Зов за Помощ!

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
ODB
потребител
потребител
Мнения: 16
Регистриран: 06 ное 2016, 08:29
Местоположение: гр. София
Status: Извън линия

Зов за Помощ!

Мнение от ODB » 14 ное 2019, 12:53

Здравейте,
реших да споделя един призив за помощ на семейство, което се бори за живота на съпруг и баща на малки деца!
Аз, лично не познавам това семейство, но това не пречи да им се помогне, както може. Това, което съм им дарил, разбира се не би им помогнало, кой знае колко, но колкото повече хора помогнат, толкова по-добре!
Копирал съм статията от друг форум ( http://forum.tabletennis-bg.org ) в който съм регистриран!

Емил Георгиев Йорданов от Полски Тръмбеш, човекът който възроди тениса на маса в града, голям спортсмен и прекрасен баща и съпруг, се нуждае от вашата подкрепа.

След множество изследвания, процедури в България и други държави лекарите дават различни диагнози, относно здравословното състояние на 37-годишния Емо. В България, Турция и Германия, Емил Йорданов, който е баща на две деца, е диагностициран със амиотрофична латерална склероза.

В Индия са проведени редица изследвания, показващи наличието на лаймска болест.

„Към този момент, здравословното състояние на Емил е много тежко. Той не може да диша самостоятелно. За целта е нает специален апарат, чрез който Емо може да диша, като наема на апарата е 600 лв. месечно. Семейството на Емил не може да си позволи да закупи такъв животоподдържащ апарат, който струва 16 000 лв.“, споделя съпругата му Теодора Йорданова.

Консумативите, които обслужват апарата (аспирация, катетри, проби, медикаменти, и др.), ведно с наема на апарата възлизат на 1200 лв. месечно! Тази сума е необходима всеки месец, за да може Емил Георгиев Йорданов да живее! Към нея са нужни средства за антибиотици, физиотерапевтични процедури, и др., които се доплащат към МБАЛ "Юлия Вревска - Бяла" ЕООД (https://mbal-byala.info/), чиито специалисти се грижат за Емил.

Към момента Емо се бори с пневмония. Назначеното мускулно приложение на антибиотика е заменено с интравенозно. Обезджвиването и залежаването на Емил създават допълнителни усложнения, споделя неговата съпруга Теодора Йорданова.

Със зов за помощ към всички Вас, към всички добри хора, които имат желание и възможност да помогнат на Емил Георгиев Йорданов и неговото семейство, споделям дарителските му сметки.

Надеждата ми е повече хора да помогнат и Емил Йорданов да пребори коварната болест!

Дарителските сметки на Емил Георгиев Йорданов:

Iban: BG61UNCR70001523546253

Bic: UNCRBGSF

Iban: BG02RZBB91554064805600

Bic: RZBBBGSF

Paypal: emil.yordanov82@abv.bg

Източник: http://bnr.bg/post/101191157/

Помогнете и споделете!

Потребителски аватар
OgiDogi
потребител
потребител
Мнения: 1785
Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Местоположение: Сливен
Status: Извън линия

Re: Зов за Помощ!

Мнение от OgiDogi » 14 ное 2019, 19:52

Приятелю, не искам да звуча цинично (може би съм "претръпнал"), но всяко нещо си има граници, включително и надеждата. Според описанието за състоянието на Емил, за мен тази граница вече е достигната и призивът за помощ "да пребори коварната болест" някак звучи напразен в светлината на пораженията от заболяването и прогнозите:
Wikipedia написа: Amyotrophic lateral sclerosis (ALS), also known as motor neurone disease (MND) or Lou Gehrig's disease, is a specific disease that causes the death of neurons controlling voluntary muscles...

No cure for ALS is known. The goal of treatment is to improve symptoms.
A medication called riluzole may extend life by about two to three months. Non-invasive ventilation may result in both improved quality and length of life. Mechanical ventilation can prolong survival but does not stop disease progression.
Човек се ражда с определено количество неврони в мозъка и започнат ли да умират - няма възстановяване, както е с останалите клетки в организма, просто в един момент свършват или поне остават недостатъчно за поддържане на основни жизнени функции. Лечението за подобряване на състоянието също вече не може да му помогне по никакъв начин, след като е поставен на командно дишане.

И двамата ми родители си отидоха от рак, на майка ми беше много агресивен и свърши за 6 месеца, нямаше време за "борба" или лечение. Баща ми се влачи 3 години - операция на стомаха, прехвърли се на черния дроб, пържиха го с някакви електроди и ток с висока честота, химиотерапии и след последния скенер каза "Явно толкова ми е било писано" и си приготви до леглото бельо, риза, костюм, чаршаф и одеяло.
ИзображениеИзображение
Ford не боледува - направо умира... примерно след 25 години. :D

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 6 госта