Датчик за нивото на антифриза (Фиеста)
-
- потребител
- Регистриран: 08 авг 2010, 16:57
- Модел на автомобила: Ford Fiesta '98 1,25 16v ,Ford Focus Mk1 1,6 16v
- Status: Извън линия
Датчик за нивото на антифриза (Фиеста)
Здравейте колеги.След като вчера ,по време на движение ми се счупи клапана за парното и ми изтече цялата течност от казанчето и благодарение на това,че карах бавно(Имаше задръстване)успях да видя парата която излизаше от капака на мотора навреме и успях да спра след близо километър ,защото нямаше къде.Може би затова спасих мотора от прегряване.Нищо не светеше по таблото,стрелката за температурата беше минала средата ,но съвсем малко,червеното беше още далече,а липсваше цялата вода от резервоара, имаше само близо 1см на дъното.
Мисълта ми е : Може ли да се сложи някакъв датчик в казанчето с антифриза да следи неговото ниво, както някои коли.И да светне някаква лампичка в таблото преди да е станало късно.Или да се сложи резервоарче с вграден датчик от друга кола.И да се прекара един светодиод до таблото.
Някой ако е правил ,такава интервенция, моля нека да сподели.Благодаря.
Мисълта ми е : Може ли да се сложи някакъв датчик в казанчето с антифриза да следи неговото ниво, както някои коли.И да светне някаква лампичка в таблото преди да е станало късно.Или да се сложи резервоарче с вграден датчик от друга кола.И да се прекара един светодиод до таблото.
Някой ако е правил ,такава интервенция, моля нека да сподели.Благодаря.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Датчик за нивото на антифриза (Фиеста)
Ами едно време, стария ми Орион 83г. си имаше стандартно такива джаджи, това не беше рядкост за Ескортите от този период, на по-новите вече не се слагат. Не се случва толкова често да изтече охлаждащата течност, а и не е толкова страшно и загряването не настъпва толкова бързо, че да не се усетиш.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Колега, ти говориш за пластмасовия резервуар ли? И целият да е празен, пак няма страшно. Този съд е за топлинното разшерение на антифриза. Освен него в двигателя и в радиатора имаш още 5-6л антифриз. Затова и стрелката на термометъра не ти е отишла в червеното.
-
- потребител
- Регистриран: 08 авг 2010, 16:57
- Модел на автомобила: Ford Fiesta '98 1,25 16v ,Ford Focus Mk1 1,6 16v
Благодаря колега.Успокой ме.Че се бях притеснил ,че ще скапя мотора.Фордака го имам от близо половин месец и не му знам още номерата.Това ми е и първият форд в живота ,дано се сработиме с него.dimkar написа:Колега, ти говориш за пластмасовия резервуар ли? И целият да е празен, пак няма страшно. Този съд е за топлинното разшерение на антифриза. Освен него в двигателя и в радиатора имаш още 5-6л антифриз. Затова и стрелката на термометъра не ти е отишла в червеното.