Затъмняване на стъкла ??
- FoCuSsS2000
- потребител
- Регистриран: 20 яну 2008, 13:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус 2000 16v
- Status: Извън линия
Затъмняване на стъкла ??
Колеги,моля ви помагайте.Днес си затрих цял ден да си затъмнявам стъклата(двете странични и задното) и нищо неможах да направя,дори и едното странично неможах да облепя.купих си някво американско(уж) фолио за 25 лева ролката и вече опропастих към 60-70 сантиметра.
Моля ви,ако някой е слагал фолио и знае някви чалъми как се прави,нека ме посъветва.
Аз се опитах по следния начин:начи първо изрязах грубо около прозореца,след това го закрепих с лепенки около рамката и изрязах по точно,после напръсках прозореца с препарат за прозорци(казаха ми ,че така се правило за да е по-лесно) и почнах да лепя,обаче то стана някво мазало,изобщо немоежех да махна мехурчетата,от търкането с шпакличката изпокъсах фолиото и най накрая го махнах и го смачках на топка(скъсах си нервите).незнам аз ли нещо не правя като хората?много препарат ли сложих.да не би да трябва на сухо стъкло да се лепи?дайте някакви съвети как да си го залепя сам и моля,не ми казвайте-отиди и дай 100 лева и щи го сложат.искам собственоръчно да си го сложа.също така нестава и да свалям прозорците,много е трудоемко и трябва да си разкъсвам изолацията на вратата ,а аз не искам.плс,помагайте че утре ще се опитвам пак да лепя....
Моля ви,ако някой е слагал фолио и знае някви чалъми как се прави,нека ме посъветва.
Аз се опитах по следния начин:начи първо изрязах грубо около прозореца,след това го закрепих с лепенки около рамката и изрязах по точно,после напръсках прозореца с препарат за прозорци(казаха ми ,че така се правило за да е по-лесно) и почнах да лепя,обаче то стана някво мазало,изобщо немоежех да махна мехурчетата,от търкането с шпакличката изпокъсах фолиото и най накрая го махнах и го смачках на топка(скъсах си нервите).незнам аз ли нещо не правя като хората?много препарат ли сложих.да не би да трябва на сухо стъкло да се лепи?дайте някакви съвети как да си го залепя сам и моля,не ми казвайте-отиди и дай 100 лева и щи го сложат.искам собственоръчно да си го сложа.също така нестава и да свалям прозорците,много е трудоемко и трябва да си разкъсвам изолацията на вратата ,а аз не искам.плс,помагайте че утре ще се опитвам пак да лепя....
Всеки си има свой собствен вкус,казало кучето и си облизало оная работа.
- Xplod
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:31
- Модел на автомобила: Форд
- Контакти:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... E%EB%E8%EE" onclick="window.open(this.href);return false;
ей тва дали ще ти помогне.На мен утре ще идва един приятел да ми ги затъмнява.Ще гледам и ще ти кажа каквото запомня.
ей тва дали ще ти помогне.На мен утре ще идва един приятел да ми ги затъмнява.Ще гледам и ще ти кажа каквото запомня.
- FoCuSsS2000
- потребител
- Xplod
- потребител
- Контакти:
Та значи при мен използвахме някакво английско недраскаемо фолио-14лв.Стана доста добре.Един бивш колега дойде и ми облепи стъклата.
Той първо почисти стъклата от прах и мръстия отвън и отвътре.Използва някакво пръскало с препарат за стъкла Бингосил.Изтри прозорците и после пак напръска и докато е мокро наложи фолио отгоре.после изряза по ръбовете.Той прави така - мери примерно по дясното стъкло и залепя отватре на лявото.После мери на лявото и залепя отвътре на дясното.
Когато отлепя найлона от фолиото се пръска обилно да е мокро.Като се залепи на стъклото се използва шпатулата за изкарване на въздуха като се избутва от центъра към ръбовете на стъклото.После каза няколко дни да не се свалят прозорците докато не се изпари течноста.
Надявам се че съм ти полезен.
Той първо почисти стъклата от прах и мръстия отвън и отвътре.Използва някакво пръскало с препарат за стъкла Бингосил.Изтри прозорците и после пак напръска и докато е мокро наложи фолио отгоре.после изряза по ръбовете.Той прави така - мери примерно по дясното стъкло и залепя отватре на лявото.После мери на лявото и залепя отвътре на дясното.
Когато отлепя найлона от фолиото се пръска обилно да е мокро.Като се залепи на стъклото се използва шпатулата за изкарване на въздуха като се избутва от центъра към ръбовете на стъклото.После каза няколко дни да не се свалят прозорците докато не се изпари течноста.
Надявам се че съм ти полезен.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
- FoCuSsS2000
- потребител
мерси за инфото колега.аз вчера ги налепих страничните.стана горе долу добре.(като за 1ви път де)обаче малко го понадрасках фолиото в опитите си да изкарам мехур4етата.а 14 лева за колко метра е.мойто е 25лв за 30 метра
имам да облепя колите на целия паркинг.сега след малко пия кафето и слизам да залепя на задното стъкло

