Сензор за паркиране (електромгнитен)?
- eddie_prudent
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2009, 09:30
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Mk2 1.6i (1999)
- Status: Извън линия
Сензор за паркиране (електромгнитен)?
Някой слагал ли е електромагнитен сензор за паркиране на автомобила си на Prking Dynamics http://www.parkingdynamics.co.uk/?
Предимството на електромагнитните сензори е че с монтират на задната част на бронята, която не се пробива и също обхващат цялата дължина на бронята. На страницата има филмчета дори как се инсталира. В YuoTube също има филмчета.
Продават се също в eBay и се чудя дали да не си взема. Не е за мен а за жената.
Предимството на електромагнитните сензори е че с монтират на задната част на бронята, която не се пробива и също обхващат цялата дължина на бронята. На страницата има филмчета дори как се инсталира. В YuoTube също има филмчета.

- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Re: Сензор за паркиране (електромгнитен)?
eddie_prudent написа:Някой слагал ли е електромагнитен сензор за паркиране на автомобила си на Prking Dynamics http://www.parkingdynamics.co.uk/?

Евалла!
P.S> Дай линк за ebay ако го пазиш някъде?
P.S.2 Намерих го http://cgi.ebay.co.uk/No-Drill-No-Holes ... C294%3A100" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Оказа се, че се продават и в България: http://www.eps-bg.net/" onclick="window.open(this.href);return false;
- eddie_prudent
- потребител
Още по темата ... тези италианци казват че ги правят и ако някой иска може да им стане дистрибутор. http://www.proxel.com/
Даже има модел който е с екранче с диоди, макар аз да предпочитам само пищялка защото тя се слага някъде под седалките и няма кабели из купето външни. Интересно е дали някой в България не може да ги произвежда защото изглежда прекалено елементарно че да струва цели 70 евро.
Даже има модел който е с екранче с диоди, макар аз да предпочитам само пищялка защото тя се слага някъде под седалките и няма кабели из купето външни. Интересно е дали някой в България не може да ги произвежда защото изглежда прекалено елементарно че да струва цели 70 евро.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Още една идея:
http://www.inesauto.com/product.php?iid=1663&so=1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.inesauto.com/product.php?iid=1663&so=1" onclick="window.open(this.href);return false;
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
nikolovvd написа:Още една идея:
http://www.inesauto.com/product.php?iid=1663&so=1" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

- eddie_prudent
- потребител
Надявам се го споменаваш само като "идея" защото е икономически неизгодна - струва повече от двойно!nikolovvd написа:Още една идея:

Също е базирана само на два сензора, които са съсредоточени в средата на бронята и няма покритие в краищата. Допълнително пак се налага да се дупне бронята, но само за да се прокарат кабелите на сензорите.
Между другото модела за който аз говоря с лента мисля, че е изoбретение на Фиат и те са започнали да го монтират във всички нови автомобили защото е дискретно и евтино. Така четох някъде.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Идеята ми бе, че не се налага да се правят 4 или 6 броя 20 мм дупки по броните/спойлерите.cenzor написа:nikolovvd написа:Още една идея:
http://www.inesauto.com/product.php?iid=1663&so=1" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;Само два сензора, и то в средата на купето. Малко безполезен , но пък скъп.
-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2009, 14:57
- Модел на автомобила: mondeo
Колеги, аз си сложих такъв електромагнитен, купих си го от представителя за България и съм супер доволен. Работи идеално. Това което разбрах е, че не е изобретение на Фиат, а този който го е изобретил продава на Фиат. Аз лично ви препоръчвам такъв.
- eddie_prudent
- потребител
Привет, изпревари ме с няколко часаgolden4o написа:Колеги, аз си сложих такъв електромагнитен, купих си го от представителя за България и съм супер доволен. Работи идеално. Това което разбрах е, че не е изобретение на Фиат, а този който го е изобретил продава на Фиат. Аз лично ви препоръчвам такъв.

