Страница 1 от 1

Новият Ford Focus се разхожда необезпокояван

Публикувано: 31 авг 2009, 22:08
от ageorgiev
Новият Ford Focus се разхожда необезпокояван

31 август 2009
Автор: Александър Славов


Шпионските фотографи на WorldCarFans хванаха в крачка следващото поколение на Ford Focus. Реално това е първият път, в който се вижда нещо от третата генерация на хечбека.

Преди бяха забелязани седан и комби варианти, но това действително е първият път, в който фотоапаратът улавя следващия хечбек. Вероятно цикълът на развитие малко е напреднал за тестови „мулета”, тъй като Focus се очаква да се появи в продажба през 2010 година като представител на моделната 2011 година. Автомобилът би трябвало да се предлага с няколко различни турбодвигателя.

Някои твърдят, че концептуалният Ford Iosis Max, който бе показан в Женева, ще бъде база за следващото поколение на Focus. Това би могло да означава кола с малко повдигнато шаси и по-висок клиренс, която няма да впечатлява с оптимална аеродинамика, но ще бъде отлична за по-лоши пътища. Разбира се, това са спекулации . . . Можете да очаквате малко по-заоблена предница, а може би и стъклен покрив, както е в новия Citroen C3. Но и това са спекулации, тъй като екстериорът на прототипа не показва абсолютно нищо ново.

Иначе на американския пазар може да се предлага и електрическа версия на Focus. Според предишни слухове електрическият автомобил се очаква да изминава с едно зареждане до 160 км, като по този начин ще се превърне в основен конкурент на Chevrolet Volt и Mini Cooper E.
снимки: http://www.worldcarfans.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Източник: http://www.tuning.bg" onclick="window.open(this.href);return false;

Изображение

Изображение

Изображение

Re: Новият Ford Focus се разхожда необезпокояван

Публикувано: 31 авг 2009, 23:04
от S_C
Папараците нещо ги пързалят...Това на снимката повече прилича на тунингована Вектра.

Re: Новият Ford Focus се разхожда необезпокояван

Публикувано: 01 сеп 2009, 00:29
от ageorgiev
S_C написа:Папараците нещо ги пързалят...Това на снимката повече прилича на тунингована Вектра.
*00200* Как ще сравниш кочинката на конкуренцията с Фокусчето, бре чиляк???

Хората в оригиналния сайт са написали, че се тестват шасито, двигателите и ск. кутии с камофлаж от сегашното купе. Апропо, появиха се spy shots на новия C-Max. Отвътре е доста по-голяма Fiesta. Същото табло - стил GSM от 90-те :D

Re: Новият Ford Focus се разхожда необезпокояван

Публикувано: 01 сеп 2009, 00:47
от mitakinen
.

Re: Новият Ford Focus се разхожда необезпокояван

Публикувано: 01 сеп 2009, 00:59
от mitakinen
Според мен новия С-Мах е взел доста от Мазда-5, а Форд отдавна трябваше да направят това. Плъзгащата се врата и повдигнатия скоростен лост са с направо от Маздата. Дано са взели всичко най-доброто от тази отлична кола

Изображение
Изображение