Поглед в миналото
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
- Status: Извън линия
Поглед в миналото
От известно време ми се върти една идея в главата и днес направих първата крачка към осъществяването.
С напредване на възрастта човек все повече обръща поглед назад в миналото. Така днес се снабдих с ето този грамофон, на приблизителна възраст 60-70 години, а може и повече.
http://nikolovvd.snimka.bg/culture/retr ... 3.23816364
Идеята ми е да го реставрирам до някакво приемливо ниво и да заеме подобаващото място в бъдещата ми специална стаичка.
С напредване на възрастта човек все повече обръща поглед назад в миналото. Така днес се снабдих с ето този грамофон, на приблизителна възраст 60-70 години, а може и повече.
http://nikolovvd.snimka.bg/culture/retr ... 3.23816364
Идеята ми е да го реставрирам до някакво приемливо ниво и да заеме подобаващото място в бъдещата ми специална стаичка.
- _bioHAZArd_
- потребител
- Регистриран: 28 мар 2008, 13:09
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI, Ford Mondeo 1995 2.0 136 hp 16V Ghia ГИ Фобос
- Контакти:
Re: Поглед в миналото
Здравей колега,
Аз също с такава идея пазя на тавана това:
http://detstvoto.stage.bg/index.php?newsid=813" onclick="window.open(this.href);return false;
В сайта между другото има доста интересни неща
Аз също с такава идея пазя на тавана това:
http://detstvoto.stage.bg/index.php?newsid=813" onclick="window.open(this.href);return false;
В сайта между другото има доста интересни неща

Една страна, един народ, единна вяра, нов живот!
- nikolovvd
- потребител
И такова ще има и някоя "Опера 3" (за по-малките - това е модел български черно-бели телевизори) ще има.
Въобще почвам да събирам работа за след пенсия!

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ха ха хаа, ето го:nikolovvd написа:И такова ще има и някоя "Опера 3" (за по-малките - това е модел български черно-бели телевизори) ще има.

Както се вижда, изобщо не се съхранява правилно и затова не смятам, че подлежи на реставрация на външния вид. Възстановяване на функционалността е невъзможно, защото има липси още от времето когато бях "млад радиолюбител".

Според разказите на майка ми, като бебе, леглото ми е било точно до него. Може би затова сега имам телевизор във всяка стая.
Последна промяна от HACKO на 08 юни 2011, 14:49, променено общо 2 пъти.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Абсолютно същия го имам и аз, но ми изпотрошиха плочите гадовете-апаши, а помня как си слушах "Рамонаааа ". В черно е моята кутия, сега ще трябва да го търся, че нямам спомени къде е.nikolovvd написа: http://nikolovvd.snimka.bg/culture/retr ... 3.23816364
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Хаха, Николов, не се бъзикай с по-малките - и ние знаем какво е Опера и как можем да си сушим гащите от жегата от лампите
Реставрация обаче нямаше, имаше преправяне в аквариум, стана много яко

Реставрация обаче нямаше, имаше преправяне в аквариум, стана много яко

- nikolovvd
- потребител
Що да се базикам? Аз съм бил на 5-6 години, като съм се навирал между ръцете на баща ми докато е правел Операта!
Иначе трудно съхнеха дрехите на телевизора, защото телевизия имаше най-много до 23 часа.
Виж на радиото нямаша проблем! И в двата случая - дали слушаш музика или гледаш телевизия все се топлиш!
Иначе трудно съхнеха дрехите на телевизора, защото телевизия имаше най-много до 23 часа.

Виж на радиото нямаша проблем! И в двата случая - дали слушаш музика или гледаш телевизия все се топлиш!

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Сега ше ти се наложи да го реставрираш с тези енергоспестяващите ламбиnikolovvd написа:Що да се базикам? Аз съм бил на 5-6 години, като съм се навирал между ръцете на баща ми докато е правел Операта!

НАСКО, Николов ни го бърка, че има липси. Той и ЖиПиЕс ше му тири

-
- потребител
- Регистриран: 05 ное 2008, 21:39
- Модел на автомобила: бивш FORD Orion 1.6 CVH-EFI, NISSAN Almera 2.2DI N16
Поредната добра тема.
Аз "наследих" напълно запазен радиоапарат"Христо Ботев", един друг български радиошкаф(не съм гледал работи ли) и един доста интересен уред, ог около 1960та год. Този уред е доста едричък- съдържа радио, магнетофон и грамофон. Произход- ГДР. външния вид ще го оправя, но относно техниката, едва ли. Все пак ще го запазя. Ще пусна и снимки, ако има интерес. Някои от тези неща ще си ги сложа в минимеханата. Замислям се и за стари стенни часовници,че вече имам един и е много симпатичен. С махало.

- nikolovvd
- потребител
И аз имам същата цел - да си направя мини механа и затова бягам пред вятъра, та като дойде време всичко да е готово и да си чака само мястото.
Наистина нещата с лампите са доста трудни но не и невъзможни. Ако обединим усилия и информация ще можем да се справим с всяка липса. Във всеки град има стари техници, които са пенсионери, но още роботат. Точно те са нашето спасение, защото мазетата са им пълни с такива части. От друга страна гледат с радост и огромно задоволство на такива ентусиасти като нас!
Е понякога се натъжават и можете да видите сълзи в очите им, защото Господ ги е дарил с дъщери и няма кой да наследи занаята им и виждат в нас някаква утеха.
Наистина нещата с лампите са доста трудни но не и невъзможни. Ако обединим усилия и информация ще можем да се справим с всяка липса. Във всеки град има стари техници, които са пенсионери, но още роботат. Точно те са нашето спасение, защото мазетата са им пълни с такива части. От друга страна гледат с радост и огромно задоволство на такива ентусиасти като нас!

- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Търсейки грамофона, открих и първият ми магнетофон - TESLA-B-4, четири пистов, с три скорости, и работи но свири тихичко, сигурно нещо по усилвателя не е в ред, от 1965 год. е, Чешки. И четири ролки намерих даже.
- nikolovvd
- потребител
Пази ги!
- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Естественно, щом са оцеляли 46 години, а и стотина касетки си пазя и слушкам още.