Мнения за Форд Фокус Мк3 Anniversary 1.6i Duratec

Това се прави така! Няма смисъл да откриваме топлата вода.
Заключена
Потребителски аватар
cockyhotty
потребител
потребител
Регистриран: 26 май 2009, 18:47
Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Status: Извън линия

Мнения за Форд Фокус Мк3 Anniversary 1.6i Duratec

Мнение от cockyhotty » 06 юни 2011, 01:22

Здравейте! Мой роднина мисли да си закупи този модел, тъй като е на промоция в момента с много добро оборудване и изгодна цена+ 5 год. гаранция. Моля, споделете мнениятта си ако някой кара подобен модел. Какви са предимствата, недостатъците, ниво на комфорт, фабрични дефекти и срещани поблеми? Какви са динамичните характеристики на този мотор, разход на гориво, ниво на шума, еластичност. Споделете опита си с този модел ако някой има наблюдение върху него. Благодаря предварително. _friends_

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Re: Мнения за Форд Фокус Мк3 Anniversary 1.6i Duratec

Мнение от synthez 3D » 06 юни 2011, 08:26

Струва ми се,че въпроса не е зададен правилно.Първо Фокуса не е МК3 а МК2 рестайл.МК3 все още не се продава масово за да има някакви мнения.Освен това не мога да разбера за какви проблеми става въпрос,след като говорим за нова кола с 5 годишна гаранция.Това не е стара кошница "нов внос" на неизвестен брой километри все пак.Техническите характеристики ги има в каталога.Общо взето това е един много добре балансиран автомобил във всяко едно отношение.За тези пари е много изгодно решение,особено след като вече се знаят цените на следващия модел.
Изображение

Потребителски аватар
supernatural
потребител
потребител
Регистриран: 26 юли 2009, 17:16
Модел на автомобила: ford eskort 1.8 tdi rfk
Контакти:

Мнение от supernatural » 06 юни 2011, 09:30

здрасти колега, имах възможността да пробвам новия фокус за които говориш даже с същия мотор, мисля че бе към 100коня, един фр я взе за пробно шофиране за 1 седмица и беше само на 300км, малко я карах тъкаче нямам мн голяма представа за вс! комфорта е на ниво, като седнеш вътре и като погледнеш на страничните огледала все едно си в джип, вътре е просторно интериора е хубав, вс е муцка, спирачките мн ми харесаха спира перфектно в сравнение с моя ескортец:P малко само ми се стори тромав, но и аз си бях на висока предавка с ниски обороти та можжеби си бе проблема в мен, сигорен сам че ако се цеди ка си треа си е бегачка, окачването малко неми допадна верно че мн дупки, но нее мн меко имам чувството че ее дървено леко! мондеуто с сигорност вози като лотка! несе чува че работи няма каво да говорим нова кола заслужава си нее скапа! също забелязах че и разхода е нисък, към 5/100 , общо взето мн съм доволен, аа ако беше дизелче щях да бъда възхитен, че сам си фен на дизела! твоите роднини или познати, могат да пробват преди да купуват и ше преценят най добре дали им харесва! поздрави колега
:D :D

Chr81
потребител
потребител
Регистриран: 28 фев 2011, 10:47
Модел на автомобила: Ford Focus sedan 1.6 Duratec 100PS

