Дали някой може да ми помогне ???
- cossy
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
- Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V
- Status: Извън линия
Re: Дали някой може да ми помогне ???
Mного неприятно и ти съчувствам, обаче... всеки твой пост който е толкова зле и неграмотно написан аз лично ще трия без да ми мигне окото! 

- izrotbg
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2008, 14:23
- Модел на автомобила: Focus 1.8i 16V Ztec '99 <= мойта шейна
Абсолютно съм сагласен с тебе, както вече бях дискутирал този проблем с доста голеги в доста теми, аз няма да почна да пиша правилно, защото нямам и желание освен това и време а като добавиш и това че работя в Английска фирма и с изключение на тоя форум и това че пиша името си на Български(на някви документи) друго не ми се налага да пиша на Български по често от веднъж на 2-3 месеца няма и да го направя ... пък за триенето ... щом имаш желание давай смело .... нали за това си тука да колиш и бесиш и може да си спокоен няма да го приема лично

-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
За поред път се убеждавам ... в некадърността на БГ автомонтьори, когато се касае за ел. проблем.
Както разбирам - компа не е бил изгорял ... а май си е в ред.
Както и на други места съм писал - основните ел. проблеми по автомобилите са от калпави кабели и/или окислени куплунзи и връзки.
Комп-а се захранва от две линии - едната е нонстоп от акумулатора и друга след подаване на контакт, ако някоя от тях ти прави проблем - компа ще се шашка. Може да е от кабел, или куплунг или "китайски" бушон (който да речем не контактува много добре щото е с по-тънки крачета) .
Друг вариант е да имаш овлажняване и/или окисляване на куплунга на ECU-то - и тогава също може да ти играе номерата които описваш.
Всички тези причини няма да ти излязат и 10 комп. диагностики да направиш - ще ти излизат различни проблеми, които в общият случай нямаш.
Трябва ти читав ел.майстор по автомобили, който може и да мисли.
Както разбирам - компа не е бил изгорял ... а май си е в ред.
Както и на други места съм писал - основните ел. проблеми по автомобилите са от калпави кабели и/или окислени куплунзи и връзки.
Комп-а се захранва от две линии - едната е нонстоп от акумулатора и друга след подаване на контакт, ако някоя от тях ти прави проблем - компа ще се шашка. Може да е от кабел, или куплунг или "китайски" бушон (който да речем не контактува много добре щото е с по-тънки крачета) .
Друг вариант е да имаш овлажняване и/или окисляване на куплунга на ECU-то - и тогава също може да ти играе номерата които описваш.
Всички тези причини няма да ти излязат и 10 комп. диагностики да направиш - ще ти излизат различни проблеми, които в общият случай нямаш.
Трябва ти читав ел.майстор по автомобили, който може и да мисли.
- izrotbg
- потребител
АЛЕЛУЯ БРАТЯ И СЕСТРИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Току що си взех колата от сервиза. След като сички ми казаха че ми тряя компютър (това се потварди и от последният сервиз) та намерих си аз компютър взех го занесох им го смениха го и кво .... ПАК НЕ ПАЛИ!!!!!!!... оказа се че (може би още от самото начало) проблема е бил в бубината. Смениха ми бубината кабелите и свещите и колата запали и варви кат нова.... е кажете ми как да не псувам сички маистори (освен тия дет ми оправиха колата де) кви ли не идиотщини ми измисляха и накрая в някаж обит сервиз я оправиха и не ми взеха кои знае колко пари смяната на компютъра + смяна на четеца на ключа +смяна на чипа на ключа + бубина + кабели + свещи = 360 лв ... демек ми зеха само 100 лв. за работа!
Бахти и пичовете супер бързо работят сутринта им занехос компа клуча и четеца те си напазаружаха другите неща и т.н. и 3 ми беше готова колата! Отивам да пусна тема за тия пичове <:-P: <:-P: <:-P: <:-P: <:-P:

Бахти и пичовете супер бързо работят сутринта им занехос компа клуча и четеца те си напазаружаха другите неща и т.н. и 3 ми беше готова колата! Отивам да пусна тема за тия пичове <:-P: <:-P: <:-P: <:-P: <:-P:

- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
Честито, и да ти имам и майсторите, щом не пали се гледа тока...

