Ford даде свеж дизайн на C-MAX
-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
- Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
- Status: Извън линия
Малко извън темата - онази вече гледах по тв7 има едно предаване "Авто авантюра" ли беше или нещо такова.Че там имаше нещо като представяне на С-Мах и сравнение с конкурентите. Направи ми впечатление форда е 2.0 ТДЦИ или там както беше означението на последният комън-рейл на форд,че този двигател е към 130 коня.Същият клас на Опел миниван двигателя е 1.9ДТИ обаче вече 150 коня,Тойота също - 2.0 D4-D също към 150 и някой друг катър,защо нашите кончета пак малко "куцат" в сравнение с другите.
А което ме учуди най-много беше последният концепт на VW,продължението на Сироко,сега се казва Ай-рок(на капака е изписано s-IROC-co),това беше нещо страхотно като визия(поне мен ме накефи много) оборудвано с различни двигатели като най-малкият от тях бил 1.4 бензинов със забележете 220 коня.Ха сега де,отде са ги изцедили толкова коне от това двигателче
А което ме учуди най-много беше последният концепт на VW,продължението на Сироко,сега се казва Ай-рок(на капака е изписано s-IROC-co),това беше нещо страхотно като визия(поне мен ме накефи много) оборудвано с различни двигатели като най-малкият от тях бил 1.4 бензинов със забележете 220 коня.Ха сега де,отде са ги изцедили толкова коне от това двигателче
- chaosdd
- потребител
- Регистриран: 09 мар 2006, 09:17
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.6 EcoBoost 160 к.с. 2011
Уточнение:
2.0 TDCi при Focus и Focus C-MAX е 136 к.с.
Модификация на същия мотор при S-МАX, Galaxy и новото Mondeo е 140 коня. Въпрос на настройка. От него могат да се изтръгнат и над 170 коня. При подобна литрова мощност, обаче, дизелите обикновенно имат много тесен използваем диапазон.
Opel ползват дизели на Fiat. 1.9 е такъв и наистина е 150 коня.
Новия 2.0 дизел на Toyota (Avensis) е 126 к.с.
При Verso 2.2 дизел е 136 к.с. Има и версия 177 коня на този мотор.
За информация: S-МАX и новото Mondeo ще получат 2.2 TDCi Bi-Turbo 175 к.с. към края на годината.
2.0 TDCi при Focus и Focus C-MAX е 136 к.с.
Модификация на същия мотор при S-МАX, Galaxy и новото Mondeo е 140 коня. Въпрос на настройка. От него могат да се изтръгнат и над 170 коня. При подобна литрова мощност, обаче, дизелите обикновенно имат много тесен използваем диапазон.
Opel ползват дизели на Fiat. 1.9 е такъв и наистина е 150 коня.
Новия 2.0 дизел на Toyota (Avensis) е 126 к.с.
При Verso 2.2 дизел е 136 к.с. Има и версия 177 коня на този мотор.
За информация: S-МАX и новото Mondeo ще получат 2.2 TDCi Bi-Turbo 175 к.с. към края на годината.
- BadAngel
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2005, 00:07
- Модел на автомобила: '06 Ford Focus
- Контакти:
1.4 бензиновия двигател не е атмосверен, а е турбо1.8d написа:Малко извън темата - онази вече гледах по тв7 има едно предаване "Авто авантюра" ли беше или нещо такова.Че там имаше нещо като представяне на С-Мах и сравнение с конкурентите. Направи ми впечатление форда е 2.0 ТДЦИ или там както беше означението на последният комън-рейл на форд,че този двигател е към 130 коня.Същият клас на Опел миниван двигателя е 1.9ДТИ обаче вече 150 коня,Тойота също - 2.0 D4-D също към 150 и някой друг катър,защо нашите кончета пак малко "куцат" в сравнение с другите.

като цяло аналогията ти между 1.4 турбо и 2.0 дизел е като между краставици и домати

Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.