Защо трябва да отида в голям град София, Пловдив и т.н.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Защо трябва да отида в голям град София, Пловдив и т.н.
За нищо на света не бих сменил родният си град София с друго място, в гората, в провинцията е хубаво, за да МОГА да отида в хубавото. Но когато са подгонени от безработицата хората, критерийте се сменяват-въпрос на оцеляване, образованието на нашите деца в голямите градове е по добро. 60 % от колегите ми са провинциалисти и не от прищявка а заради поминък, и хич не им е лесно да плащат наеми, разходи други, да няма кой да те изпере, сготви манджа, изглади, дори стопли през нощта. Няма лесно.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Николов ти си късметлия да имаш работа в град с 60 % безработица и вероятно това е свързано с професията ти, но имах колега бивш тракторист от Монтана, съпругата му авио инженер-безработна от ремонтният завод там, та той се гордееше - аз съм шофьор в градския у София, а инженерката безработна ха ха ха. Всеки ден му беше инфарктен, но изкласи до пенсия.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Тук е мястото на държавата!
Да даде данъчни преференции за работодатели изнесли производството си в малки населени места и така да се подпомогне и региона и населението.
Вече познавам много хора, които пишат програми за външни фирми от селската си къща. Един от тях дори си прекара сам път до къщата. В някой фирми, които произвеждат хардуер, дори няма производствени халета, а всичко - от печатната платка, насищането с елементите до готовото изделие се прави някъде другаве. В София има само търговки отдел и сервиз, а програмистите и проектантите с CADCAM работят някъде в домовете си. С развитието на комуникациите и инфраструктурата все повече фирми ще минат на този принцип. Това е пътя за намаляване на разходите и увеличаването на заплатите.
Извинявай, но какво прави в България Авиоинженер, след като у нас няма самолетостроене?
Имам съученичка с подобна специалност, но от 16 години тества спътници на НАСА, естествено в САЩ.
Да даде данъчни преференции за работодатели изнесли производството си в малки населени места и така да се подпомогне и региона и населението.
Вече познавам много хора, които пишат програми за външни фирми от селската си къща. Един от тях дори си прекара сам път до къщата. В някой фирми, които произвеждат хардуер, дори няма производствени халета, а всичко - от печатната платка, насищането с елементите до готовото изделие се прави някъде другаве. В София има само търговки отдел и сервиз, а програмистите и проектантите с CADCAM работят някъде в домовете си. С развитието на комуникациите и инфраструктурата все повече фирми ще минат на този принцип. Това е пътя за намаляване на разходите и увеличаването на заплатите.
Извинявай, но какво прави в България Авиоинженер, след като у нас няма самолетостроене?
Имам съученичка с подобна специалност, но от 16 години тества спътници на НАСА, естествено в САЩ.
- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
Франция е номер едно страна за живеене в Света последните години, точно заради хората не концентриращи се в големите градове. Там не е централизирано всичко на едно. Класацията е по редица неща, не само по заплата и чист въздух.nikky написа:Селото се оказа - точно у града.
Всеки сам си знае и решава какво е най-добро за него, но аз най-мразя провинциалистите, които плюят по София.
Хубаво - там (някъде из България) няма препитание за теб, тук условията са по-добри, но трябва ли постоянно да храниш колко е зле града, колко е мръсен и понеже не го обичаш грам - да продължаваш да го мърсиш.
А някой градове и села са нарисувани да "умрат", защото са изкуствено създадени или не се вписват в съвременната концепция. Гърция също е два-три града, Турция също има огромни обезлюдени територии и гъсто населени градове. Да се оправя всеки кой как намери за добре, не е въпрос само на политика.
Цял Лондон е натъпкан с чужденци и хора от тяхната провинция, цял! Ню Йорк и други са същите. Или очите ни стигат до носа. В цял Свят има такива проблеми. Софията има плюсове и минуси, и аз ако бях роден в нея щях повечко да й се кланям, но човек дошъл от другаде, останал повече, преценява нещата, лично според мен. Трудно ще съм за литекс и всеки ден ще говоря за негативите им.
- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Авиоинженерката работеше в ремонтен завод за селскостопански самолети. Моя втора братовчедка е авиоинженер-двигатели в Атина с 10 000 евро заплата, мотокарист в Солун с 1 500 евро заплата, пенсия в Гърция 800 евро . Егати кризата е там а, данните са от средата на май месец. Ако нашата криза се пренесе там ще стане гражданска война.nikolovvd написа:Тук е мястото на държавата!