Мнение от Chr81 » 06 юни 2011, 10:33

Преди месец и десет дни се покатерих на едно такова чисто ново. За момента си мисля, че си струва парите във всяко отношение. Доста добре балансиран автомобил. Среден разход към момента е 5,8 литра на 100км. Това е почти 90% извънградско, а градското е да кажем в събота и неделя при по малък трафик. Естествено без климатик. Скоростта варира около 85-95 км/ч извънградско - все още е нова и я разработвам без да й давам зор. Вече е на 1600км. Като е нова колата гори една идея малко повече и след време сигурно разхода ще падне с още половин литър. Това означава, че цифрите в ръководството са 100% вярни. Забележки нямам. Вози доста прилично. Особено на хубав път. Но на магистрала Тракия при Пазарджик по кръпките е зле работата, но там сигурно при почти всички коли е така - кръпка до кръпка. Иначе учудващо приятно управление. Определено е стабилна в завоите. Най-големият недостатък, който съм открил е, че още като запалиш се включва климатика. :mrgreen: Но това е заводска настройка и може да се оправи в сервиза. Според мен за тези пари 24-25-26 хил. лева няма какво по-добро да се вземе. Стандартно имаш ESP+тракшън контрол, 4 еърбега, ABS, BA, още 2-3 системи за сигурност. Много полезна екстра е темпомата, а също и страничните завеси, дано не се налага да се ползват де. Най-хубавото на колата е, че сега излиза от производство и това означава, че всички детски болести са изцяло изчистени и отстранени. Относно дизел или бензин. Двигателят 1,6 бензин 100кс. е доста "стар", съответно опростен и надежден - няма турбо. Новите бройки са с Евро 5. Ускорението му до 100км/ч е 12 секунди и определено на мен би ми било достатъчно, но пък аз не съм състезател. За мен е най-важно да пристигна жив и здрав при едно спокойно и икономично каране, без рискови ситуации. На 3000 оборота си на 100км/ч. Двигателят 1,6 дизел 90кс. е на Пежо. Като го карах на тест драйв ми направи впечателние, че е доста шумен. По-шумен е от двигател Исузу на Опел Вектра Б 1,7ТД от 1996г. И съответно не ми хареса. Всички нови Фокуси 1,6 дизел са комън рейл с филтър за твърди частици и Евро 5. Ако е Евро 4 значи е произведен преди поне 9-10 месеца и няма филтър за твърди частици. Дизел си заслужава може би ако караш над 30000км годишно. Но там го има евентуалния проблем след време с дюзи, този филтър за твърди частици /иска си и текущо обслужване - долива му е се една течност, която е около 300лв/литъра//, EGR, демпферния маховик, турбото. Разбира се, това трябва да се яви като проблем след 100000км. Определено дизела TDCI е доста капризен и на нашата нафта. Така, че правилно сте се насочили към бензин.
Накратно казано: Форд Фокус 1,6 бензин: Плюсове: много кола за малко пари, добро качество на материалите в купето, нисък разход на гориво /5,5л/100км извънградско го постига неразработен още автомобил/, добро пътно управление, стабилност в завоите, отстранени детски болести на модела, всички необходими екстри и системи за сигурност, 5 звезди на Euroncap при удар /постигнати още през 2004-2005г, примерно Шкода Октавия Фейслифт е с 4 звезди/, стандартните седалки на Anniversary са спортни и са с доста удобни, като шофьорската има лумбално регулиране. Още нещо положително - колата върви на 5-та скорост още от 60км/ч по равен терен и не се мъчи изобщо. Тогава оборотите са около 1800 оборота, а разходът е около 4 литра/100км. Това означава, че спокойно на скорости над 60км/ч можеш да не превключваш предавка надолу. С 50км/ч си на 4-та предавка и пак не се мъчи.
Минуси: До към 90км/ч шумът вътре в купето е добре, но над тази скорост става малко шумно. Не, че съм вдигал повече от 100км/ч, но има нещо такова, отделно така съм чел като проучвах модела. Можели са да направят една идея по-добре шумоизолацията. Но предполагам така е при всички конкуренти за тези пари.
П.С. Ако искаш изпрати ми мейла си на ЛС и ще ти изпратя информация от едно руско списание, което доста вярно и достоверно е представило плюсовете и минусите на модела. Те са горе долу както ти ги казах по-горе. Ако стигнете до покупка и сте от София мога да те насоча към моя търговец в Люлин, защото съм много доволен от него. Гледайте да е човек от по-старото поколение, че има коренна разлика спрямо по-младите им колеги.

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Мнение от Alexi » 06 юни 2011, 12:51

в момента Astra J Essentia е на промоция ,24к с ДДС - според мен е по добър избор - все пак е последен модел а не предходния ,а и мотора е 15 коня по мощен .. Булвария за разлика от МР правят доста смислени промоции .. в момента Инсигния 2.0 цдти 160 коня 4х4 ,доста добре оборудвана е 44к с ДДС - това е по евтино от Фокус 3 с подобен мотор и оборудване .. познай аз кое бих си купил ...

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 06 юни 2011, 13:14

Alexi написа:в момента Astra J Essentia е на промоция ,24к с ДДС - според мен е по добър избор - все пак е последен модел а не предходния ,а и мотора е 15 коня по мощен .. Булвария за разлика от МР правят доста смислени промоции .. в момента Инсигния 2.0 цдти 160 коня 4х4 ,доста добре оборудвана е 44к с ДДС - това е по евтино от Фокус 3 с подобен мотор и оборудване .. познай аз кое бих си купил ...
За Астрата гледам цена 25800. При Търновският дилър май е към 28К. Екстрите са същите. Най-после и на Астра и сложиха независимо задно окачване, което го има и на Фокус от 1998 година.
http://www.bulvaria.com/index_opel.php? ... promoId=13
Фокуса е за 23 хил. лв. и е изпитан и надежден модел.
15-те коня отгоре, са няколко стотачки отгоре при годишният данък.
Все пак, който дава парите да си избере според вкуса и потребностите.

