Връщане към живота на Fiesta'90

Това се прави така! Няма смисъл да откриваме топлата вода.
Отговори
Потребителски аватар
vgp.sas
потребител
потребител
Регистриран: 04 яну 2010, 19:15
Модел на автомобила: Ford Fiesta mk3 -1118 cс, petrol, Kent/HCS
Status: Извън линия

Връщане към живота на Fiesta'90

Мнение от vgp.sas » 15 сеп 2010, 18:35

Колеги,
имам една Fiesta 90 г. 1.1 C със основен ремонт на двигателя и ходовата част преди ~1500 км. Но преди 4 години беше ударена лошо и я изоставих в двора. Сега искам да я пусна в движение за млад шофьор да се ползва, но купето (интериора ) е в ужасно състояние. Вътре раждаха котки и т.н. Та искам да сменя мокета, корите, седалките и тъблото. Та искам да попитам дали мога да махна цялото арматурно тъбло (барабар с главната конзоло, джапка, абе всико) и да го сменя с някое закупено от някоя морга. Искам да попитам колко ще ми излезе цялата тази работа, възможно ли е и няма ли да е по-лесно да се прехвърли двигатела и частите от ходовата част в някое ново купе от морга или човек ?

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Re: Връщане към живота на Fiesta'90

Мнение от bateto_toshko » 16 сеп 2010, 00:08

Викаш не е в гараж , а на двора?За 4 години без да е мърдала , предполагам има някаква ръжда... от стоенето на едно място ще има проблеми с лоши контакти по ел.инсталацията...есентуално седалки за смяна ...сам трябва да си сметнеш , но гледай цената на ремонта да не надвиши 300 лв , защото за тези пари можеш да намериш някоя бракувана със що годе здрав интериор.
Ето ти една за 350 лв и то в движение
http://www.mobile.bg/11282132590571602" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста :mrgreen:
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a

Мнение от peterdi_bg » 16 сеп 2010, 01:00

Линкът към обявата не работи.

По принцип може да се свали и подмени цялото табло, като преди това се откачат всичките уреди и ключове от него.
Дали да прехвърлиш двигателя или да оправяш твоето купе - това зависи най-вече от състоянието на купето на колата. Интериора е следващата грижа. Ако е много лошо ударена, има вероятност гредите или нещо друго по купето да е изкривено, което предполага да търсиш друго и да му сложиш твоя двигател.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

Потребителски аватар
Ianaki
потребител
потребител
Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри

Мнение от Ianaki » 16 сеп 2010, 09:32

Салона ти е най-малката грижа. Ако няма скъсано и протрито, го сваляш, качваш го на друга кола и отиваш на автомивка с монети и за 30лв. ще го направиш като нов. Таблото не се сваля трудно, но тук има по-тесни фиестови специалисти от мен, те ще кажат точно как. Трябва да си направиш списък с всички ремонти и да видиш крайната цена. Не подценявай и ръждите.

Потребителски аватар
vgp.sas
потребител
потребител

Мнение от vgp.sas » 22 сеп 2010, 14:53

Няма ръжда по колота. Само около капачката за бензина, но за този модел е нормално. Интересува ме колко ще струва в морга един салон (седалки, кори, мокет), но имам много работа сега и нямам време да ходя да търся. Моля някой ако знае да казва! 150-200 лв. ?!
П.С.: Ударът не е много сериозен. Ще се сменя калник (заден десен, нов, 200 лв.), майстора ще оправя колонката и предна дясна врата ще се смени (в морга, бяла врата без механизъм и стъкло - 150 лв.). Като цяло мен ме интересува интериора, защото аз съм се заел с тази цел.
Последна промяна от vgp.sas на 22 сеп 2010, 14:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 22 сеп 2010, 14:56

От една морга взех седалките на фиеста 2000 година - предните 2те и задната - на задника частта + делимата облегалка за 110лв ги спазарих. Беше в някакво пловдивско село моргата.

Потребителски аватар
vgp.sas
потребител
потребител

Мнение от vgp.sas » 22 сеп 2010, 14:57

Мерси колега, значи ако се разстърся и във Варна мога да намеря. А тези за 2000 г. стават ли на тази старата ?

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 22 сеп 2010, 15:04

Ами, мисля, че ще намериш, те са доста разпространени Фиестите и ги има катастрофирали. Аз отварям mobile.bg и car24 и търся коли на части, вадя ги на един лист и почвам по телефона да търся и задрасквам тия дето не ми вършат работа или това, което ми трябва е продадено. Можеш да пробваш, то може да се търси по регион там.
Иначе дали стават - идея си нямам. В мазето имам 2 предни седалки за МК3 след фейслифта барабар с шините та мога да премеря междуболтовите разстояния да ти ги кажа?

Потребителски аватар
vgp.sas
потребител
потребител

Мнение от vgp.sas » 22 сеп 2010, 15:09

Ако имаш време, премериги. Стига да не е проблем. ;):

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 22 сеп 2010, 21:47

Здрасти, преди малко минах да я измеря. Ето "чертеж" правен на крак до седалката:
Изображение

Извинявам се за нескопосната картинка :)
Накратко - 2те вертикални "ленти" са релсите на седалката, отдолу хоризонталната е облегалката. Представи си горната страна на листа - предницата на колата, долната - багажника. Седалката е шофьорската, но другата е огледален образ, т.е. релсата с 3те отвора винаги е от вътрешната страна. Предните дупки, през които минават болтовете са нормални - фиксирани, а задните - разпилени по дължина на релсата, явно при мръднали релси/купета за по-лесно фиксиране, не знам... Левите и десните дупки за болтовете не са на едно ниво, затова съм го надраскал под ъгъл измереното разстояние. Ако има някаква чуденка по "скицата" - питай, няма проблеми :)

Опа... сега виждам че не съм драснал стрелкичката на предпоследната дупка на дясната релса. Размерът от 410мм е между 2та болта.

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Мнение от bateto_toshko » 22 сеп 2010, 23:38

vgp.sas написа:....колко ще струва в морга един салон (седалки, кори, мокет)...150-200 лв. ?!
Ще се сменя калник (заден десен, нов, 200 лв.),...
предна дясна врата ще се смени (в морга, бяла врата без механизъм и стъкло - 150 лв.)....
до тук 500 лв и то само за салон , калник и врата.Ето една бяла фиеста която се продава цялата за толкова пари
http://www.mobile.bg/11267779178050230
има поне още 10 такива само е тоя сайт
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста :mrgreen:
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Потребителски аватар
Ianaki
потребител
потребител
Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри

Мнение от Ianaki » 23 сеп 2010, 12:50

Ето ти салон за 30лв.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 13&t=40630" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
vgp.sas
потребител
потребител

Мнение от vgp.sas » 25 сеп 2010, 11:12

Благодаря, колеги!
Особенно на Phyrel! :drink: :drink:

Отговори