тресене при спиране
-
- потребител
- Регистриран: 21 ное 2010, 13:52
- Модел на автомобила: FOCUS1.8TDCI
- Status: Извън линия
тресене при спиране
Колеги здравейте, от две години имам форд фокус и от толкова имам и проблема при спиране.Натискам спирачките и цялата предница се тресе и се осеща силно чукане вьв волана.Казаха ми че е от криви дискове;смених ги в мото пфое пак сьщата работа.Моля ако,някой се е сбльсквал с този проблем да ми пи6е 

- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: тресене при спиране
И все пак проблема трябва да е в спирачните апарати - накладки, дискове, супорти. Ако са ти сменили само дисковете без да пипат накладките работата е половинчата. Огледай състоянието на накладките, свали супортите и ги раздвижи, провери правилно ли са монтирани ... въобще обърни им специално внимание.
-
- потребител
- Регистриран: 15 май 2008, 09:19
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 96г
Sedan 1.8i Zetec-E - Местоположение: Plovdiv
То...не че не е работа на служителите в сервиза да го направят този оглед, ама...
Абе що гори толкова много тоя Ford бе?!? Щото много върви ли?
-
- потребител
След 10 дена се пребирам и искам да подновя цялата предница,носачи селенови фтулки дискове наклаки задни тампонина носачите накраиници тампони на стабилизиращата щанга биалетки ако трябва и лагери на главините.Но се чудя дали да посетя МП или само да си закупя частите от тях и да непотарся мякое маисторче в Повдив да ми помогне или пак да ми одерат кожицата в МП
Какво ще ме посаветвате?
Все пак искам да карам ФОРД а не някоя китайска зглобка

Какво ще ме посаветвате?
Все пак искам да карам ФОРД а не някоя китайска зглобка

- SERIOUS LUBO
- потребител
- Регистриран: 29 май 2009, 10:10
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 TDdi 90 кс 2000г
отивай в някой местен сервиз...тия в мото пфое са....нямам думи...купи си частите от някой магазин...в пловдив има фирми които имат доста читави части по окочването...
моето притрисане се оправи след като изхвърлих гумите...а си провери и джантите
най-лошия вариянт е да е изкривена главината на предните лагери и за това да тресе...
успех и пиши какво е излязло че ми стана интересно
моето притрисане се оправи след като изхвърлих гумите...а си провери и джантите
най-лошия вариянт е да е изкривена главината на предните лагери и за това да тресе...
успех и пиши какво е излязло че ми стана интересно
- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
За частите си прав, има тема с магазин на Моторкрафт в София и други градове, в зона Б-5 май беше, предлагащ същите неща от МП - които пак са на Моторкрафт но на по-добри цени. В МП ще ти вземат купища пари за работата по смяната, наистина по-добре хубави части и смяна на друго място. Самата смяна няма какво да й объкат толкова. Напълно си прав, че по-добре оригинални части, иначе или няма ефект или след кратък период пак са за смяна, особено части по окачването. Спирачната система пак да ти видят, гуми и джанти също. Ще звучи невероятно, но колата ми изключително леко ходеше в ляво, и то не винаги - сложих си нови зимни гуми и изчезна напълно. Летните не са закоментар с които го правеше. И нещата които акзаха колегите, друго какво - не разбирам чак толкова - да споделяш как върви, успех 

-
- потребител
Малко ми трябваше и едвам се разколебах
.
Как пък несъм отишал пак в МП,само да се пребера и се захващам.Само се претеснявам за частите но ще посетя магазина споменат по горе от вас и ако има зделка
ще деиствам.Благодаря ви че писахте
.
След около 2-е седмици ще пиша,какво се е получило.Още веднъж мерси =D>:

Как пък несъм отишал пак в МП,само да се пребера и се захващам.Само се претеснявам за частите но ще посетя магазина споменат по горе от вас и ако има зделка

ще деиствам.Благодаря ви че писахте

След около 2-е седмици ще пиша,какво се е получило.Още веднъж мерси =D>:
-
- потребител
А забравих наи важното.По горе прочетох че може да е изкривена главина или спирачните апарати да не са наред.Как мога да разбера дали е крива главината за апаратите се сещам но за главината незнам.Ако има някои идея моля споделете 

-
- потребител
Колегата беше прав не само криви дискове но и крива главина
Направо останах изумен даже и имам разминаване в сходимоста на армортисьорите.Штях да падна
.Както и да е смениха ми дисковете в МП смениха накладките,носачи,биалета,тампони на реактивната щанга два ремака ролката едната от шаибите и тя скърцаше та и нея и така няма тресене при натискане на спирачки но главината ощте е крива и ако не сменя и нея след време пак ще изкревя дисковете.Та сега друг ми е проблема неоткривам такава главина никаде само в МП и то за скромната сума от 320лв,и отгоре на тва пак трябва да чакам за доставка,ако някои знае от каде мога да си закупя главина за предно дсно колело на форд фокус1.8тдци моля кажете та дори и втора опотреба да е 

- Doin
- потребител
Провери и ако твоята е същата като моята - 1.8 tddi '00 и си от София - имам такава.
-
- потребител
Как да ги сравня дали са съштите?Нямам си и на идея.Апък ако е същата направо чудесно.Ще се поразровя днес и ще се опитам да проверя.
- Doin
- потребител
Предлагам ти да я вземеш, да я занесеш на майстора си, да й види състоянието, става ли за теб или не, и ако става - да я слага.Ако не става ще ми я върнеш, ако стане - ще ти я дам за 40 лв.
-
- потребител
Колега за съжаление не съм от софия от пловдив съм.Благодаряти все пак,намерих главината с шенкела заедно за малко пове4е пари но ништо.Благодаря ти наистена.
-
- потребител
Колата стана шест точки никакво тресене цялат ходова част сменена та и главината с шенкел лагер и двата армортисьора,обаче ми садраха кожата от гърба:)