Малко тъпа тема ,но ми направи впечатление.

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
izrotbg
потребител
потребител
Регистриран: 06 юни 2008, 14:23
Модел на автомобила: Focus 1.8i 16V Ztec '99 <= мойта шейна
Status: Извън линия

Re: Малко тъпа тема ,но ми направи впечатление.

Мнение от izrotbg » 04 сеп 2008, 15:08

-= Колеги ако това ще ви успокои и аз виждам се по малко Фокусу '99 по пътищата а като се замисля че примерно 2004-2005 в Гео Милев те бяха станали като голфовете в Перник .... Сега обаче забелязвам все повече и повече от новите модели, а толкова си ги харесвам и обичам тези като моя ама кво да се прави, моито си е мое. Не знам и аз защо става така, дали е заради се по-хубавите лизинги които излизат, дали защото се повече хора гледат да им е лъскаво или просто щото провинциалистите искат да имат с кво да се фукат като се приберат почивните дни по родните места (надявам се колегите който не са от София да не ми се обидят за тази реплика) но наистина се повече и повече от "Софиянците" забравят от каде идват и си мислят че старите коли са им родните места и нивите, а като са тука и тряя да е лъскаво. Вече и аз не знам колко пати някои говорещ ми на доста странен диалект (но с нова кола, макар и да не е форд) ме е наричал селянин и ме е карал да си ходя на село да си карам "каруцата", при което аз не знам дали да им се смея или да ги сажелявам... Извинявам се за отклонението но реших че е хубаво да споделя и моят опит и виждане по темата. А специално за сиерките, чесно казано не ми харесват много много, но секи си има вкус. Модела вече е доста старичак и спрян от производство та трудно ще се отчете нарастване на Сиери имащите, а и кола на толкова години, ако не е на някои като нас дето да е отдаден на марката и колата си то просто я кара докато просто някаде тя не го остави, я заради годинките я заради подражката. Тъикато обаче ние много си обичаме количките и си гледкаме, мога да ви посаветвам да си земете още няколко такива (макар и не в движение а за части) зада може да си поддаржате вашите в изправност, кои знае след време като станат ретро ще е много хубаво да имаш такава а и ретрото винаги е на мода ... :D: _friends_ =-
-= JusT Me *** =-
Изображение
Изображение
Изображение

noface
потребител
потребител
Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
Модел на автомобила: Sierra
Контакти:

Мнение от noface » 05 сеп 2008, 10:39

Еми кво да правя сега като си падам по 17-18 па и по 20 годишните. ;;): Ако сме сериозни и да имах пари нова каруца няма да си купя. Ако обаче имах много много пари едно М5 от 92-95 год. ще изкара много повече от тия недоносчета наречени нови коли.А за вървене хмм *072*
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти :P

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител
Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0

Мнение от venom4o » 05 сеп 2008, 16:36

Ами мога да кажа ,че съм разглобил няколко коли на части ... Доста съм правил ( на приятели познати и комшии) и гледайки начина по който се правят по новите автомобили.. Изработката на детайлите.. материалите.. сложността на системите.. Колите от началото на 80-те и до средата на 90-те ми се виждат най добрия избор... Просто и здраво..Мойта кола може да е на 20 години ,но има коли които са на 7-8 и не са толкова изправни!

Потребителски аватар
deshi
потребител
потребител
Регистриран: 13 сеп 2007, 12:31
Модел на автомобила: Capri 2300 turbo
Puma 1.7

Мнение от deshi » 05 сеп 2008, 21:39

izrot bg 1не си прав да казваш че тези които си купуват нови фокуси са провинциалисти или че са селяни които искат да се хвалят с тях. 2 по мои наблюдения сиерата е доста по здрава от фокуса (в сервиза на форд на баща ми забелязвам че като идват сиери са основно за компоненти по окачването и мноого рядко за нещо сериозно)3 баща ми кара фокус мк 2 и на 10000 километра се наложи да смени и двата задни лагера на главините(колата е купена чисто нова )...като се качи на моята сиерра казва че му харесава повече от фокуса .Това че не харесваш сиерата не означава че тя е лоша кола.... всеки си има мнение но НЕ винаги то е реално ... :)
live and let die

