Преправяне на Серво апарат на Фиеста МК2 от Новата Лада Нива
- zombajo_
- потребител
- Регистриран: 17 апр 2010, 20:35
- Модел на автомобила: Ford Fiesta MK2 - 50h.p. 1.1 (1987г.) PB4905TM
Ford Mondeo MK1 - 115h.p 1.8 (1993) - Местоположение: Пловдив
- Status: Извън линия
Преправяне на Серво апарат на Фиеста МК2 от Новата Лада Нива
Време беше да го разкарам тоя серво апарат,всичките мизерии по колата идваха от него.И бих искал да помоля по отворените или хора дето се занимават с такива преправяния да си кажат мнението по вапроса.Защото педала ми е двърд, също така когато не е загряла при натискане на спирачката изгасва.
Писнало ми е да слушам отговори от типа (ми намери си същия серво апарат или дай го за ремонт).
Това е моят развален и издишащ от някаде апарат.
http://imageshack.us/photo/my-images/52/0001mr.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://imageshack.us/photo/my-images/708/0002otw.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://imageshack.us/photo/my-images/708/0003at.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
А това е серво апарат от новите лада нива.
http://emk-33.com/shop/image/%D0%A1%D0% ... VA%20-.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Малко допълнителна информация.
Ходих и гледах 1 такъв,и забелязах че спирачната помпа пасва,заедно със захващащите болтове.Но към купето трябва да се хванат само по диагонален начин 2 болта а моята е с 4.Щифтът към педала пасва.Но дали има някакво значение притискащата сила на буталцето което влиза в спирачната помпа,и да не е прецакам така,че е чисто нова.
Благодаря предварително.
Писнало ми е да слушам отговори от типа (ми намери си същия серво апарат или дай го за ремонт).
Това е моят развален и издишащ от някаде апарат.
http://imageshack.us/photo/my-images/52/0001mr.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://imageshack.us/photo/my-images/708/0002otw.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://imageshack.us/photo/my-images/708/0003at.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
А това е серво апарат от новите лада нива.
http://emk-33.com/shop/image/%D0%A1%D0% ... VA%20-.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Малко допълнителна информация.
Ходих и гледах 1 такъв,и забелязах че спирачната помпа пасва,заедно със захващащите болтове.Но към купето трябва да се хванат само по диагонален начин 2 болта а моята е с 4.Щифтът към педала пасва.Но дали има някакво значение притискащата сила на буталцето което влиза в спирачната помпа,и да не е прецакам така,че е чисто нова.
Благодаря предварително.

-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Re: Преправяне на Серво апарат на Фиеста МК2 от Новата Лада Нива
Едва ли ще има значение на колко болта ще я захванеш дали ще са два или четири стига отворите да съвпаднат , но обърни внимание на хода на буталцето дали ще е еднакъв с оргинала ако е по късо стъблото дали няма да се наложи да го удължиш или обратното да го скъсиш .
- Danchev
- потребител
- Регистриран: 09 фев 2008, 02:47
- Модел на автомобила: 89' B-road sleeper
Защо от Лада?
Tuned and performed by

The people who once spent on the Mk3 have grown up and moved on, there's only a few nutters like us who still work on them

The people who once spent on the Mk3 have grown up and moved on, there's only a few nutters like us who still work on them
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Щото е евтин. Стана ми интересно, колега, явно никой не е правил това. Явно си се захванал, ще е много полезно ако споделиш какво се е случило. Принципно устройството е еднакво при всички, всичко се свежда до физическите размери. Защо само на двата болта, какво ти пречи да разпробиеш планката?Danchev написа:Защо от Лада?
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- zombajo_
- потребител
Защото като го гледах най-много се доближаваше до моя тип.Всички останали са с по дългата ос към педала.Danchev написа:Защо от Лада?
Само този ладовия е около 18-20см ос,и помпата пасва отпред.Даже на вид са горе доло еднакво големи.Вчера имах малко по голямо време да поогледам и взема мерки(едвам натиках шублера зад планката,но пак го премерих г-д

И стигнах до следния извод:
НАСКО обръщам се към теб:
Размера от болт до болт на апарата от лада е 100мм. Моето диагонално разтояние на планката е 100мм. А до колкото въображението ми го позволява,ще го захвана диагонално (като ще хвана горния ляв болт и долния десен) а другите дупки ще си останат,така и спирачната помпа ми се захваща по същия диагонален начин от другата страна. И аз в началото си мислех да си преправя планката (но няма да се наложи)

Когато се захвана сериозно по вапроса ще опиша подробно какво съм направил.А и чисто новия апарат не е кои знае колко ефтин 60 коня(кинта) само за пробата не е малко.