- ivailo rachev
- потребител
- Регистриран: 04 авг 2008, 22:37
- Модел на автомобила: ford scorpio 2,0 89' OHC 77kw/105hp-бивша,fiat bravo 97' 1,6 103++hp
така е то разбирачи много ама майстори малко.дано да не се налага на никой да се занимава с такива 

- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Много ми е интересно как са ти замерили CPS датчика (който подава инфо в какво положение е коляновият вал). Доколкото разбрах от личен опит се мери с осцилоскоп и се следи за инертност.
Проблем в компа е най-малко вероятната причина, с изключение - ако метанджиите не са направили някоя беля при монтажа...но и тогава при отстраняване на проблема компа ще си е ОК (защото е дуракоустойчив)
Проблема не е във Форда, а в калпавите "майстори"!
Проблем в компа е най-малко вероятната причина, с изключение - ако метанджиите не са направили някоя беля при монтажа...но и тогава при отстраняване на проблема компа ще си е ОК (защото е дуракоустойчив)
Проблема не е във Форда, а в калпавите "майстори"!
- maistorabg
- потребител
- Регистриран: 28 ное 2008, 03:19
- Модел на автомобила: G6A
maistorabg написа:Пробваха ли с друга бобина
Първият пост е от 07.12.2008г.izrotbg написа:АЛЕЛУЯ БРАТЯ И СЕСТРИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Току що си взех колата от сервиза. След като сички ми казаха че ми тряя компютър (това се потварди и от последният сервиз) та намерих си аз компютър взех го занесох им го смениха го и кво .... ПАК НЕ ПАЛИ!!!!!!!... оказа се че (може би още от самото начало) проблема е бил в бубината. Смениха ми бубината кабелите и свещите и колата запали и варви кат нова.... е кажете ми как да не псувам сички маистори (освен тия дет ми оправиха колата де) кви ли не идиотщини ми измисляха и накрая в някаж обит сервиз я оправиха и не ми взеха кои знае колко пари смяната на компютъра + смяна на четеца на ключа +смяна на чипа на ключа + бубина + кабели + свещи = 360 лв ... демек ми зеха само 100 лв. за работа!
Бахти и пичовете супер бързо работят сутринта им занехос компа клуча и четеца те си напазаружаха другите неща и т.н. и 3 ми беше готова колата! Отивам да пусна тема за тия пичове <:-P: <:-P: <:-P: <:-P: <:-P:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

- izrotbg
- потребител
а количката ми умря на 03.12.2008.....maistorabg написа:maistorabg написа:Пробваха ли с друга бобинаПървият пост е от 07.12.2008г.izrotbg написа:АЛЕЛУЯ БРАТЯ И СЕСТРИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Току що си взех колата от сервиза. След като сички ми казаха че ми тряя компютър (това се потварди и от последният сервиз) та намерих си аз компютър взех го занесох им го смениха го и кво .... ПАК НЕ ПАЛИ!!!!!!!... оказа се че (може би още от самото начало) проблема е бил в бубината. Смениха ми бубината кабелите и свещите и колата запали и варви кат нова.... е кажете ми как да не псувам сички маистори (освен тия дет ми оправиха колата де) кви ли не идиотщини ми измисляха и накрая в някаж обит сервиз я оправиха и не ми взеха кои знае колко пари смяната на компютъра + смяна на четеца на ключа +смяна на чипа на ключа + бубина + кабели + свещи = 360 лв ... демек ми зеха само 100 лв. за работа!
Бахти и пичовете супер бързо работят сутринта им занехос компа клуча и четеца те си напазаружаха другите неща и т.н. и 3 ми беше готова колата! Отивам да пусна тема за тия пичове <:-P: <:-P: <:-P: <:-P: <:-P:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()