- PcMan
- потребител
- Контакти:
Естествено, че ще стане.. Тук като излезем 1000 човека за горивата ни чака 500 жандармеристи и такива с камери.. И час преди началото на обявения протест общината сменя издаденото разрешение с час по-рано, за да осуети събирането. Егати демокрацията и право на протест.. Но това е друга тема да не се отделяме
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Да оставим гърците, защото като разделим 150 милиарда на населението може да се окаже, че в близките 10 години дори и пеленачетата ще плащат по 1327 Евро. Ако тези пари ги извадиш от заплатите им ще видиш какво ги чака.
Практически всеки работещ ще връща не по-малко от 2500 Евро годишно в продължение на 10 години.
Практически всеки работещ ще връща не по-малко от 2500 Евро годишно в продължение на 10 години.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
нищо няма да връща .. щото ако се опитат да вдигнат данъците ще има пак бунт те не са овце като нас .. наистина там уж голяма криза а заплатите са х3 на нашите .. искам и аз тука да е криза като гръцката ...
- nikky
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
- Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
- Контакти:
Точно защото гърците имат изкуствено завишен стандарт, сега са пред фалит. Те просто си надуват изкуствено доходите, без да имат дим в гъзЪ. Друг въпрос е дали ЕС ще ги измъкне.
Най-обичам като някой привързан здраво със земята почне да ми плюе София - като не му харесва, има избор.
Най-обичам като някой привързан здраво със земята почне да ми плюе София - като не му харесва, има избор.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
човек вярвай ми София най ме кефи като излизам вече от нея .. за съжаление много често ходя там по работа .. много спичащ за мене град - народ блъсканица прахоляк и мръсотия ,трафик.. от единия до другия офис стигам за същото време колкото от Варна до Шумен .. нещастни 30 годишни панелки ама отпред наредени Х5 ,лексуси и други скъпи коли - все пак приятелите ти те виждат в колата не у вас а гъзарията топли ...
- nikky
- потребител
- Контакти:
Баровските коли са най-вече по баровските квартали, просто пред панелката се набива повече на очи контраста. Колко е тузарско БМВ последен сезон е друг въпрос.
Аз не казвам, че всички трябва да обичат София и да са влюбени в нея, но не обичам хората, който хем са в нея, хем правят някакви парадоксални сравнения с техните градчета, а и на всичко отгоре я плюят.
Предвижването в България е свободно, всеки може да се засели, където му е най-изгодно. На който не му изнася, да се изнася, както се казва.
Аз не казвам, че всички трябва да обичат София и да са влюбени в нея, но не обичам хората, който хем са в нея, хем правят някакви парадоксални сравнения с техните градчета, а и на всичко отгоре я плюят.
Предвижването в България е свободно, всеки може да се засели, където му е най-изгодно. На който не му изнася, да се изнася, както се казва.
- PcMan
- потребител
- Контакти:
И аз го споделям алекси.
Иначе как аз да съм от отбор Х, а всеки ден да повтарям на всички недостатъците им. Те нещата са си факт, приел/неприел ги човек.
Иначе се повтарям, че най-вече какви са хората ме отблъсква от София, другото някак се преглъща. Не чистите софиянци, а факта, че всеки е в София, от бах мангал до гожо гъзето с е36ката, мутрата гледаща лошо и така нататък. Онзи ден кола засича рязко колата на роднина, той им свирка.. Спират в трафик, скачат 4 маймуни и почват да ритат колата и да се мъчат да отворят вратите. Кажете ми, за каква помия изсипана на едно място си говорим. И да има свестни хора, лошото е по-силно от доброто.
За всеки град може да се удари критика, тук е темата за София, сори че се засягаш, то е нормално това..
Иначе как аз да съм от отбор Х, а всеки ден да повтарям на всички недостатъците им. Те нещата са си факт, приел/неприел ги човек.
Иначе се повтарям, че най-вече какви са хората ме отблъсква от София, другото някак се преглъща. Не чистите софиянци, а факта, че всеки е в София, от бах мангал до гожо гъзето с е36ката, мутрата гледаща лошо и така нататък. Онзи ден кола засича рязко колата на роднина, той им свирка.. Спират в трафик, скачат 4 маймуни и почват да ритат колата и да се мъчат да отворят вратите. Кажете ми, за каква помия изсипана на едно място си говорим. И да има свестни хора, лошото е по-силно от доброто.
За всеки град може да се удари критика, тук е темата за София, сори че се засягаш, то е нормално това..
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Ами за гърците 10млн. население, 300млр. дълг - излиза към 30 000Е на глава , вкл. пеленачетата и то без лихвите.