- jojo
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
- Модел на автомобила: sierra
колега това фолио от външната страна ли сте го лепили-? или на мен така ми изглежда
колеги може ли да ми кажете къде и аз да си взема от това американското за 15лв някъде около окръжна,плиска,дружба,дървеница,студ.град,слатина ,младост ,че най сетне спестих малко пара и хода да зимам 2 ролки,че това фолио го слагам вече повече от месец,ама кат има други проблеми и ядове

колеги може ли да ми кажете къде и аз да си взема от това американското за 15лв някъде около окръжна,плиска,дружба,дървеница,студ.град,слатина ,младост ,че най сетне спестих малко пара и хода да зимам 2 ролки,че това фолио го слагам вече повече от месец,ама кат има други проблеми и ядове

винаги за каквото и да си говорим,знай че става дума за пари
- FoCuSsS2000
- потребител
здр колеги,объркал съм се не 30 а 3 метра ми е фолиото.а иначе днеска преебах фолиото за задния джам.изрязах си го както му е реда,пбаче после като тръгнах да го слагам,като минавах с шпатулката много се набръчкваше.изобщо неискаше да се заглажда и като изкарам балончето от едната страна ,излиза от другата
скъсах си нервите цял следобет и най накрая го смачках на топка и айде в кофата.явно не го бях изрязал както трябва,защото колкото и да го придърпвам към ръбовете,жинаги оставаше много набеъчкано.аз си го обяснявам с факта че е заоблено стъклото а не е право като страничните.я кажете има ли някъв чалъм с лепенето на задното?един авер ми вика че се лепило на части,ама после съм сигурен че ще си личи че не е едно цяло
вече се чудя дали да се пробвам пак или да ходя да ми го залепят? дайте съвет моля 

- Xplod
- потребител
- Контакти:
На снимката момчето изрязва по контура на стъклото. Отвън мерим и изрязваме като отпускаме по няколко милиметра,а после отлепяме фолиото от найлона и го залепяме на срещуположното стъкло... пръскаме обилно докато разлепваме 2-те части а също обилно е напръскано и стълкото върху което ще се поставя фолиото.jojo написа:колега това фолио от външната страна ли сте го лепили-? или на мен така ми изглежда![]()
Ако ти е зор да залепиш задното стъкло моя съвет е да не се мъчиш.Мисля че задното беше забранено да се облепя,но не съм на 100% сигурен как беше описано точно в закона.Имаше колеги които коментираха по този въпрос из форума.
Аз мога да те посъветвам да си купиш една щоричка и да я монтираш.Просто съвет.Ти си решаваш.Ако държиш да е фолио отзад,ако не успяваш сам потърси помощ.
- FoCuSsS2000
- потребител
ами честно да ти кажа си ми е зор,защото колата ми е черна и седи зверски готино с тъмни стъкла,а до това че е забранено-поне тук в София съм останал с впечатлението че не се заяждат полицаите за това.служебната ми е със затъмнени 3 стъкла и до сега не са ми казали нищо
- FoCuSsS2000
- потребител
- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
Хоризонтални три парчета и точно снадките са на реотан. Пак се налага отвън на обилно намокрен прозорец, с намокрено фолио, изрязва се, отлепя се като се мокри много, после отвътре пак се мокри много, като наложиш парчето пак го мокриш много за да се намали риска от надраскване като изкарва въздуха. Най-добрия начин да изкарваш въздиха е от средата на парчето навън. Правиш един голям плюс, от край до край и после вадиш 4-те квадрата(правоъгълници) които се образуват след правенето на плюса. Постоянно ще изкача от някъде балонче, необратимо е това, трябва много търпение, понякога се налага да разходиш балончето по цялото стъкло докато стане, но става