mondeo III въпрос
- hellrazor
- потребител
- Регистриран: 07 сеп 2008, 18:37
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDdi
- Status: Извън линия
mondeo III въпрос
Здравейте !
Това е първия ми пост във форума като за напред се надявам да съм все по активен
Бих искал да попитам за съвет относно новия форд който искам да си взема , ставас дума за mondeo III 2000- 2007, по-специално: Ford Mondeo 2.0 TDCi 115 Комби.
Какво ще ми кажете за избора , как е с поддръжката и евентуално нещо да ме посаветвате.
Вчера видях в една авто-къща 2001 GHIA изпълнение много запазен за 9 и нещо, но ми се видя много евтин в сравнение с останалите обяви от мобиле-то, а и от тези във bg.autoscout24.com
Всеки коментар ще ми е от полза. Благодаря !
Това е първия ми пост във форума като за напред се надявам да съм все по активен

Бих искал да попитам за съвет относно новия форд който искам да си взема , ставас дума за mondeo III 2000- 2007, по-специално: Ford Mondeo 2.0 TDCi 115 Комби.
Какво ще ми кажете за избора , как е с поддръжката и евентуално нещо да ме посаветвате.
Вчера видях в една авто-къща 2001 GHIA изпълнение много запазен за 9 и нещо, но ми се видя много евтин в сравнение с останалите обяви от мобиле-то, а и от тези във bg.autoscout24.com
Всеки коментар ще ми е от полза. Благодаря !
- hellrazor
- потребител
Re: mondeo III въпрос
Не знам дали темата ми е точно за тук , понеже прегледах някои подобни в "Ремонт Експлоатация Поддръжка Тунинг ‹ ДРУГИ ВЪПРОСИ".
Ако съм сбъркал , моля модератор да я премести , наисина се нуждая от полезни съвети.
Благодаря!
Ако съм сбъркал , моля модератор да я премести , наисина се нуждая от полезни съвети.
Благодаря!
- hellrazor
- потребител
няма ли някой да отговори нещо все пак ? 

- mitakinen
- потребител
- Регистриран: 04 фев 2005, 22:07
- Модел на автомобила: S-Max 2.0 TDCI Titanium X
- Контакти:
Може би те бойкотират
има си търсачка и ще научиш каквото те интересува

- hellrazor
- потребител
mitakinen.
моите уважения , но съм чел къде ли не и какво ли не дни наред и просто исках да чуя мнение от някой в БГ имал удоволствието да кара такава машина
моите уважения , но съм чел къде ли не и какво ли не дни наред и просто исках да чуя мнение от някой в БГ имал удоволствието да кара такава машина
- hellrazor
- потребител
.... няма значение .... ще си го купя и без да съм получил вашата "ценна" помощ
- mitakinen
- потребител
- Регистриран: 04 фев 2005, 22:07
- Модел на автомобила: S-Max 2.0 TDCI Titanium X
- Контакти:
правилно! щом си решил и сърцето те води, взимай го, нали си фен! Аз поне така направих
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Е, в този форум има поне три теми за Мондео 3, TDCI , от колеги, които ИМАТ такива. От това повече информация "първа ръка" , здраве му кажи.hellrazor написа:mitakinen.

http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... ondeo+tdci" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... ondeo+tdci" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 6&start=20" onclick="window.open(this.href);return false;
Има и още, разбира се, но ме мързи да се занимавам да ти ги търся.
От последния линк :
Както казаха и по-горе, явно те мързи да търсиш.Ето и малко лично от мен:
Mondeo 2001 е един от най-перфектно проектираните автомобили през последните 15 години. Дори в края на жизнения му цикъл (съвсем наскоро), продължаваше да бъде еталон по отношение поведение на пътя и удоволствие от шофирането (за справка - произволен тест или сравнение на автомобилно списание от последните няколко години). На мастер теста на Auto Motor und Sport мин. година, завърши на 4-то място след премиум марките и новия Passat, изпреварвайки автомобили като Honda Accord, Toyota Avensis, Peugeot 407 и няколко други.
Друга силна черта е огромното пространство за пътници и багаж.
Има някои слабости в ергономично отношение (аудиосистемата е прекалено ниско и скрита зад скоростни лост напр.)
Малка слабост са аеродинамични шумове (от огледалата и уплътненията на задните врати) на моделите преди фейслифта 2004/2005 (познават се най-лесно по кръглите фарове за мъгла). После са коригирани, както и е повишено качеството на интериора чувствително.
Надеждността му е изключителна, особено при бензиновите двигатели (да се избягват дизелите от първите 1-2 години).
1. 8 си е цели 125 к.с. (има и 110 вариант) и е абсолютно безпроблемен. Дава прилична (не върхова динамика) - максимална скорост 205 км/ч, до 100 под 11 секунди. Има доста дълги предавки, респ. подозрително нисък разход на извънградско.
Чудесен автомобил. С малко късмет да не попаднеж на грешен екземпляр, няма да създава никаква проблеми. В продължителния тест на Ауто Билд е някъде в челото (точно с двигател 1.8 ), далеч пред всички Тойоти например.
Загубих доста време, но колегата с Нисана (нелош, но скучен и безличен автомобил) доста ме подразни.
- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
Колега не се обиждай.. Според мен човека е нов и неразбира много от форуми и няма за какво да му се отяжда никой..Може да няма и много колеги със този модел.. Моя съвет а да огледаш хубаво колата и ако ти хареса да я вземеш.. Хубаво е да има и сервизна книжка! Успех и предварително добре дошъл!
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
venom4o написа:Колега не се обиждай.. Според мен човека е нов и неразбира много от форуми и няма за какво да му се отяжда никой..Може да няма и много колеги със този модел..
За човекът е нов :
hellrazor написа:mitakinen.
За "може да няма и много колеги със този модел" - дал съм линкове, има достатъчно обсъждане на модела, не е като да няма.
Както и да е, аз спирам. На мен такова отношение изобщо не ми допада :
.... няма значение .... ще си го купя и без да съм получил вашата "ценна" помощ

- hellrazor
- потребител
Благодаря venom4o !
Такова отношение търсех и мислех че ще получа поствайки коментар във форума.
А относно мненията на Cenzor, колега четох и търсих доста из форума и не намерих това което ми трябваше.
Дори линковете които ми прати НЕ се отнасят за : Ford Mondeo 2.0 TDCi 115hp Комби !
Такова отношение търсех и мислех че ще получа поствайки коментар във форума.
А относно мненията на Cenzor, колега четох и търсих доста из форума и не намерих това което ми трябваше.
Дори линковете които ми прати НЕ се отнасят за : Ford Mondeo 2.0 TDCi 115hp Комби !