Смених съединител

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
Kocko
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J
Status: Извън линия

Смених съединител

Мнение от Kocko » 01 сеп 2007, 20:45

Днес изсипах 370лв. Странно но не ми се къса сърцето. Махнах стария гаден събери-чарк съединител, притискател и аксиален и си ги замених с много красивичък (и доста хубав за каране Sachs). До днес колата ми не можеше да тръгва на първа, виеше ужасно, свиреше, тресеше се в завоите и да си кажа честно беше ужасна кола за каране.

Какво ми струва това:
Съединител+Притискателен диск+лагер ≈ 250лв.
Семеринг на колянов вал (от страната на съединителя) ≈ 20лв.
100лв. труд (вкл. смяна на задните пружинки, които купих от BaiHui).

Наместихме скоростния лост. Вече е в средата на центрлната ми конзола от последните Ескорти, с която си оборудвах кошничката преди доста време.

Сега вози страхотно с твърди задни пружини и stock предни. Нито много твърдо, нито много меко, но невероятно стабилно. Жалко че предните 2 пружини не могат да се сложат на моите амортисьори. Височината е същата, но диаметъра е по-голям и не влиза. Така че имам 2 Weitec зелени предни пружини за продан. :) На ЛС ако е удобно.

Мислих да си купя Luk, но 30лв. разлика в цената само и и качеството на изпълнението на Sachs ме накараха да размисля.

Междувременно си покарах една C-classe през деня, оправях пералня, покарах мотокар Toyota, ядох кебапи с картофки и биричка, мъкнах цимент наляво надясно... Забавен ден на фона на вчерашното пиене от 7 до 3 сутринта. :oops:
Прикачени файлове
01092007(005)_e.jpg
Weitec отзад
01092007_e.jpg
Новия Sachs
01092007(012)_e.jpg
Така сме вече нисички и твърди откъм дупарата. :) 3ма души седнахме на багажника и не мръдна много надолу! :) Друго са си спортните пружини!
Изображение Изображение

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”