Не пали на бензин, понякога
- zombi.ad
- потребител
- Регистриран: 31 дек 2009, 13:43
- Модел на автомобила: ford фокус ц макс 2005
- Status: Извън линия
Не пали на бензин, понякога
Здравейте колеги,от година и половина съм горд собственик на Форд ц макс,2005, бензин 100 коня,1.6!Поставих му ГИ преди 16 месеца!От 2-3 седмици имам следния проблем,при първото палене , върти но не пали, след известно време пали принудително на газ,и после си пали и работи и на бензин и на газ!Отваряхме изпарител и сменихме мембрани,че нещо беше се затлачил и събрал нагар,от лоша газ каза майстора ми! Близо една седмица беше ок,но вчера, следобед като опитах да запаля,не ми се получи! След няколко опита на бензин,успях да запаля на газ, принудително! Ходих до сервиза,и майстора слуша и каза че не се чува бензинова помпа!Но днес проработи, бензиновата помпа,!Карах колата на бензин и си върви без проблем! Майстора казва че проблема е бензинова помпа,но компютъра не записва никакви грешки!Та въпроса ми е ,ако проблема е в бенз. помпа няма ли да се усети при работа на бензин?С две думи помпата ту работи,ту не работи,аз мисля че може да е някакво реле,слаба Ел. Връзка,или нещо от рода!
- ivchotr
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
Re: Не пали на бензин, понякога
Някои помпи така се скапват - поетапно. Ту рабтят, ту не, ту работят не както трябва и в един момент вземат, та умрат окончателно. Твоят майстор не прегледа ли релета и т.н.? Не е лошо да се знае и по какъв начин е решено да се спира бензинът - с прекъсване работата на помпата или не. Щото, ако се спира помпата при работа на газ, е нормално майсторът да не я чува. Съответно, ако помпата се спира при преминаване на газ, релето или каквото там я спира, може да създава проблеми при превключването на бензин.
Що не се разходиш до Мозъка в сервиза на Лудия, да я погледне и той?!?
Що не се разходиш до Мозъка в сервиза на Лудия, да я погледне и той?!?
Знам всички вицове за Форд 

- zombi.ad
- потребител
Още не съм я вкарал в сервиза,тази диагноза е при първоначален преглед!Аз събирам и други мнения, защото ми се видя странна ситуация,ту работи, ту не работи!
- zombi.ad
- потребител
А къде мога да видя схеми,да видя кое реле е за помпата?
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Помпата може лесно да е провери отваря капачката на резервоара и слуша дали бръмчи и някой помощник да му завърта ключа на контакт. При мене се чува даже в купето като дам на контакт а може да не прави налягане но това може да се провери с манометър трябва да е 3,5 бара.