Съвет за избор на Мондео 1997-2000

Това се прави така! Няма смисъл да откриваме топлата вода.
Отговори
MaD_MaxXx
потребител
потребител
Регистриран: 08 май 2008, 15:59
Модел на автомобила: мондео
Status: Извън линия

Съвет за избор на Мондео 1997-2000

Мнение от MaD_MaxXx » 08 май 2008, 16:05

Като за начало се извинявам ако не съм пуснал темата кадето трябва, но така и не разбрах каде мога да задам подобен въпрос, така че ако не е на правилното място, моля модераторите да я метнат кадето трябва.
Гледах, умувах и реших че това ще е новата ми кола. Не ме интересува друг модел или друга марка, така че не ми предлагайте други коли, колебаех се за скорпио ама нещо не ми вдъхва доверие. Разбрах че моделите на мондеото след края на 96 са за предпочитане за това и се насочих към тези от 97-2000 год.
Искам да помоля за съвет относно избора на това кое е по-добро - комби или не (ако изобщо има някаква разлика между тях), избора на автоматична или ръчна скоростна кутия (предимствата и недостатъците им) и разбира се към какъв мотор да се ориентирам Дизел или Бензин, ако е бензин ще е минимум 1,8 и дали е за предпочитане да търся със 2.0. Също така заслужава ли си слагането на газова уредба на тух животинче?
Предварително благодаря на всички който отделиха времето и вниманието си на темичката ми!

Потребителски аватар
TURBOTO
потребител
потребител
Регистриран: 01 май 2007, 13:38
Модел на автомобила: Ford Mondeo'94 1.8 16V

Re: Съвет за избор на Мондео 1997-2000

Мнение от TURBOTO » 09 май 2008, 15:24

Според мен избора ти за модел е правилен,както каза един колега,получаваш много кола за сравнително малко пари.Комби или не-тук вече избора е лично твой предимствата на комбито са ясни особенно ако си семеен така,че трябва да си изясниш с каква цел взимаш колата.Автоматик или не-според мен най-удачна е ръчната скоростна кутия,автоматика изисква повече грижи и периодично обслужване което е свързано с определни финанси,а пък и да не забравяме,че възможността за дефект при автоматика е доста по-голяма от тази при ръчните скорости,а пък и много рядко съм виждал Мондео автоматик,тук във форума се продаваше едно преди няколко месеца,ако не се лъжа.Колкото до обема на двигателя,моя е 1.8,115 коня и си има повече от прилична динамика,на много места обаче препоръчват 2.0,136 коня като най-хармоничен и подходящ за Мондео-то,особенно за комби варианта.Ако успееш да намериш кола с 2.0 мотор още по-добре но и 1.8 ще ти върши чудесна работа според мен,колкото до дизела 1.8,90 коня едва ли е подходящ за кола с рамерите на Мондео-то,особенно ако е комби,чувал съм от хора каращи такива,че определено мотора е слабичък за това купе.За газова уредба-също ти си преценяваш,ако смяташ,че можеш да устискаш да я караш на бензин няма проблем,моята е все още на бензин,ако тръгна да слагам газ обаче ще предпочета газовия инжекцион.Проблема при него е цената около 1300 лева и това е единственото нещо което ме спира за сега.
Хайде стига,че нещо много се разприказвах :D ,дано да съм ти бил полезен.Успех с избора!!!
Изображение

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 10 май 2008, 09:29

Определено си се насочил правилно.Мондео е страхотен автомобил и за около 6000лв няма друг такъв.Аз от 6 месеца карам мондео лимузина и се кефя страхотно,друг е въпроса,че цената на горивата започна да ме удря в кръста,но това е при всички .
1.8 бензин е напълно достатъчен мотор с добра динамика дори и при включен климатик не се усеща разлика(може би защото все я карам празна :? ).
Разхода зимата чисто градско си правех 14/100,лятото паднах на 10.Извън града като не режеш предавките и караш до 120км/ч пада до 6,5л без климатик.С клима може би 1л.отгоре.
Газов инжекцион слагаш и караш като на бензин с почти 50% по малко пари.Но си е инвестиция...1300лв :shock:
За простор няма какво да говорим.
И все пак за мен най удачен вариант между хечбека,комбито и лимузината остава лимузината.
Според твоите потребности може и комбито да ти е по подходящо,но.....
За хечбека...какво да кажем,много семпла стои задницата с тези малки стопчета,в сравнение с големите стопове на лимузината.