Все още им дават заеми - защото държавата има активи и има какво да им вземат.
Всъщност гърците сами са си виновни - лъжите за БВП и реален дефицит 15-20% в течение на доста години, финансиран със заеми. Дори за 2010 година имаха 10.5% дефицит - значи около 20млр. евро. Т.е те продължават да харчат по-вече от колкото изкарват и да задлъжняват още, но вече лихвите са други, доста по-големи.
Та те неискат да напуснат еврозоната - само да им дават заеми с ниски лихви като на германците, за да могат гръцките банки да отпускат кредити на българите ( и не само на тях, и не само това) с 5 пъти по-високи лихви.
Ако спрат плащанията - спират и кредитите - и като не им стигат парите за пенсии по 800Е и други държавни разходи (10% дефицит), какво мислите че ще стане ? Идва голямата ножица и рязане ...
Потреблението ще се свие и ще спаднат събраните данъци, и следващата година дефицита ще стане още по-голям - ново рязане на пенсии заплати и т.н. и ново намаление на потреблението и бюджета. Така става като имаш икономика базирана на 70-80% сектор на услугите ( и при нас е същото дърво, добре че нямаме големи кредити и имаме малък дефицит, което ни дава време за преструктуриране на икономиката, иначе ще потънем като тях най-много след 10 години).
Ще се вдигнат на стачка Е И ? ПАРИ НЕМА !Не могат и да си напечат като ФЕД на САЩ.Стачката съвсем ще ги потопи. Защото ще им удари и туризма.
За това ще се съгласят с новите условия - облигации гарантирани със държавни активи ...
и след това като спрат плащанията идва съдия-изпълнител и почва секвестирането.
Предполагам че на гръцките управници изобщо не им дреме за населението и само гледат да издаянят до изборите, а след това който спечели - жална му майка.
Колапса е неизбежен и отлагането му само ще го направи по-голям.
Ако не бяха в еврозоната сигурно щяха да приложат системата ВИДЕНОФФ и да ограбят населнието със хипеинфлация, ама там няма как да стане, защото са във еврозоната и не могат да печатат.
Европейските банки и държави (Германия и Франция), могат да издържат един фалит на Гърция или преструктуриране на дълга, но използват гръцката криза за да натискат еврото надолу спрямо долара и печелят от износа. Ако следите курса Е/$ ще забележите, че аха
курса на Е-то се качи и по медиите се раздухва гръцката/ирландска/испанска криза и той отново слиза надолу.Ако пък слезе много надолу - от към САЩ излизат нови лоши данни за икономиката, я се пускат слухове, че ще има нови програми за подпомагане и т.н.
Изобщо тече едно голямо надлъгване и ще видим кой ще го отнесе накрая.
Дано само последствията за България да не са особено големи.
Все още им дават заеми - защото държавата има активи и има какво да им вземат.
Всъщност гърците сами са си виновни - лъжите за БВП и реален дефицит 15-20% в течение на доста години, финансиран със заеми. Дори за 2010 година имаха 10.5% дефицит - значи около 20млр. евро. Т.е те продължават да харчат по-вече от колкото изкарват и да задлъжняват още, но вече лихвите са други, доста по-големи.
Та те неискат да напуснат еврозоната - само да им дават заеми с ниски лихви като на германците, за да могат гръцките банки да отпускат кредити на българите ( и не само на тях, и не само това) с 5 пъти по-високи лихви.
Ако спрат плащанията - спират и кредитите - и като не им стигат парите за пенсии по 800Е и други държавни разходи (10% дефицит), какво мислите че ще стане ? Идва голямата ножица и рязане ...
Потреблението ще се свие и ще спаднат събраните данъци, и следващата година дефицита ще стане още по-голям - ново рязане на пенсии заплати и т.н. и ново намаление на потреблението и бюджета. Така става като имаш икономика базирана на 70-80% сектор на услугите ( и при нас е същото дърво, добре че нямаме големи кредити и имаме малък дефицит, което ни дава време за преструктуриране на икономиката, иначе ще потънем като тях най-много след 10 години).
Ще се вдигнат на стачка Е И ? ПАРИ НЕМА !Не могат и да си напечат като ФЕД на САЩ.Стачката съвсем ще ги потопи. Защото ще им удари и туризма.
За това ще се съгласят с новите условия - облигации гарантирани със държавни активи ...
и след това като спрат плащанията идва съдия-изпълнител и почва секвестирането.
