Предрожденни проблеми ;)

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:
Status: Извън линия

Предрожденни проблеми ;)

Мнение от la4o » 19 дек 2008, 16:03

Щях да пиша една тема... те станаха две :) ще ви разкажа, колко много ми върви седмицата преди да остарея :)

В сряда сутрин се успах за работа (случва ми се, не е проблем) Слизам долу и гледам, че колата ми я няма :-D за тези които не знаят, живея в центъра на София, имам платено паркомясто, но понеже от колата ми леко сълзи масло, за да не цапам плочките на паркомястото ми, от няколко дни я паркирах на тротоара отсреща. Та няма я колата... намирам я на наказателния паркинг на Мадрид... мятам се на едно такси и отивам :) плащам си за вдигането на колата, пишат ми акт (не споря, защото съм си виновен) и отивам да си взема колата... отдалече ми прави впечатление, че по колата има някакви странни следи... ВИЖ СНИМКА Приближава, оглеждам я и не намирам проблем от едната страна, поглеждам от другата и "@#$%*( #$)!@#$№&№*№%*$# !!!!" левите ми врати и калник преден ляв - сгънати!!! (СНИМКА) Както повечето от вас знаят, колата ми е боядисана цялостно преди по-малко от 6 месеца!

Отивам при служителите на паркинга, казвам какво са сътворили и искам протокол за нанесените щети... Казват ми да чакам, ще дойде човека който я е вдигал... Идва въпросния и казва, "оооо не, тези линии не са от мене", което предизвиква в мен -> :shock: *072* *00120* След "лек" спор, той се обади на "шефа" и предложи да си взема колата без акт и да забравим за случая :) аз му отказах и пак поисках протокол... "Ок, изчакай тук, ще дойдат да я снимата и да ти дадат протокол"... 10 мин по-късно "Вземи си колата и отиди в централата, там ще я снимат и ще издадат протокол" - Аз отказвам да изкарам колата от паркинга, преди да получа подпис от тях за нанесените щети... "Ок, отиди до централата, напиши жалба и ще дойдете заедно да я снимате" :)

Колега ме кара до централата им, казвам за какво съм, дават ми образец на жалба и аз почвам да пиша... след 10-тина минути идва един и без да се представя ми казва:
Т: "Няма да ходим да я снимаме, подай си жалбата, шефа като я разгледа тогава ще ти отговорим"
АЗ: "Колко време ще отнеме?"
Т: "Никой не знае, ден-два-месец..."
Аз: "Нали разбирате, че аз няма да си извадя колата от паркинга, преди да съм удостоверил, че щетите са нанесени преди да я изкарам"
Т: "Няма проблем, оставете я колкото искате, но ще си плащате на час!"

Следващите ми стъпки бяха да подам жалба, да викна мобилна група на ЛевИнс и свидетели от моя страна, които да удостоверят, че е било така и да си взема колата... През това врема звъннах и на КАТ които отказаха да съставят протокол, тъй като няма ПТП.

Вероятно ще ги съдя за нанесените материални и нематериални щети...

това стана в сряда...

Днес тръгвам към офиса, колата си върви перфектно... стигам на кръговото на паметника Левски (300м от нас) и си вися в задръстването... по едно време колата леко се "задави", учудих се, ама се оправи и нищо... минута по-късно пак се задави... в следващия момент трябваше да тръгна и тя угасна и край... върти, но не пали... това става в средата на кръговото!!! Опитах да я бутам, но както знаете съм 50 кила и нищо не се получи... помолих този зад мен, той каза: "Бързам батенце" и остана да виси зад мен защото не можеше да мине :-D В този момент до колата идва полицай и вместо да ми се дуе, за което и очаквах, че идва, се хвана и ми помогна да я избутаме извън кръстовището!!! За това и тези снимки дето сте ги сложили във FUN на бутащи полицаи, може би не са за там...

