ПРОТЕСТ - 14.01.2009г
- maxpoint
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
- Status: Извън линия
Re: ПРОТЕСТ - 14.01.2009г
Аз съм всичко друго но не и привърженик на БСП или там каквато и да е червена или лява организация или партия...още по малко съм привърженик на корумпирани политически сили...таPolly написа:Ако е възможно посочи поне 5 десни стъпки на лявото ни правителство...интересно ще ми е, може и аз да съм ги пропуснала...la4o написа: И да харесва ми това че въпреки че партията е лява, предприема дясна стъпка... А ако се замислите, не е само тази...
Плоския данък е в цяла Европа, дори и в социалистическа Испания / 10 години управляват социалисти/ и от 10 г. имат плосък данък...това е икономическа стъпка.
Ще изброя няколко факта, пък вие преценете дали са отрицателни или аз съм черногледа.la4o написа: Ако не може да изброите поне няколко положителни неща от управлението, значи сте предубедени... а ако във всяко нещо, което е направено намирате нещо лошо, значи сте черногледи
1. Спряха ни парите по Еврофондовете, защото се установи, че има големи злоупотреби с тях. В коя друга бивша социалистическа страна се случи подобно нещо и в коя друга страна спряха повече пари, отколкото спряха за България?
2. Скандалите и разкритията за корупция са все по-големи, но дали има някой наказан? Когато дадено лице твърди, че е по-добро от друго би следвало да извършва действия, с които да го доказва...
3. В коя страна промените за по-бърза и с по-добро ниво на обслужване администрация винаги се оказват неуспешни и нещо куца и се налагат промени, които уж улесняват нещата, а всъщност ги правят по-формализирани, бюрократични и времеотнемащи. Посочете 5 държавни/ обшински институции, в които могат да те обслужат на 1 гише и в рамките на 15 мин, както каза министъра...
4. Виетнам / не трябва да се забравя, че е социалистическа страна/ въвежда като софтуер за обслужване на държ. администрация -Линукс- безплатен софтуер, в България правителството дава 600 милиона лева, не за да купува, а за да наема платен софтуер...
5. В България в момента се строи 20км автомагистрала / Люлин/ и то не от българска фирма. Изцяло построена магистрала 0. В Румъния в момента се строят 3 магистрали с краен срок 2010 и ще ги завършат...
6. В градовете в България живее 90% от населението от страната - най-висок процент на урбанизация. Посочете поне 3 мерки, които правителството предприе за да върне хората по родните им места и да подпомогне тези, които са там и искат да направят нещо...
7. Увилечен е размера на здравната осигуровка, колко от вас биха отишли спокойно да се лекуват в държавна болница?
8. В България няма нито един изграден завод за преработка на отпадъци, това е положението от както се помним, знаете какво става със завода в Шишманци...
9. Имаме ли приет закон за бългорското черноморие и природните богатства, да не би случайно Рила, Пирин и Родопа да не застрояват, а нима нашият президент не застреля защитен в червената книга защитен животински вид? Нима не продължават да се горят гори и да се продава дървения материал от тях? Посочете ми голяма река незамърсявана през последните 6 месеца, не говоря въобще за последните 4 години...
10. На първо място сме по смъртност на пътищата и детска смъртност. Всички знаете колко лесно се купува шофьорска книжка, не вярвам управляващите да не знаят, а какво се направи...увеличиха се глобите, които доведоха до по-голяма корупция в КАТ, не че няма свестни хора в КАТ, просто всяко стадо си има мърша, а когато не ограничиш гангрената това довежда до смърт. А какво се прави по въпроса да се намали детската смъртност, детската наркомания или престъпленията извършвани от деца...
Спирам дотук, за да не изглеждам черногледа...
ПС В Целия свят лихвите по кредитите се увеличават и се предприемат мерки за ограничаване на кредитите, а в България за 1 час телевизионно време виждате поне 5 реклами на кредити- / дясна стъпка/.
нашите " злоупотреби" по еврофондове бледнеят в сравнение с голямите и неразкрити присвоявания в Евросъюза отново за сметка на дребните рибки като нас
Скандалите са все по явни и доста корумпирани държавни служители вече търкат пейките в следствието..посочи някой от правителството на Костов"например" които е подведен под отговорност дори

по т.3 не разбрах въпроса
Да Линукс е безплатен но с какво е съвместим и такова нещо за безплатен обяд сигурно важи и тук
Ами проектите за магистралите са готови от 1989 година от тогава се смениха майната им колко правителства и кой построи нещо...изключваме отсечката Чирпан-Ст.Загора и 50 км до Бургас
Положението с урбанизацията е започнало точно със старта на това правителство
Увеличен е размера на здравната осигуровка с 2% от януари т.г. но с толкоз е намален размера за фонд пенсии...не дай си боже си счупиш нещо в поледицата в частна клиника ли отиваш или ..."Пирогов" та каквито и да ги наричат...а какво остава за по-сериозна операция която в частна клиника ще струва маса пари които един средно статистически българин"може"да си позволи?
...тези въпроси със същият успех можеш да ги зададеш на всяко едно правителство управлавало България и въпреки това независимо от всички некомпетентни управляващи България се РАЗВИВА и то в положителен аспект.Ако и това не виждаш значи наистина си...Черногледа >:D<:
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Ае, като праскаш цитати, не е нужно да са пълни бре.maxpoint написа:..................:

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- designer
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2008, 19:12
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V / Citroen Xantia 1.8 8V
По принцип не заставам зад никой, но вчерашните кадри ме потресоха и тотално изгубих доверие в българската полиция. Може ли въоръжени с палки, пистолети и щитове да налагат беззащитни деца и старци?! Що за варварство беше вчера?! Храни куче да те лае е казал народът за тях - не стига че им плащаме заплатите, ами те прекаляват и злоупотребяват с положението си! Български граждани бият жени, деца и старци! Интересно обаче как над 30 човека са осъдени по бързата процедура, а хора като Максим Ставийски, Маргините, и т.н. как тях не ги съдят никога по бързата процедура?! И твърдо съм против увеличението на заплатите на полицаите, според мен дори и без заплати да ги оставиш, те пак ще искат да си работят тази работа, дали заради подкупите, дали заради боя върху деца и жени... Повече няма да коментриам! Пак казвам, не съм фен на нито една политическа партия или някаква групировка, просто останах втрещен от поведението на полицията (по-точно на милицията, а най-точно хунвейбините)!