Съответствие между талон и оборудване под капака

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
HePeDoBeH
потребител
потребител
Регистриран: 15 мар 2006, 23:25
Модел на автомобила: Scorpio 2.9i '88
Контакти:
Status: Извън линия

Съответствие между талон и оборудване под капака

Мнение от HePeDoBeH » 15 май 2006, 11:40

Абе някой проверявали ли са го като са го спирали за разлики между това което е по талон и това което е под капака. Щото аз съм регистриран на 2.0 :shock: . Онзи ден един колега с опелче кадет изгърмя щото си беше сменил 1.3 - то с някъв краден 1.6 ДВГ и ся щели да го съдят незнам си кво си. Ама откъде им е хрумнало да го проверяват. Трябва да си сменя отзад табелата на 2.0 или да я махна да не будя съмнение че ако ме проверят и аз съм на топа :(
оооо Селянино докараха новите голфове..същите като едно време

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

Мнение от la4o » 15 май 2006, 11:42

Мой близък приятел го проверяваха... Жигула... сверявали са номерата на рама и двигател според талона... в 3 часа посред нощ... да им се чудиш на акъла :)

Потребителски аватар
HePeDoBeH
потребител
потребител
Контакти:

?

Мнение от HePeDoBeH » 15 май 2006, 11:47

ЖИГУЛА??? :shock: :shock: Те още малко и РК 1 ще вземат да проверяват дали номерана на каросерията и на колелото съответстват с тия на талона :(

Потребителски аватар
Polly
потребител
потребител
Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
Контакти:

Мнение от Polly » 15 май 2006, 11:51

По принцип полицайте имат право да проверяват, това което е по талон и това, което е под капака.
Имат право да проверят багажника, купето на колата и тн, въобще всичко :lol:
FORD - Feel the difference.

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 15 май 2006, 11:54

la4o написа:... сверявали са номерата на рама и двигател според талона... в 3 часа посред нощ... да им се чудиш на акъла :)
Ми на работа са :)
Мене не са ме сверявали до сега сигурно щото е имало за какво друго да се хванат :D
А Нередовния какво се притеснява, нали номерата съвпадат. Ако чак толкоз светнат полицай случи да познае, че мотора му не е 2 ами е по-голям тва не е негов пробелем а на този дето е завел документите. На един колега му докараха една вектра с мотор 1,6 пък на багажника и пише 2.0. Той си знае, че е 1,6 и така е заведена та какво значение има какво пише на багажника.
Ако бяхме малко по-платежоспособни не мисля, че щяхме се занимаваме с подобни глупости. Аз лично не бих.
Последна промяна от paci на 15 май 2006, 12:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
HePeDoBeH
потребител
потребител
Контакти:

!

Мнение от HePeDoBeH » 15 май 2006, 11:55

Това го знаем всички на мен въпроса ми беше дали го правят често ако може да споделите личен опит. Щото те много неща могат да проверяват ама ги мързи повече от магарета в горещ летен ден ....

Потребителски аватар
valboy
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2005, 16:12

Мнение от valboy » 15 май 2006, 11:57

Да...., то на тях всичко и е позволено.....

Потребителски аватар
HePeDoBeH
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от HePeDoBeH » 15 май 2006, 11:58

paci написа:А Нередовния какво се притеснява, нали номерата съвпадат. Ако чак толкоз светнат полицай случи да познае, че мотора му не е 2 ами е по-голям тва не е негов пробелем а на този дето е завел документите. На един колега му докараха една вектра с мотор 1,6 пък на багажника и пише 2.0.
Абе 2.0 е 4 цилиндъра моето е 6 много лесно се познава дори и от не особенно умните КАТ-аджии. А този с Вектрата да вземе да я пререгистрира и данъка му драстично ще падне :) щото така сигурно е и над 100 коня. Не сигурно ами 100 % сигурно и познай дали не е двойно. Пък и не само данъка застраховки мастраховки.....
До 100 коня по 40 ст а над 100 по 80 ухаааа

Потребителски аватар
Polly
потребител
потребител
Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
Контакти:

Re: !

Мнение от Polly » 15 май 2006, 12:31

HePeDoBeH написа:дали го правят често ако може да споделите ....
Колко често го правят те си знаят. Принципно полицията извършва проверка на автомобилите / по детайлна/ когато се вдигне шум около някое убийство или престъпление, през останалото време си го правят заради спорта и според настроението.

Никъде изрично не е казано, колко коли трябва да проверят и какво да гледат.

Ако някоя сутрин шефа им, им каже днес трябва да спрете 100 коли и да проверите това и това по тях, го правят. Не е нужно да имат мотиви или да дават обяснения, просто те ИМАТ ПРАВО да правят това и го правят :lol:

Личен опит аз нямам, но си има някой определени марки коли, които проверяват задължително и навсякъде / с някой изключения/, но ако има някой от МВР, по-добре той да ни запознае с правилата им :lol:
FORD - Feel the difference.

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 15 май 2006, 13:58

По принцип КАТ-аджийте спират само при нарушение.Мисля че има такава точка в закона.Или при акция-"Светлина","Колани"...дъра бъра.А да вземе полицая да проверява номерата на ДВГто.... :roll:
то със сигурност ще си изцапа ръкавите. =)):
Мен са ме спирали само няколко пъти при нарушения.При това аз карам кола на инвалид,и при това нямам пълномощно.Само при 1 спиране са проверявали колата дали се издирва.в повечето случаи дори не поглеждат талона.

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 15 май 2006, 15:29

Мдаааа, гледат дали имаш всички документи и ако не си направил нарушение те пускат. Аз не съм чувал за такъв случай да ти проеряват номера на двигателя, а при положение, че номерата са еднакви... няма за какво да се притесняваш :D
Изображение

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”