Малко информация за Форд Мондео
- Idalgo
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2008, 23:37
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 16V 136p.s
- Status: Извън линия
Малко информация за Форд Мондео
Така Здравейте първо на всички. От днес съм горд собственик на Форд Мондео 2.0 16В 97-год. (първа кола ми е). Та всичко добре, много и се радвам, но има малък проблем.. като натисна педала на газта и около 1300-1500 оборота има едно "заглъхване" давам педала до долу и няколко секунди нищо и от един път и идва ряза... От какво може да е това ? Колата не е карана 4 месеца! Кабели,свещи ? филтри?
Също така оригиналното касетофонче е заключено... как да го отключа ? И какъв разход да очаквам от този мотор ? Абе всякаква информация относно колата ще ми е от полза
Също така оригиналното касетофонче е заключено... как да го отключа ? И какъв разход да очаквам от този мотор ? Абе всякаква информация относно колата ще ми е от полза

- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Re: Малко информация за Форд Мондео
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=40&t=1149Idalgo написа:Също така оригиналното касетофонче е заключено... как да го отключа ?
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=8039Idalgo написа:...като натисна педала на газта и около 1300-1500 оборота има едно "заглъхване" давам педала до долу и няколко секунди нищо и от един път и идва ряза...
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=20&t=1118Idalgo написа:И какъв разход да очаквам от този мотор ?

- Idalgo
- потребител
Колега много мерси за отговорите. Само не мога да се съглася за "заглъхването" може и да има такова нещо но при мен съм сигурен че не е от това. Колата като и подам газ изобщо не се форсира... и изведнаж "отпушва" не винаги го прави. и това нещо става само в ниските обороти 1300-1500, нагоре си работи нормално мотора
Притеснявам се да не е дебитомер, или нещо по компа ли.. де да знам

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
започни с почистване на дебитомера.И аз като я взех моята правеше така.След масивно почистване се пооправиха нещата,в голяма степен.
Хубаво е да си смениш свещи-платинени на моторкрафт,както и възд.филтър.
Направи това и после пиши резултатите.
Хубаво е да си смениш свещи-платинени на моторкрафт,както и възд.филтър.
Направи това и после пиши резултатите.
- Cougar
- потребител
- Регистриран: 14 яну 2008, 09:34
- Модел на автомобила: Ford Probe GT '93 2.5 V6 EB9003AH, Ford Cougar '00 2.0 16V EB9950AH
колега идалго, аз съм със същия като твоя двигател (ако ти е черен капака на главата) и ми ги правеше тези номера, та смених свещи и въздушен филтър и се оправи
и МАФ-а си почистих но там не забелязах промяна 

Продавам си колата !
- Bijutera
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2007, 14:51
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.6 16V
За разхода Мондеото е много относително.
При културно и спокойно каране може би 7-8 литра,но ако изгаряш от страст да надбягваш голфовете от светофарите,ще трябва по-често да посещаваш OMV
При културно и спокойно каране може би 7-8 литра,но ако изгаряш от страст да надбягваш голфовете от светофарите,ще трябва по-често да посещаваш OMV

- Idalgo
- потребител
А искам да попитам какви са тези свещи, щото днес като попитах в един магазин за авточасти и ми казаха цена от 14лв на бройка, и бяха много учудени защото били мн скъпи.. а не сам ги развивал все още да видя кви са. Кабелите са 49лв. Въздушния филтър изглежда почти нов, но и той ще бъде сменен. Маслото е сменявано преди 3000... така че засега няма да го сменям.
П.п Кутията на главата не е черна.
Казаха ми че на Зетека имало някав ЕРГЕ клапан, който се запушвал и можело и това да е причината. Вие какво мислите ? Че на диагностика ще я карам чак в петък... няма време сега
П.п Кутията на главата не е черна.
Казаха ми че на Зетека имало някав ЕРГЕ клапан, който се запушвал и можело и това да е причината. Вие какво мислите ? Че на диагностика ще я карам чак в петък... няма време сега

- energy76us
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:45
- Модел на автомобила: FORD Mondeo MK I- 1.8 16v Zetec
, FORD Fiesta 1.4 16v zetec s Ford Focus MK I 1.6 benzin - Местоположение: Sofia
- Контакти:
Колега,тук у форума ще намериш много инфо,по тези теми е писано мноГо.Има хора които са по добре запознати,отколкото у Мото Ф.
Аз имах подобен проблем,на малко по високите убороти,и причината беше у МАФ а.ам при теб що се прояавава на толкова ниски
Сложи му една добавка в бензина,да поизисти системата,мойеи няакои бензинов ийектор да е запецнал
А за свещите ко да ти кажа,аз съм с платинени на Моторкрафт,така ме посаветваха тук у Форума,и не згреших 

- Idalgo
- потребител
Каква е цената на тези платинени свещи ? Проблема с МАФ-а отпада, сбласквал съм се с кола с развален дебитомер, и работата на двигателя няма нищо общо с тази в момента... 

- The seven
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:
Колега хайде да си пуснеш питанията в съответните раздели. Кафенето няма общо с питанията.
Благодаря.
Благодаря.
Поздрави