Сваляне/поставяне на тапицерия?
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Сваляне/поставяне на тапицерия?
За съжаление - има само за Фиеста, дори не съм сигурен дали има останали бройки. Седалките са БЕЗ отвор за въздушни възглавници, но има място за срязване , има и кукички вътре за възглавниците ( но аз нямам възглавнициlibra написа:А можеш ли да споделиш от къде го поръча, има ли и за други модели и как стои въпросът с въздушните възглавници в седалките? Ще може ли да сработят ако се наложи?cenzor написа:На фона на салон от изкуствена кожа = 600-800лв, естествена кожа = 1200-2000лв и оригинален кожен салон на Ford = 1500лв , мисля че си струва .doctordre написа:
ентусиаст си

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Тапицерии се правят...но трябва една стара за модел,шевна машина и поне една дясна ръка (с две леви не става).Към неделя имам малко възстановяване по моята...ще пусна снимки в тази тема,ако нямаш нищо против,да не пускам отделна тема само за това.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- cenzor
- потребител
- Контакти:
S_C написа:Тапицерии се правят...но трябва една стара за модел,шевна машина и поне една дясна ръка (с две леви не става).Към неделя имам малко възстановяване по моята...ще пусна снимки в тази тема,ако нямаш нищо против,да не пускам отделна тема само за това.

- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
Това сътворих за два часа...комбинирано с гледане на телевизия и една бира...
Необходимите материали са парче изкуствена кожа,здрав конец и...читава шевна машина.Иглите...колкто по-дебели,толкова по-добре.Аз имах максимум 110 размер.Трябва и други да имам някъде,но тая процедура не съм я правил над 10 години и не помня къде са.110-ките са слаби...строших две...
Началото е с разкостената седалка...тапицерията е откопчана от основата,свалени са металните пръстенчета на обтягащата средна шина.Добре е тия пръстенчета да се свалят така,че да могат да се ползват отново.При монтажа се подсигуряват с по една свинска опашка.
Необходимите материали са парче изкуствена кожа,здрав конец и...читава шевна машина.Иглите...колкто по-дебели,толкова по-добре.Аз имах максимум 110 размер.Трябва и други да имам някъде,но тая процедура не съм я правил над 10 години и не помня къде са.110-ките са слаби...строших две...

Началото е с разкостената седалка...тапицерията е откопчана от основата,свалени са металните пръстенчета на обтягащата средна шина.Добре е тия пръстенчета да се свалят така,че да могат да се ползват отново.При монтажа се подсигуряват с по една свинска опашка.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
По неясна причина снимките излизат обратно на реда на пускане...За това се гледат от горе на долу.
Това е крайният резултат.Ентусиастите могат да си сменят и другата страница на тапицерията,за да е еднакво.Моята цел е да няма видими разкъсвания по салона,а не да правя кола за изложения.
edit: за да разглобите и съберете после седалката ви трябва торкс (еврейска звезда).Не знам кой номер...40 или 45.До последно се надявах да е на шестограми иили звезда...ама не...
Снимките са правени с VK-200.(телефон)...за това и качеството е такова.
Това е крайният резултат.Ентусиастите могат да си сменят и другата страница на тапицерията,за да е еднакво.Моята цел е да няма видими разкъсвания по салона,а не да правя кола за изложения.
edit: за да разглобите и съберете после седалката ви трябва торкс (еврейска звезда).Не знам кой номер...40 или 45.До последно се надявах да е на шестограми иили звезда...ама не...
Снимките са правени с VK-200.(телефон)...за това и качеството е такова.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Полезна информация, само да се знаеше модела на колата...S_C написа: edit: за да разглобите и съберете после седалката ви трябва торкс (еврейска звезда).Не знам кой номер...40 или 45.До последно се надявах да е на шестограми иили звезда...ама не...

- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
Пише го.
На последната снимка.
На последната снимка.
- doctordre
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
- Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
- Контакти:
никой не е казал че не си струваcenzor написа:На фона на салон от изкуствена кожа = 600-800лв, естествена кожа = 1200-2000лв и оригинален кожен салон на Ford = 1500лв , мисля че си струва .doctordre написа:
ентусиаст си

- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
800 лева за какво?
Изкустввената кожа е 16 лева линеен метър при ширина 1.40.На дребно в магазина.По складовете е 20-30% надолу.
Тая на снимката е под 10 лева,ама тя принципно е за табло и врати,понеже е много разтеглива.
Колко трябва да струва работата по тоя салон,че да станат 800 лева?
Изкустввената кожа е 16 лева линеен метър при ширина 1.40.На дребно в магазина.По складовете е 20-30% надолу.
Тая на снимката е под 10 лева,ама тя принципно е за табло и врати,понеже е много разтеглива.
- cenzor
- потребител
- Контакти:
Очевидно достатъчно скъпа е работата. Отделно , че сваляне и поставяне също са в цената.S_C написа:800 лева за какво?
Ето примерни цени : http://www.avtotapiceri.hit.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Доколкото знам кожата за тапицерия е малко по-различна от тези по масовите магазини ( по-издържлива е уж..).ЦЕНИ:
ПРЕДНИ И ЗАДНИ СЕДАЛКИ
ПЛАТ 600лв.
К0ЖА ИЗКУСТВЕНА 600лв.
КОЖА ЕСТЕСТВЕНА 1800лв.
СМЯНА НА ДЕТАЙЛ /плат,изкуствена кожа/40лв.
СМЯНА НА ДЕТАЙЛ /естествена кожа/100лв.
ТАВАН /авто плат за тавани/140лв
колонки -20лв.1бр.
КОРИ от 40лв до 100лв
ВОЛАНИ ЕСТЕСТВЕНА КОЖА 120лв AIRBAG 60лв. МЕХЧЕ 30лв. СКОРОСТЕН ЛОСТ 40лв
Цените са актуални и са взаимствани от повечето тапицерски ателиета в София.
Осигурена е фактура с касов бон не по ДДС.
- debug
- потребител
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Хайде като сте почнали дайте една цена на алкантара на метър и кажете откъде може да се купи на дребно?
- cenzor
- потребител
- Контакти:
debug написа:Хайде като сте почнали дайте една цена на алкантара на метър и кажете откъде може да се купи на дребно?

Иначе , http://search.ebay.de/search/search.dll ... category0=" onclick="window.open(this.href);return false;

- debug
- потребител
ebay - ясно, ама ми се ще да я видя, да я пипна и да си избера цветове на живо. Няма ли по магазините, както кожите?
- cenzor
- потребител
- Контакти:
http://lancia-bg.com/forum/viewtopic.ph ... 0affcc036f" onclick="window.open(this.href);return false;debug написа:ebay - ясно, ама ми се ще да я видя, да я пипна и да си избера цветове на живо. Няма ли по магазините, както кожите?
- debug
- потребител
Мерси. Като идвам до София ще се разходя до там да видя какво предлагат.
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
бе хора вие ми счупихте главата с тия цени
сестра ми за 400 лв и 2 седмици без кола ,ще претапицира всичко на пежо 206
а на мен ми се виждаше скъпо ,а тя ме увери че по ефтино няма и на нея и направили някаква отстъпка
а на мен ми се виждаше скъпо ,а тя ме увери че по ефтино няма и на нея и направили някаква отстъпка
времето е като парите-никога не стига
- cenzor
- потребител
- Контакти:
pepy1 написа:бе хора вие ми счупихте главата с тия цени

Иначе - май около 400-500лв взимат за претапициране с плат в София. В провинцията - може и да е по-малко.

- cenzor
- потребител
- Контакти:
debug написа:Мерси. Като идвам до София ще се разходя до там да видя какво предлагат.

- debug
- потребител
Искам да облека таблото и някой други елементи в алкантара (по-нататък). Проучвам пазара в момента, да знам колко дълбоко ще трябва да се бръкна. Едва ли ще мога да го направя сам, по-скоро ще търся тапицерите от "Автоинтериор". Воланът ще си остане кожен, че тая алканатара само с ръкавици трябва да я пипаш - не става за всекидневна употреба.
- cenzor
- потребител
- Контакти:
Ами, аз чакам да ми кажат цена на доставка за това ТУК, като я дадат - ще ти пиша. 148см широчина, цена за линеен метър е 21 Евро, което е доста по-добре от офертите тук в България. Само дано доставката е разумна цена.debug написа:Искам да облека таблото и някой други елементи в алкантара (по-нататък). Проучвам пазара в момента, да знам колко дълбоко ще трябва да се бръкна. Едва ли ще мога да го направя сам, по-скоро ще търся тапицерите от "Автоинтериор". Воланът ще си остане кожен, че тая алканатара само с ръкавици трябва да я пипаш - не става за всекидневна употреба.