аз също си сложих и то сам. Всъчност стана по друг начин .. понеже не можах да смъкна бронята на мондеото и ме достраша да я напъвам вместо да използвам оригиналната лента с фолио, си купих един двужилен кабел с обшивка от фолио. Успях да го мушна по цялата дължина на бронята и укъсих двете жици заедно с обшивката и стана. В крайна сметка фолиото е проводник (антена/предавател) и просто аз го замених с друг вид. По този начин стана инсталация дори без махане на броня - супер.
И аз препоръчвам. Моя го купих по Интернет и струва 70 евро (до Португалия)
-
- потребител
На теб ти е дошъл на тази цена защото като е за износ не се начислява ДДС, а цените на представителя за България са с ДДС и излиза 165лв. Аз също гледах в нета имаше вариант от Англия, но трябваше да плащам с кредитна карта и реших да си го взема от тук. И в крайна сметка като го взех от тук престигна по куриер за 1 ден и си имам и 2 години гаранция което не е за пренебрегване.eddie_prudent написа:Привет, изпревари ме с няколко часаgolden4o написа:Колеги, аз си сложих такъв електромагнитен, купих си го от представителя за България и съм супер доволен. Работи идеално. Това което разбрах е, че не е изобретение на Фиат, а този който го е изобретил продава на Фиат. Аз лично ви препоръчвам такъв.
аз също си сложих и то сам. Всъчност стана по друг начин .. понеже не можах да смъкна бронята на мондеото и ме достраша да я напъвам вместо да използвам оригиналната лента с фолио, си купих един двужилен кабел с обшивка от фолио. Успях да го мушна по цялата дължина на бронята и укъсих двете жици заедно с обшивката и стана. В крайна сметка фолиото е проводник (антена/предавател) и просто аз го замених с друг вид. По този начин стана инсталация дори без махане на броня - супер.
И аз препоръчвам. Моя го купих по Интернет и струва 70 евро (до Португалия)
- eddie_prudent
- потребител
Ами не точно ДДС ... купих го от Англия за 49 паунда и 10 изпращане, преобърнато в евро с кредитна карта.golden4o написа:
На теб ти е дошъл на тази цена защото като е за износ не се начислява ДДС, а цените на представителя за България са с ДДС и излиза 165лв. Аз също гледах в нета имаше вариант от Англия, но трябваше да плащам с кредитна карта и реших да си го взема от тук. И в крайна сметка като го взех от тук престигна по куриер за 1 ден и си имам и 2 години гаранция което не е за пренебрегване.
Гаранцията ясно ... спор няма. Разлика от 25лв не е проблем, въпроса е дали в твоята цена е влязло поставянето. В моята не е и аз сам се оправях.
Но каот оставим въпроса с парите на страна е ясно че е много полезно устройство, коеот не паркира вместо теб, определно помага. Снощи ме предупеди за приближавашия се обрдюр.
-
- потребител
Ами не точно ДДС ... купих го от Англия за 49 паунда и 10 изпращане, преобърнато в евро с кредитна карта.
Гаранцията ясно ... спор няма. Разлика от 25лв не е проблем, въпроса е дали в твоята цена е влязло поставянето. В моята не е и аз сам се оправях.
Но каот оставим въпроса с парите на страна е ясно че е много полезно устройство, коеот не паркира вместо теб, определно помага. Снощи ме предупеди за приближавашия се обрдюр.[/quote]
Цената която платих е без монтаж, но аз предпочитам да ми го монтират хора които разбират, не си падам по експерименти като теб
За монтаж ми взеха 30лв. , но го направиха както си трябва. И мен вече няколко пъти ме спасява от пребоядисване на бронята.
Но каот оставим въпроса с парите на страна е ясно че е много полезно устройство, коеот не паркира вместо теб, определно помага. Снощи ме предупеди за приближавашия се обрдюр.[/quote]
Цената която платих е без монтаж, но аз предпочитам да ми го монтират хора които разбират, не си падам по експерименти като теб