MaD_MaxXx
потребител
потребител
Регистриран: 08 май 2008, 15:59
Модел на автомобила: мондео

Мнение от MaD_MaxXx » 10 май 2008, 15:32

TURBOTO написа:Според мен избора ти за модел е правилен,както каза един колега,получаваш много кола за сравнително малко пари.Комби или не-тук вече избора е лично твой предимствата на комбито са ясни особенно ако си семеен така,че трябва да си изясниш с каква цел взимаш колата.Автоматик или не-според мен най-удачна е ръчната скоростна кутия,автоматика изисква повече грижи и периодично обслужване което е свързано с определни финанси,а пък и да не забравяме,че възможността за дефект при автоматика е доста по-голяма от тази при ръчните скорости,а пък и много рядко съм виждал Мондео автоматик,тук във форума се продаваше едно преди няколко месеца,ако не се лъжа.Колкото до обема на двигателя,моя е 1.8,115 коня и си има повече от прилична динамика,на много места обаче препоръчват 2.0,136 коня като най-хармоничен и подходящ за Мондео-то,особенно за комби варианта.Ако успееш да намериш кола с 2.0 мотор още по-добре но и 1.8 ще ти върши чудесна работа според мен,колкото до дизела 1.8,90 коня едва ли е подходящ за кола с рамерите на Мондео-то,особенно ако е комби,чувал съм от хора каращи такива,че определено мотора е слабичък за това купе.За газова уредба-също ти си преценяваш,ако смяташ,че можеш да устискаш да я караш на бензин няма проблем,моята е все още на бензин,ако тръгна да слагам газ обаче ще предпочета газовия инжекцион.Проблема при него е цената около 1300 лева и това е единственото нещо което ме спира за сега.
Хайде стига,че нещо много се разприказвах :D ,дано да съм ти бил полезен.Успех с избора!!!
Koлега, запознах се с едно момче с мондео от един друг форум и той сподели че си е сложил газова, с някакъв емулатор за около 60-тина лв. Доста евтино излизало! Ако се интересуваш прочети тази тема:
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.ph ... 7#p1005745" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 10 май 2008, 17:50

mrdds написа:Аз от 6 месеца карам мондео лимузина и се кефя страхотно,
И все пак за мен най удачен вариант между хечбека,комбито и лимузината остава лимузината.
За хечбека...какво да кажем,много семпла стои задницата с тези малки стопчета,в сравнение с големите стопове на лимузината.
:D: Бре, колега... каква е тази лимузина, която рекламираш толкова? Седан :!: :?:
Хечбека и комбито не са ли и те лимузини? :shock:
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
фЪстЪк
потребител
потребител
Регистриран: 09 май 2008, 21:11
Модел на автомобила: Мондео 2i вече бившо
Браво 2i върви като рАзпРаНоо :)

Мнение от фЪстЪк » 10 май 2008, 20:06

MaD_MaxXx написа: ако е бензин ще е минимум 1,8 и дали е за предпочитане да търся със 2.0. Също така заслужава ли си слагането на газова уредба на тух животинче?
Предварително благодаря на всички който отделиха времето и вниманието си на темичката ми!
За тая кола само мощен мотор трябваше да търся 2,5 :x Снощи една раздрънкана Ланча направо ме скъса на права отсечка :twisted: пък сигурно 15годишна беше :(

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 12 май 2008, 09:14

cenzor написа:
mrdds написа:Аз от 6 месеца карам мондео лимузина и се кефя страхотно,
:D: Бре, колега... каква е тази лимузина, която рекламираш толкова? Седан :!: :?:
Хечбека и комбито не са ли и те лимузини? :shock:
еееееее убуу де,кво ме ядеш сега,седан е :P

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 12 май 2008, 09:32

mrdds написа:
еееееее убуу де,кво ме ядеш сега,седан е :P
_friends_ Не , не те ям, питах просто , да няма някаква четвърта модификация. :D:
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

milen_rz
потребител
потребител
Регистриран: 25 окт 2007, 00:38
Модел на автомобила: Мондео 2.0 TDDI
Контакти:

Мнение от milen_rz » 19 май 2008, 19:43

Аз си сложих уредба Tartarini газов инжекцион, много е добра, даже и когато трябва гръмне при повредени кабели се чува само едно свистене. С емулатор съм виждал попиляни колектори, така че по добре дайте малко повече парици после дане съжалявате.

Потребителски аватар
pantata
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07

Мнение от pantata » 19 май 2008, 22:05

Газовия инжекцион се избива за около 20 000 км, ако смяташ да караш поне по 10-15 000 годишно и да я имаш за повече от 2 години си заслужава инвестицията, разликата в динамиката е минимална. 1.8 е достатъчен, но ако сега трябваше да си купувам колата щях да търся 2.0. Чел съм че разликата при комби и другите версии била в задното окачване и комбито било по-стабилно, не съм карал друго и не знам дали е така.
Изображение

Отговори

Върни се в “СЪВЕТИ / НАПРАВИ СИ САМ”