Chr81
потребител
потребител
Регистриран: 28 фев 2011, 10:47
Модел на автомобила: Ford Focus sedan 1.6 Duratec 100PS

Мнение от Chr81 » 06 юни 2011, 13:21

Той всеки сам за себе си решава. Но аз имах възможност да взема и Астрата, за която говориш и то с доста смеслена отстъпка за свои хора, но предпочетох Фокус 1,6 бензин пак с отстъпка за свои хора, но по-малка. Защо ли? Ами:
1. 115кс бензин на Астра е по-високия данък /около 350лв на година/, докато 100кс бензин на Фокуса е около 70лв на година.
2. Двигателите на Астра са доста по-нови и съответно сложни. Мисля, че 115кс няма турбо, но е с променлива геометрия. Това означава 2 неща - първо, по-нисък разход за Астра, второ евентуално по-големи проблеми при двигателите след време. Ако има и турбо двигателя не съм сигурен, че това е плюс и дали няма да хвърли турбина още на 50000км.
3. Астра седан няма. Багажникът на Астра Хечбек е 370литра, багажникът на Фокус седан е 526 литра. За семеен човек с дете, който пътува по-големият багажник е предимство. А 150литра са си още половин багажник на Астрата.
4. Астра комби има багажник около 500литра без да падат седалките, а като паднат е огромен. Астрата е най-голямото комби в сегмента с дължината си от 4,70метра. Но за мен това става твърде голям автомобил, който по-трудно се кара. Отделно най-оптимално за гаража ми е колата да е около 4,50метра и по-малко. Т.е. с тая Астра всеки път щях да се мъча като грешен дявол, а обзора и назад и напред е такъв, че трябва да има задължително преден и заден парктроник. Най-вероятно пак щеше да е вечно ожулена, а пък парктроник преден и заден на Астра е около 1200 лв, може би.
6. Жената не харесва комби по принцип, че и хечбек не харесва. Иска седан.
7. Астрата е модел на около година и половина, което значи, че все още може да има конструктивни дефекти, които да не са отстранени. Фокус е модел на 5-6 години, като са отстранени всички детски болести на модела.
Това беше моето сравнение преди около 3 месеца. Иначе Астра беше в полезрението. При това имай предвид, че съм върл фен на Опел. За периода 2001-2011 семейството ми е имало 5 опела и за опел НЕ МОГА ДА КАЖА ЛОША ДУМА. Много надеждни и здрави машини. Естествено става въпрос за старите опели - Вектра А, Астра А, Астра от полицейските, Вектра Б /един бензин и един дизел/. Уникално здрави са. Но новите опели нещо май....... Не знам.

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Alexi » 06 юни 2011, 17:30

то по твоята логика старите коли трябва да са по скъпи от новите .. а най добре е да вземеш нещо на около 10 години и 200к км - изпитана машина ще е ,и всичките и детски болести ще са отстранени ,а мотора ще е някой крайно опростен и надежден .. тоя фокус както е стария модел след 5 години повече от 5-6 к не можеш му взема - модела ще подмине 10 години .. а Астрата ще си е последен модел все още ..
вместо тоя базовия Фокус по скоро си струва Фокус 2 титаниум за 3к отгоре ,поне е бъкан с екстри и то все смислени .

Потребителски аватар
cockyhotty
потребител
потребител
Регистриран: 26 май 2009, 18:47
Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi

Мнение от cockyhotty » 06 юни 2011, 19:06

Здравейте. Благодаря за отговорите. :) Не е нужно да се джавката за глупости отново, и то за пълни глупости свързани с личностното ви Его. Не това е целта нито на форума, нито на темата. И темата на разговора не е +/- на Опела Астра. Няма значение. Вече Фокусника е поръчан и мисля, че е по-добрият, изгоден и красив избор от Опел. В моето обкръжение сме върли анти-фенове на Опел, за Опел Алекси може да си говори в техния форум ако желае.
Замисълът на темата ми беше някой притежател на този модел (извинете ме ако бъркам МкX означението му) да даде своите впечатления. Мисля, че е е напълно естествено да питам за детски болести.Винаги ги има, и то при доста нови модели автомобили така, че въпроса ми относно надежността и дуракоустойчивоста е повечеот околно уместен. Освен това за този модел, който е в производство от около 5 год., си е нормално вече да е познат със своите болежки. Благодаря отново. Peace :) _friends_

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Alexi » 06 юни 2011, 19:21

аа ,виж сега .. ако ти даваш 25к за фенство е друг въпрос .. щото аз не давам .. аз ги давам за най доброто предложение .. марката отдавна няма почти никакво значение щото под капака май май вече всичко е едно и също ... щом имаш 25к за стар модел кола - ти ще си я караш ,не аз .. Фокус 2 трябва да се сравнява с Астра Н ,за която имаше оферти под 20к нова като излизаше новия модел ...

Заключена

Върни се в “СЪВЕТИ / НАПРАВИ СИ САМ”