Потребителски аватар
mury
потребител
потребител
Регистриран: 24 дек 2007, 18:07
Модел на автомобила: mondeo mk2 SW 2.0 16v '99

Мнение от mury » 05 сеп 2008, 22:13

няма какво да се залъгваме,просто всеки е привързан за колата си и си я гледа акто намери за удачно,НО все пак роби на машините не трябва да ставаме,аз лично ако имах повече пари щях да си купя новото мондео!!!
ето защо и сиерите,както и капритата и таунусите са на изчезване,просто всичко се движи напред
естествено няма лошо и в старите коли,аз обаче нямам толова пари,че да си позволя старата която искам,затова новото е моята цел!!!
Изображение

Потребителски аватар
izrotbg
потребител
потребител
Регистриран: 06 юни 2008, 14:23
Модел на автомобила: Focus 1.8i 16V Ztec '99 <= мойта шейна

Мнение от izrotbg » 08 сеп 2008, 14:02

deshi написа:izrot bg 1не си прав да казваш че тези които си купуват нови фокуси са провинциалисти или че са селяни които искат да се хвалят с тях. 2 по мои наблюдения сиерата е доста по здрава от фокуса (в сервиза на форд на баща ми забелязвам че като идват сиери са основно за компоненти по окачването и мноого рядко за нещо сериозно)3 баща ми кара фокус мк 2 и на 10000 километра се наложи да смени и двата задни лагера на главините(колата е купена чисто нова )...като се качи на моята сиерра казва че му харесава повече от фокуса .Това че не харесваш сиерата не означава че тя е лоша кола.... всеки си има мнение но НЕ винаги то е реално ... :)
-= 1 Не съм казал че са САМО такива а че главно са такива (иначе ние си караме старите коли докато можем дет се казва). 2 За здравина не мога да ти кажа аз имам Фокус от 2-3 месеца та не мога да кажа колко е здрав и тн. (но мога да кажа че е по знав в сравнение със старото ми Пунто). 3-то то нали знаеш приказката че "колата е като жената, избираш избираш и накрая пак е квото ти се падне" та идеята ми беше че, това че на бащати фокуса е така не значе че модела принципно е смотан и лесно се троши ( а и реално погледнато е нормално да има по-малко сиери в сервиза поради цялостната им "липса" по пътищата. И не сам казал че сиерата е лош автомобил, казах само че на мен не ми харесва и че е старичка вече (нямам намерение да ви карам да си давате сиерите за скраб и да си зимате фокуси, може да си спокоен :D: ) а отностно баща ти, не знам защо ваобще сравнява коли различни класове (макар и не на една възраст) като то е ясно че секи си пада по-високите класове коли, които са с савсем друга возия и усещане бътре. И не твардя че мойто мнение е реално, единствено и неподлежащо на критика/промяна, а просто казвам каква е мойта гледна точка по темата, нали затова е целият този форум >:D<: _friends_ =-.
-= JusT Me *** =-
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител
Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0

Мнение от venom4o » 08 сеп 2008, 16:52

eдин момент.. ти каза за сравнение на коли различни класове? Че сиерата е среден клас.. Фокуса е наследник на ескорт.. доколкото знам ескорта е по нисък клас от сиерата? И двата автомобила са среден клас..Наследника на Сиера е Мондео.. Ако трябва да се сравнява със фокус няма да е правилно.. Можете да ги сравнявате с мондео със същата година на прозиводство..

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Мнение от samsung_bg » 18 сеп 2008, 11:54

venom4o написа:Колеги ,може да ви се стори малко тъпо ,но ми направи впечатление ,че все по малко Сиери има по улиците ...
Малко, но в анкетата за любима кола е на 2-ро място >:D<:
Изображение

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”