на копчето е ясно.лошото е обаче че понякога като изпуснеш копчето и   случвало ми се е в остър завой с ~60-70 км/ч. резултата не е добър - в най-добрия случай само уплах.така, че това не е решение, затова е и темата все пак. махането на копчето също не е решение - тогава ръчната става неизползваема в обикновени условия.
 случвало ми се е в остър завой с ~60-70 км/ч. резултата не е добър - в най-добрия случай само уплах.така, че това не е решение, затова е и темата все пак. махането на копчето също не е решение - тогава ръчната става неизползваема в обикновени условия.
въпроса ми е за т.нар. "спортна" ръчна - при рали автомобилите е такава.има копче, но то служи за ЗАДЪРЖАНЕ на ръчната, а не за освобождаване.Т.е. вдигаш ръчната и като я пуснеш, тя се връща сама, а ако натиснеш копчето остава вдигната.
капиш? 

още чакам идеи

случвало ми се е в остър завой с ~60-70 км/ч. резултата не е добър - в най-добрия случай само уплах.така, че това не е решение, затова е и темата все пак. махането на копчето също не е решение - тогава ръчната става неизползваема в обикновени условия.
 случвало ми се е в остър завой с ~60-70 км/ч. резултата не е добър - в най-добрия случай само уплах.така, че това не е решение, затова е и темата все пак. махането на копчето също не е решение - тогава ръчната става неизползваема в обикновени условия.въпроса ми е за т.нар. "спортна" ръчна - при рали автомобилите е такава.има копче, но то служи за ЗАДЪРЖАНЕ на ръчната, а не за освобождаване.Т.е. вдигаш ръчната и като я пуснеш, тя се връща сама, а ако натиснеш копчето остава вдигната.
капиш?

още чакам идеи
- 
				HuKuTo_fiesta
- потребител 
- Регистриран: 08 апр 2009, 19:32
- Модел на автомобила: ford fiesta 1.3mi 92g. 2 vrati
Re: Как да си направим спортна ръчна?
погледни в задния край на лоста за ръчната който е хванат за купето там има едно чопче което заступорява и задържа спирачката. просто това чопче трябва да се обърне на обратно и става така наречената спортна ръчна без да махаш или да слагаш каквото и да било.  може и снимки да кача кое точно трябва да се обърне. за тези който искат да са като  илия Царски например.

- chefo_ukr
- потребител 
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
браво бе и Царски чак намеси с простотии.Я обърни езика на една брава и да видим какъв ще е ефектаHuKuTo_fiesta написа:погледни в задния край на лоста за ръчната който е хванат за купето там има едно чопче което заступорява и задържа спирачката. просто това чопче трябва да се обърне на обратно и става така наречената спортна ръчна без да махаш или да слагаш каквото и да било. може и снимки да кача кое точно трябва да се обърне. за тези който искат да са като илия Царски например.
 за да Вдигнеш ръчната или да Затвориш вратата ще натискаш копчето или съответно дръжката.Тези ръчни на спортаците са с хидравлични буталца,поправете ме ако се лъжа
 за да Вдигнеш ръчната или да Затвориш вратата ще натискаш копчето или съответно дръжката.Тези ръчни на спортаците са с хидравлични буталца,поправете ме ако се лъжа- 
				focusfocus
- потребител 
- Регистриран: 22 яну 2008, 11:47
- Модел на автомобила: focus; 2002, Zetec 1.8 benzin, 16 V
просто си направи едно приспособление което да ти държи копчето натиснато, нещо от рода на капчака на бутилка бира гролш. А като искаш винаги може да го свалиш и да зацепи ръчната.