- eddie_prudent
- потребител
Моя "проблем" е че "експерт" щеше да ми коства средно 20 евро на час. Сметни работа макар да е час, час и половина ще ме таксуват поне за 2 часа.golden4o написа:
Цената която платих е без монтаж, но аз предпочитам да ми го монтират хора които разбират, не си падам по експерименти като тебЗа монтаж ми взеха 30лв. , но го направиха както си трябва. И мен вече няколко пъти ме спасява от пребоядисване на бронята.
А се оказа, че на мондеото много лесно стана, както и електрическата връзка към лампата на задния ход.
Самото мондео има отстрани в багажника, зад тапицерията едни проходи за "вентилация" (моя модел е хеджбек) и прекарах кабела за антената от там. Не се налага да пробивам даже. Кабела на зумера също мина безболезнено в купето покрай и по под седалките, после се подпухна в едната пластмаса която върви по прагана вратата и така стигна до нивото на гърба на предните седалки. Зумера остана под пластмасата и се чува достатъчно силно, без да е прекалено силно. Известно време карах със зумер открит и пискаше малко силно. Сега като го скрих е супер.
Така че който има интерес, не е голяма философия. Най-големия трик при моя монтаж беше да подам правилно захранване - червен кабел на плус, черен на маса и готово.
-
- потребител
Моя "проблем" е че "експерт" щеше да ми коства средно 20 евро на час. Сметни работа макар да е час, час и половина ще ме таксуват поне за 2 часа.
А се оказа, че на мондеото много лесно стана, както и електрическата връзка към лампата на задния ход.
Самото мондео има отстрани в багажника, зад тапицерията едни проходи за "вентилация" (моя модел е хеджбек) и прекарах кабела за антената от там. Не се налага да пробивам даже. Кабела на зумера също мина безболезнено в купето покрай и по под седалките, после се подпухна в едната пластмаса която върви по прагана вратата и така стигна до нивото на гърба на предните седалки. Зумера остана под пластмасата и се чува достатъчно силно, без да е прекалено силно. Известно време карах със зумер открит и пискаше малко силно. Сега като го скрих е супер.
Така че който има интерес, не е голяма философия. Най-големия трик при моя монтаж беше да подам правилно захранване - червен кабел на плус, черен на маса и готово.[/quote]
Ясно за теб монтажа е щял да е много. Ако и при мен беше толкова и аз щях да си го сложа сам.
Така че който има интерес, не е голяма философия. Най-големия трик при моя монтаж беше да подам правилно захранване - червен кабел на плус, черен на маса и готово.[/quote]
Ясно за теб монтажа е щял да е много. Ако и при мен беше толкова и аз щях да си го сложа сам.
-
- потребител
Колега сега разглеждах сайта на proxel и видях, че този със зумера е 84евро, а някакъв преден е 70евро. А и фирмата в България от която си купих моя е представител на същите Италианци.eddie_prudent написа:Още по темата ... тези италианци казват че ги правят и ако някой иска може да им стане дистрибутор. http://www.proxel.com/
- ageorgiev
- потребител
- Регистриран: 28 юни 2009, 21:01
- Модел на автомобила: New Ford Focus 1.6 (100 hp) Duratec 5d Loder 1899 Tuning (2009)
- Контакти:
Някой купувал ли си е от българския модел, за който писа censor?
Loder1899 в BG: http://www.pitlane-bg.com/ageorgiev@hotmail.bg" onclick="window.open(this.href);return false;"

-
- потребител
За електромагнитния ли питаш?ageorgiev написа:Някой купувал ли си е от българския модел, за който писа censor?
- ageorgiev
- потребител
- Регистриран: 28 юни 2009, 21:01
- Модел на автомобила: New Ford Focus 1.6 (100 hp) Duratec 5d Loder 1899 Tuning (2009)
- Контакти:
golden4o написа:За електромагнитния ли питаш?ageorgiev написа:Някой купувал ли си е от българския модел, за който писа censor?
Да, за него

Loder1899 в BG: http://www.pitlane-bg.com/ageorgiev@hotmail.bg" onclick="window.open(this.href);return false;"

- eddie_prudent
- потребител
Аз не знам дали има български вариант или вносител в България. Но моя който го купих по Интернет от eBay се оказа супер покупка! Самото устройство няма никаква индикация къде е правено, може и в Китай да е. Но който и да го е направил да е жив издрав.
Препоръчвам - удобно, евтино, лесно за монтиране. Ако все пак се повреди бронята и лентата която се инсталира на нея (някой те удари от зад, не вярвам след инсталиране ти да се удариш
), може да се замини алуминиетава лента с каквато и да е друга алуминиева лепяща лента или някакъв проводник, който да служи като антена.
Препоръчвам - удобно, евтино, лесно за монтиране. Ако все пак се повреди бронята и лентата която се инсталира на нея (някой те удари от зад, не вярвам след инсталиране ти да се удариш

-
- потребител
И аз не знам да има Български вариант, но представител на Италианците има сайта им е http://www.eps-bg.net" onclick="window.open(this.href);return false;