Проблем след смяна на филтъра на климатика
-
- потребител
- Регистриран: 17 юни 2008, 23:55
- Модел на автомобила: ford focus 1.6 16v
- Status: Извън линия
Проблем след смяна на филтъра на климатика
Здравеите колеги някои може ли да ми помогне. Имам следния проблем.Смених филтъа на климатика на фокуса но след смяната истанових ,че започна да тече вътре вода като завали.Имаше едно уплатнение между стаклото и пластмасата под чистачките но когато махнах пластмасата то се разпадна .Опитах със силикон но не хваща върху пластмасата и от там влиза водата върху филтара и от там вътре в копето сега трябжа да го сменям на ново защото мирише лошо от него .Моля помогнете за да спра този теч с нещо.Ако някои знае каде мога да си взема такова уплатнение мли да сподели .Благодаря предварително.Надявам се някои да помогне. 

- иво г. иванов
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19
Re: Проблем след смяна на филтъра на климатика
Здравей, колега. Първо иди при дограмаджий или най добре където правят стъклопакети. В някои цехове все още използват двойнозалепваща бутил лепенка за рамките на пакетите. Залепи я на стъклото точно под кората и така
фиксирана отново пусни един тигел специален силикон. Такъв по железарийте не се продава. Нито в METRO
нито в Praktiker. Търси или при същите дограмджий UV- силикон за фасади/ структурно остъкляване/ или в
автосервизи за поставяне на стъкла. С лентата и силикона се подсигуряваш двойно.
Предварително можеш да си залепиш една що- годе права лента от хартишно тиксо на около 4- 5 мм. от ръба
на пластмасата та като засъхне силикона да не го гледаш омазан в/у стъклото, отвътре
Успех.
P. S. Kакъв тип поленов филтър си купи? Хартиен или с активен въглен. На коя фирма е и колко струва?
И аз ще го сменявам това лято.
фиксирана отново пусни един тигел специален силикон. Такъв по железарийте не се продава. Нито в METRO
нито в Praktiker. Търси или при същите дограмджий UV- силикон за фасади/ структурно остъкляване/ или в
автосервизи за поставяне на стъкла. С лентата и силикона се подсигуряваш двойно.
Предварително можеш да си залепиш една що- годе права лента от хартишно тиксо на около 4- 5 мм. от ръба
на пластмасата та като засъхне силикона да не го гледаш омазан в/у стъклото, отвътре

Успех.
P. S. Kакъв тип поленов филтър си купи? Хартиен или с активен въглен. На коя фирма е и колко струва?
И аз ще го сменявам това лято.
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
А проблема всъщност идва от 2 щипки,който при ваденето на кората се чупят и после кората не може да лепне добре за стъклото.
Аз се справих като пуснах една лента силикон върху капака.Изчаках 1 ден да засъхне сложих капака и пробих щипките като през тях пуснах по една тънка и дълга видия,която затегна пластмасовия капак.
В мото пфое уж се продавали такива копки,но аз реших да си вложа уменията.Сега хем стъклото ми е чисто- не е наклепано със силикон,хем имам солидно уплътнение от към страната на капака.Цяла зима и пролет една капка не е влезнала,а есента събирах водата с шепи.

Аз се справих като пуснах една лента силикон върху капака.Изчаках 1 ден да засъхне сложих капака и пробих щипките като през тях пуснах по една тънка и дълга видия,която затегна пластмасовия капак.
В мото пфое уж се продавали такива копки,но аз реших да си вложа уменията.Сега хем стъклото ми е чисто- не е наклепано със силикон,хем имам солидно уплътнение от към страната на капака.Цяла зима и пролет една капка не е влезнала,а есента събирах водата с шепи.
-
- потребител

Последна промяна от vrednoto на 13 апр 2011, 14:57, променено общо 1 път.
-
- потребител
И аз ще го сменявам това лято
Mоят е на "MANN FILTER" CUK 3567 бях го взел около 28-30лв. с активен ваглен и по принцип сам много доволен но има и други.
# Заменяемост Код Каталожен № Марка Артикул Цена магазин
1 Пълна PA1386 PA1386 GEROIL ФИЛТЪР САЛОН 11.86 лв.
2 Пълна BCF153 350203061530 MAGNETI MARELLI ФИЛТЪР САЛОН 16.33 лв.
3 Пълна AB363 AB363 I.F.A. ФИЛТЪР САЛОН 11.10лв.
4 Пълна BCF353 350203063530 MAGNETI MARELLI ФИЛТЪР САЛОН КАРБОНОВ 21.86 лв.
5 Пълна 17102 17102 MEAT & DORIA ФИЛТЪР САЛОН 14.13 лв.
6 Пълна 386 386 ZAFFO ФИЛТЪР САЛОН КАРБОНОВ 19.17 лв.
7 Пълна EKF113 EKF113 ETL ФИЛТЪР САЛОН 12.54 лв.
8 Пълна EKF113A EKF113A ETL ФИЛТЪР САЛОН КАРБОНОВ 17.34 лв.
9 Пълна E941LI E941LI HENGST ФИЛТЪР САЛОН 23.21лв. В случаи,че те интересува онлаин магазин аз пазарувам от EURO 07 ето и линк http://www.euro07.bg/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;"
И аз ще го сменявам това лято
Mоят е на "MANN FILTER" CUK 3567 бях го взел около 28-30лв. с активен ваглен и по принцип сам много доволен но има и други.
# Заменяемост Код Каталожен № Марка Артикул Цена магазин
1 Пълна PA1386 PA1386 GEROIL ФИЛТЪР САЛОН 11.86 лв.
2 Пълна BCF153 350203061530 MAGNETI MARELLI ФИЛТЪР САЛОН 16.33 лв.
3 Пълна AB363 AB363 I.F.A. ФИЛТЪР САЛОН 11.10лв.
4 Пълна BCF353 350203063530 MAGNETI MARELLI ФИЛТЪР САЛОН КАРБОНОВ 21.86 лв.
5 Пълна 17102 17102 MEAT & DORIA ФИЛТЪР САЛОН 14.13 лв.
6 Пълна 386 386 ZAFFO ФИЛТЪР САЛОН КАРБОНОВ 19.17 лв.
7 Пълна EKF113 EKF113 ETL ФИЛТЪР САЛОН 12.54 лв.
8 Пълна EKF113A EKF113A ETL ФИЛТЪР САЛОН КАРБОНОВ 17.34 лв.
9 Пълна E941LI E941LI HENGST ФИЛТЪР САЛОН 23.21лв. В случаи,че те интересува онлаин магазин аз пазарувам от EURO 07 ето и линк http://www.euro07.bg/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;"
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.