някой който разбира от Автобои?

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител
Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
Status: Извън линия

някой който разбира от Автобои?

Мнение от venom4o » 14 ное 2008, 18:34

Лъчо предполагам ще се отзове ,но да попитам.. Каква черна боя ми препоръчвате да си купя..Защото миналия път като боядисвах задните калници с Българската на оргахим в сравнение с оригиналната боя седи по светло и този цвят не ми харесва определено и като качество определено не ми допада.. Дере се адски лесно.. гланца е доста слаб.. Та въпроса ми е за някаква НОРМАЛНА боя.. НА човешка цена.. защото няма да дам по 100 лева на литър за боя за 20 годишна кола.. при положение ,че може да отидът към 4-5 литра в зависимост от това колко пъти ще се боядисва колата (човешка грешка)

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: някой който разбира от Автобои?

Мнение от HACKO » 14 ное 2008, 19:32

4-5литра, да нямаш намерение да я боядисваш с обикновен автоемаиллак? Със акрилна ще отиде 1.5-2л, евтините акрилни са 40-60лв/л. Черното става много ефектно ако се напръска база и отгоре лак, все още може да се намери евтина ацетонова база на Боди, 1,2-1,5л.база + 2л лак ще излезе около 200лв., но пък....
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител

Мнение от venom4o » 14 ное 2008, 22:32

Аз не разбирам от Бои.. не знам какви са видовете ,но да ще се лакира след боята.. Просто искам след като ще положа месеци труд колата ми да изглежда добре и след 1.2 години да не падне боята някъде.. Затова питам с какъв вид боя ще е най добре ? И на 2-ро място нещо конкретно да ми препоръчате?

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

Мнение от la4o » 15 ное 2008, 10:39

днес ще говоря с майсторите ни за да дадат някакъв акъл... ние работим с продукти на MaxMeyer, които излизат от ценовата ти граница. Трябва да проверя, колко струва боята при нас и каква отстъпка мога да ти направя. Но така ти давам каталозите с цветовете, избираш си и получаваш сиерата в избрания цвят ;)

относно устойчивостта на боята в последствие, трябва да имаш и предвид кой ще го прави. Ако колата не е подготвена добре и не е правена според изискваната технология просто не можеш да разчиташ нито на добър резултат, нито на устойчивост.

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител

Мнение от venom4o » 15 ное 2008, 17:55

аз съм решил част по част да изпипвам колата.. И накрая в едно помещение чисто облепено в найлони ще боядисам тавана задните калници и задната престилка.. първо трябва да свърша с тенекиджииската работа..

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”