Последна промяна от zombajo_ на 20 юли 2011, 09:16, променено общо 1 път.
- zombajo_
- потребител
Та един от многото измамници в Пловдив които се занимава принципно с спирачни помпи и серво-апарати. ЕТ-Шкодров
Та тоя палячо ми вика: Ми(мрън-мрън) ако ми донесеш апарат ще го направя но..няма да стане за 1 ден и трябвада се преправя но (НЕ-ДАВАЛ ГАРАНЦИЯ) ---За цената от 100лв със мой серво апарат

Та тоя палячо ми вика: Ми(мрън-мрън) ако ми донесеш апарат ще го направя но..няма да стане за 1 ден и трябвада се преправя но (НЕ-ДАВАЛ ГАРАНЦИЯ) ---За цената от 100лв със мой серво апарат

- HACKO
- Модератор
Колко струва апарат за Фиестата, дали си струва да се занимаваш?zombajo_ написа:....А и чисто новия апарат не е кои знае колко ефтин 60 коня(кинта) само за пробата не е малко.![]()
![]()

- zombajo_
- потребител
Нака,апсолютно си заслужава да експериментира.Защото тези коли са на изчезване вече.Няма вече много останали нови части за подмяна за тях,особено серво апарати.
Нека минат тука тия два дена, че съм на работа и се залавям да е разглобча.Да видим какво 6те излезе. И веднага ще споделя какво съм направил.

Нека минат тука тия два дена, че съм на работа и се залавям да е разглобча.Да видим какво 6те излезе. И веднага ще споделя какво съм направил.
- HACKO
- Модератор
Точно защото са на изчезване и търговците които го имат на склад гледат да се отърват от него и надценките са ниски.

- zombajo_
- потребител
Ами да ти кажа,аз определено изгубих надежда да търся такова нещо тук, защото откакто я имам винаги с 300 зора съм си намирал части. Затова съм готов да направя тоя експеримент.
Последния път щом стигнах до Мото Пфое - заради,клапана на серво маркуча (25лв),смятай за кво стаа на вапрос. Явно в Пловдив зарeждат вече само части за (харабииските коли) а за старите никва заинтересованост.
Последния път щом стигнах до Мото Пфое - заради,клапана на серво маркуча (25лв),смятай за кво стаа на вапрос. Явно в Пловдив зарeждат вече само части за (харабииските коли) а за старите никва заинтересованост.
- zombajo_
- потребител
Помощщ,помогнете.Серво апаратите от лада нестават за фиестата ми
Отвора на сервото е по плитък от оста на помпата и тя невлиза докрая ;(

Отвора на сервото е по плитък от оста на помпата и тя невлиза докрая ;(

- HACKO
- Модератор
Слагай и помпа от Нива.zombajo_ написа:Помощщ,помогнете.Серво апаратите от лада нестават за фиестата ми![]()
![]()
![]()
Отвора на сервото е по плитък от оста на помпата и тя невлиза докрая ;(![]()
![]()
![]()
![]()

- zombajo_
- потребител
Ами нестава защото, преди 2-3 месеца си купих нова и е сменена и няма смисал,да давам излишни пари и за помпа и да изкривявaм спирачните маркучи които са желязни.
Дано сервото което ще ми го прати madboy да стане, или имам 1 от мк3 и ша тряя го режа и заварявам и тряя да си поиграя пак
Иначе приемам още предложения за всякакви промени.
Дано сервото което ще ми го прати madboy да стане, или имам 1 от мк3 и ша тряя го режа и заварявам и тряя да си поиграя пак

Иначе приемам още предложения за всякакви промени.
-
- потребител
- Регистриран: 18 мар 2010, 18:10
- Модел на автомобила: фиеста
Колега ,какво стана ,реши ли проблема?
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Виждам,че темата е от доста време,но все пак ще споделя малко опит,който може да е полезен.На първия ми Ескорт (87г.) сервото изпускаше по същия начин и аз също мислех,че трябва да се смени.Оказа се обаче,че изпуска от лошо уплътняване между помпата и самото серво,защото имаше доста ръжда около него.На снимката на колегата съм отбелязал от къде изпускаше.

Да не бе да става въпрос за същия проблем?При мен малко силикон оправи нещата и не се наложиха никакви други интервенции.
Да не бе да става въпрос за същия проблем?При мен малко силикон оправи нещата и не се наложиха никакви други интервенции.