Обадих се на Любо (gate), и въпреки, че имаше работа веднага тръгна към мен... в този момент започнаха да идват трактори :) минаха стотици :) задръсти се зверски... Любо уби повече от един час от вероятно много натоварения си ден и дойде... не можахме да констатираме какво и е... помогна ми да я забутаме на синя зона и сега си цъкам смс-и през час... довечера ще ходя да я задърпам ня по-евтино място и после ще търсим причината... достигнахме до извода, че най-вероятно е бензиновата помпа :)

А в допълнение на паяк историята, докато се занимавах с колата на кръговото, ми се обадиха от "Паргинги и гаражи" ЕАД за да ми кажат, че протокола ми е готов и когато искам да отида да си го взема! Ще ги видим какво са написали :)

Относно цялата дълга история или по-точно две, искам да БЛАГОДАРЯ МНОГО на:
vlad, който се занимаваше с мен по повод жалби и съвети какво да направя по въпроса с паяка
Любо (gate), който отдели от времето си за да ми помогне
Полицая от ОДП, който въпреки молбата ми, отказа да си каже името, а аз исках да напиша едно писмо до шефа му, за да му обясня, че когато всичките му подчинени са като този ще се радвам да живея в България.

и на тези, които имаха нервите да прочетат всичко това :)

Поздрави,
la4o

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Re: Предрожденни проблеми ;)

Мнение от S_C » 19 дек 2008, 16:36

Мммда...на другата среща трябва да се сетя да си оставя номера.Цял ден кочината стоя паркирана на Сан Стефано,а аз бях в района на СУ някъде до 7 вечерта.
За "ПиГ" е общо взето загубена кауза.Единственият известен ми случай,в който човек е взел пари от тях,е на един колега,който като реши да ги съди,поиска обезпечение за бъдещ иск.По някаква случайност съдът го допусна и им затвориха сметките.Въпросът беше уреден още преди да е свършил работният ден...Така,че когато са до стената,са изключително бързи.
Преди имах съсед,дето работеше при тях.Изкарваше...няма да ти казвам какви пари...много са...Приказката приключи,когато ги снимали как за да вдигнат някакъв раздут Мерцедес,му прибират калниците с шутове.Било обичайна практика.Само дето тоя с мерцедеса след това видял записа и ги издирил.Първо ги бяха попиляли от бой някакви мутри.Направо ги бяха разсипали.След което за ушенце,со кротце,со благо и со още кютек-подписали по една запис на заповед за кротка 4-цифрена сума.Нататък не знам какво е ставало,но нямам съмнения,че са платили всичко до стотинка.Служителите в тая фирма са недосегаеми общо взето,както и самата фирма.Държава в държавата е,за това и въпросите около щетите по колите много често се оправят с не чак толкова законни средства.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
vaskoneti
потребител
потребител
Регистриран: 09 ное 2006, 22:18
Модел на автомобила: форд ескорт 1.6i 16v zetek Ghia Combi'96 max speed 210 km/h 089/663-52-52
VW GOLF 1.9 TDI 110 ps 1999г.

Мнение от vaskoneti » 19 дек 2008, 16:38

Мога да те посъветвам СЪД СЪД и само СЪД ! За тези господа, дето не могат една кола да вдигнат като хората, от сто километра си личи от какво са следите. Гледах по тв един репортаж скоро където от паркинги и гаражи бяха закопчали на данъчните колата, докато те бяха на проверка на един пазар в София, че като се върнаха ти казвам ( данъчните ) дай касов апарат, дай паспорта на апарата, дай отчет досега прибраните суми, развинтиха ги, ония си взеха скобата и бегом със акта в ръка, ще се правят на велики а !!!
With knowledge, comes great power.
With power, comes great responsibility.
With responsibility, comes great wisdom.

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител
Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0

Мнение от venom4o » 20 дек 2008, 08:22

ти провери ли да не са ти източили бензина случайно? Другия вариант е ако мондеото има Шок реле и да ти спира тока към помпата..може да се е активирало когато са пускали колата от паяка и докаго си карал да е щпакнало..ИНаче определено не ти е на късмет...