Предполагам че на гръцките управници изобщо не им дреме за населението и само гледат да издаянят до изборите, а след това който спечели - жална му майка.
Колапса е неизбежен и отлагането му само ще го направи по-голям.
Ако не бяха в еврозоната сигурно щяха да приложат системата ВИДЕНОФФ и да ограбят населнието със хипеинфлация, ама там няма как да стане, защото са във еврозоната и не могат да печатат.
Европейските банки и държави (Германия и Франция), могат да издържат един фалит на Гърция или преструктуриране на дълга, но използват гръцката криза за да натискат еврото надолу спрямо долара и печелят от износа. Ако следите курса Е/$ ще забележите, че аха
курса на Е-то се качи и по медиите се раздухва гръцката/ирландска/испанска криза и той отново слиза надолу.Ако пък слезе много надолу - от към САЩ излизат нови лоши данни за икономиката, я се пускат слухове, че ще има нови програми за подпомагане и т.н.
Изобщо тече едно голямо надлъгване и ще видим кой ще го отнесе накрая.
Дано само последствията за България да не са особено големи.
- Dani_Barabani
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
Те това го има и в Шумен, навсякъде...нещастни 30 годишни панелки ама отпред наредени Х5 ,лексуси и други скъпи коли
Поздкрепям изказването ти, nikkynikky написа:Аз не казвам, че всички трябва да обичат София и да са влюбени в нея, но не обичам хората, който хем са в нея, хем правят някакви парадоксални сравнения с техните градчета, а и на всичко отгоре я плюят.
И темата е "защо трябва да отида в голям град....", PcMan. А всъщност е по-лесно да се каже, защо НЕ трябва да отида, като чета мненията

А да, и за Пловдив пък никой нищо не казва...

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Баси как ме принизи.2м човек съм,а се чувствам като мравка...пловдивска...Dani_Barabani написа:
А да, и за Пловдив пък никой нищо не казва...освен едно пловдивчанче
нали и той участва в заглавието

- nikky
- потребител
- Контакти:
С кой го делиш тоз АлексPcMan написа:И аз го споделям алекси...Иначе се повтарям, че най-вече какви са хората ме отблъсква от София, другото някак се преглъща...

Защо си мислиш, че подобно нещо като това с колата, не може да ти се случи в Самоков, Дупница или други такива китни български градчета, където има всички предпоставки хората да са спокойни и да подхождат към нещата с разбиране...
Селянията е състояние на духа, но много хора я демонстрират ударно в София...
- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
,,
Селянията е състояние на духа, но много хора я демонстрират ударно в София.......
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
>:D<:
С които в София е ПЪЪЪЛНО, и стъпили малко на краката си са хванали господ за шлифера..........
Селянията е състояние на духа, но много хора я демонстрират ударно в София.......
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
С които в София е ПЪЪЪЛНО, и стъпили малко на краката си са хванали господ за шлифера..........
- ffmk1l
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2008, 14:16
- Модел на автомобила: Focus MK1 2.0 Zetec
Никога не бих отишъл да живея в София. Прах, блъскотия, огромни разстояния, стара инфраструктура. За средноголям град Стара Загора си е добре, не ми се налага да пътувам по 2 часа, за да отида до работа и още толкова като се връщам.
-
- потребител
- Регистриран: 05 ное 2008, 21:39
- Модел на автомобила: бивш FORD Orion 1.6 CVH-EFI, NISSAN Almera 2.2DI N16

Еее, колеги, ще се хванете за гушите още малко. Стига критики. Говорим си за оченабивни неща. Като човек , допреди година и малко живял и работил в София имам доста стройни наблюдения-голям град- малък град. та ето какво:
За да живеем всички по-добре, по-чисто и по-спокойно трябва работните места, тоест икономиката да е равномерно разпределена.
Трябва да има държавна политика за това. Аз, ако имам финасови възможности бих открил някакво високотехнологично и чисто производство в малък град. Плюсовете са много.(има и минуси естествено)
Местната власт трябва да прави максимални усилия да се привличат инвеститори, които създават работни места. Не предизборни простотии от типа кърпене на дупки и боядисване на пейки. ...
Малък пример. Кой беше чувал за Спартънбърг, преди Мерцедес да открие първия си завод в САЩ именно там?!
- Dani_Barabani
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни
E неее, това беше мило казаноmrdds написа:Баси как ме принизи.2м човек съм,а се чувствам като мравка...пловдивска...Dani_Barabani написа:
А да, и за Пловдив пък никой нищо не казва...освен едно пловдивчанче
нали и той участва в заглавието