Потребителски аватар
The seven
потребител
потребител
Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
Контакти:

Мнение от The seven » 20 дек 2008, 08:33

Знаеш какво ще ти кажа, съд до дупка. Нещастниците друго не заслужават. А за паленето дано се оправят лесно и бързо нещата, че без кола ...
Поздрави
Изображение

Потребителски аватар
Bijutera
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2007, 14:51
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.6 16V

Мнение от Bijutera » 20 дек 2008, 09:24

и аз съм имал проблеми с тези хора от наказателните паркинги и мога също да заявя,че са безпардонно нагли и безотговорни!
Но не ги съдихме,защото нямаше смисъл,каквато ни е системата има две години да ни мотат.Но твоите щети,лъчо са сериозни и на такава страхотна кола,каквато е твоята трябва да ги гониш до дупка :evil: :evil: Знаеш ли защо така са ти направили колата ? Защото нямаш мутренски номер,защото не са затъмнени предните и задните странични стъкла,защото отпред на радиаторната решетка няма четири кръга или звезда,защото си обикновен гражданин....ако бяха вдигнали Ауди за 100 000 щяха като бебе да го носят,защото знаят,че собственика на това Ауди не е някои строител и ще ги вдигне във въздуха ако го прецакат...но такъв е живота в Булгаристан,аборигенска работа.Успех с колата и в съда !

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от la4o » 20 дек 2008, 11:30

@Бижутера :) това, че нямам изброените неща не означава, че ще преглътна ;)

Оказа се, че е бензиновата помпа... като я треснеш тръгва... пали и работи 15тина секунди... вчера проведохме спасителна операция и я закарх пред блока ми... сега ще видя от де мога да си набавя бензинова помпа и ако намеря, утре ще предприемем операция по сменянето и :)

За кола на 300К мисля че е нормално ;)

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 20 дек 2008, 11:34

la4o написа:..............За кола на 300К мисля че е нормално ;)
Ае, моеше да изкара поне до пролетта, да я еВа..... :(
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

petkoff_pl
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021

Мнение от petkoff_pl » 20 дек 2008, 11:47

la4o написа:............ утре ще предприемем операция по сменянето и :) ...........
Абе ти утре няма ли да си махмурлия :D

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от la4o » 20 дек 2008, 12:18

не пия алкохол бе хора :) година и кусур не съм близвал, а още ми подаряват Tullamore :-D кво толкова съм говорил преди... незнам :)

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 20 дек 2008, 13:16

la4o написа:не пия алкохол бе хора :) година и кусур не съм близвал, а още ми подаряват Tullamore :-D кво толкова съм говорил преди... незнам :)
Виж сега, ако туламурито те тормози и вече няма къде да го денеш- сall me!
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Потребителски аватар
licho
потребител
потребител
Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати

Мнение от licho » 20 дек 2008, 13:44

а ако ти вдигат колата как мога да разбера къде е, че не ми е много ясно.
номера на la4o е с повтарящи цифри не е случаен ;-)
освен и ние да закараме фордовете пред парламента :)
:) Човек това звучи гордо, но всичко може да се очаква от него!

Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a

Мнение от peterdi_bg » 20 дек 2008, 14:37

На всяка синя зона има телефони на които да се обадиш като ти закопчаят или вдигнат колата, ако не ги завариш там.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

petkoff_pl
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021

Мнение от petkoff_pl » 20 дек 2008, 14:40

la4o написа:не пия алкохол бе хора :) година и кусур не съм близвал, ..........
Изображение

:D А това от къде е или от кога е ? :shock:

Копирано от: http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... &start=840" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; автор madboy

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от la4o » 21 дек 2008, 16:54

инсинуация, провокация и клевета в ЕДНО!

Потребителски аватар
Bijutera
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2007, 14:51
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.6 16V

Мнение от Bijutera » 21 дек 2008, 17:37

la4o написа:инсинуация, провокация и клевета в ЕДНО!

аз бих го характеризирал като затапване :mrgreen: Как изкара РД-то Лъчо ? Нещо подаръци,това-онова?

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”